Turistik Haberleri

Turistik Haberleri

Karaca’dan Fuar Ziyareti

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas ve Fethiye Turistik İşletmeler, Villa Ekipmanları ve Dekorasyon Fuarı’na ziyaretlerde bulundu.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

Ortaca Belediyesi Emitt Fuarı’nda

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran EMITT Fuarı 6 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 27. kez kapılarını açarken fuara Ortaca belediyesi de katıldı.

Turistik Bodrum Haritası İçin İş Birliği Protokolü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi’ne ait Turistik haritanın Bodrum Ticaret Odası tarafından kullanılması amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

'Sakin kent'te tablo gibi gün batımı

Muğla'nın iki 'sakin kentinden' birisi olan Gökova Körfezi'nin uç noktasındaki Ula'nın turistik mahallesi Akyaka'da güneşin batışı gökyüzünde ve deniz yüzeyinde tablo gibi görüntüye sahne oldu.

Tenzor International Cup’ta zafer Tenzor Takımı’nın oldu

Bodrum’da düzenlenen J/70 sınıfı yelken yarışı Tenzor International Cup’ın ilk etabı bugün yapılan yarışların ardından sona erdi. Organizasyonun ilk etabında Tenzor Takımı şampiyon oldu.

Limanda bağlı Motoryat’ta yangın

Muğla’nın Ula ilçesi turistik Akyaka Mahallesi limanında bağlı motoryatın makine dairesinde yangın çıktı.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Marmaris Uygulama oteli de yakında hizmete giriyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Ula'nın turistik Akyaka Mahallesinde bulunan Uygulama Oteli hizmet vermeye başladı. 4'ü süit, 14'ü standart olmak üzere 18 odalı MSKÜ Uygulama Oteli'nin odalarının tamamı Muğla'da bulunan antik kentlerin isimlerini taşıyor.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Düzenlenecek

'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Fethiye'nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Göcek'te de düzenlenecek.

Selimiye Halk Plajı, Vatandaşların İlgisini Çekiyor

Yaz aylarında pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Marmaris’in turistik mahallelerinden Selimiye, Sığliman bölgesinde yer alan halk plajıyla da ilgi çekiyor.

Milas’ta orman yangını

Muğla’nın Milas ilçesi turistik Ören Mahallesi Alatepe mevkiinde yakın bölgede orman yangını başladı.

Ölüdeniz’de Canlılık Sürüyor

Fethiye’nin dünyaca ünlü turistik mahallesi Ölüdeniz’de tatilci yoğunluğu sürüyor. Ölüdeniz’deki turizmciler, canlılığın sürdüğünü söylese de geçtiğimiz senelerdeki yoğunluğun olmadığını dile getiriyor.

Marmaris'te Çekildi Avrupa'yı Sallayacak!

Ünlü sanatçı Yonca Poyrazoğlu'nun 'At gibi gidenler…' adlı son şarkısı, Marmaris'in turistik tanıtımına destek oluyor.

Otelde konaklayan kişinin arabasını çizdi

 Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı turistik Selimiye Mahallesi'nde bir otelde konaklayan misafirin aracını, otele komşu olan bir evde oturan kinin gerçekleştirdiği tespit edildi. Güvenlik kamerası incelemesi sonrası arabayı çizen şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

1 haftada farklı adres ve araçlarda operasyon yapıldı

Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te görev yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele amirliği ekipleri 1 haftada farklı adres ve araçlarda yaptıkları operasyonlarda piyasa değeri 1 buçuk milyon Lira’nın üzerinde olduğu değerlendirilen gümrük kaçağı malzeme ve sahte içki yapımında kullanılacağı düşünülen etil alkol ele geçirdi.

Başkanı Deliveli: "Datça'da 3 gündür verilemeyen elektrik neticesinde turizm sektörü durdu"

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, "Datça'da 3 gündür verilemeyen elektrik neticesinde turizm sektörü durdu" dedi.

Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Muğla'nın Ula ilçesinin 'Sakin Şehir' unvanlı turistik mahallesi Akyaka'da, polisin düzenlediği operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 132 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.

Kaymakam Karaman, “Hanutçuluk konusunda mücadele edeceğiz”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk konusunda bu yılda kesin kararlılıkla mücadele edildiğini belirtti. İş yeri sahiplerini ve çalışanlarını uyaran Kaymakam Karaman, “Hanutçuluktan ceza yiyen esnaf kesin cezayı yiyecektir” diye konuştu.

Fethiye’de damacana suya zam geldi

Muğla’nın turistik ilçelerinden olan Fethiye’de 19 litrelik damacana su fiyatları, yapılan zam ile birlikte 50 TL’ye yükseldi.

Akmaz Plajı Doldu Taştı

Muğla'nın Dünyaca ünlü turistik ilçesi Fethiye’de Kurban Bayramı’nın 3’ünü gününde plajlarda yoğunluk devam ediyor.

Jandarma trafik ekipleri hatalı parklara geçit vermiyor

Kurban Bayramı sebebi ile turizm bölgelerindeki tatilci yoğunluğu Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesi'nde de trafikte tıkanmalara sebep oldu. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı motorize trafik ekipleri turistik mahallelerde, hatalı park eden araçları çekici yardımı ile otoparka çektirip idari para cezası yazdı.

Fethiye'de Tekne Turları Sezonu Açtı

Fethiye, güzellikleri ve eşsiz koylarıyla ünlü bir turistik bölge olarak havaların ısınmasıyla yaz sezonuna hareketli bir başlangıç yaptı.

‘Turizmde çocuk koruma’ semineri düzenlendi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde İngiltere Büyükelçiliği himayesinde GETOB (Güney Ege Turistik Otelciler Birliği) organizasyonu ve Marmaris Ticaret Odası (MTO) işbirliği ile ‘sürdürülebilir turizm’’ projeleri dahilinde ‘Turizmde çocuk koruma ve çocuk istismarı ile mücadele semineri" düzenlendi.

Renkli Hint düğünlerine ev sahipliği yapıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki lüks turistik tesislerde, 3 gün 3 gece süren ve renkli görüntülere sahne olan Hint düğünleri düzenleniyor.

Yangında eşyalar kül oldu

 Muğla’nın Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi’ndeki bir evin deposunda çıkan yangında depoda bulunan eşyalar yandı.

FETHİYE'YE GELEN DEPREMZEDELER TURİSTİK OTELLERE YERLEŞTİRİLİYOR 

Deprem bölgesinden Muğla'nın Fethiye ilçesine getirilen depremzedelerden bazıları turistik otellere yerleştirilirken, yaşadıkları çaresizliği anlattı. Depremzede vatandaşlardan Hayriye İspir, "Kuzenlerim depremde vefat etti, çok yakınımız öldü" dedi. 

MARMARİS'TE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'in dünyaca ünlü koyları ile meşhur Bozburun ve Söğüt Mahalleri'nde etkili olan dolu yağışı kısa sürede yerleşim alanlarını bembeyaz yaptı.