Ulaştı Haberleri

Ulaştı Haberleri

Çöl tozu Muğla’ya ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı sonrası Afrika üzerinden gelen çöl tozu bulutu, Muğla kıyılarına ulaştı. Akdeniz’den giriş yapan çöl tozu bulutu Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerini etkisi altına aldıktan sonra Marmara ve Karadeniz üzerinden ülkeyi terk edecek.

Bakan Yardımcısı Ünüvar, Denizcilerin Sorunlarını Dinledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Fethiye ziyareti kapsamında denizcilerin sorunlarını dinledi.

Milas’ın efeleri sonunda Efeler Ligi hedefine ulaştı

Uzun yıllardan bu yana Türk Voleybolunun en prestijli ligi olan Efeler Ligi’ne çıkabilmek için olağanüstü mücadele eden Milas Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Konya’da düzenlenen play-off yarı final ve finallerde başarı göstererek Efeler Ligi’ne çıkmaya hak kazandı.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Zabıta Unutulan Çantayı Sahibine Teslim Etti

Marmaris Belediyesi’nde görevli zabıta memuru Mehmet Güven, sokakta sahipsiz bir çanta buldu. İçinde para, altın ve cep telefonları bulunan çanta Antalya’dan tatil için Marmaris’e gelen sahibine ulaştırıldı.

Su Ürünleri İhracatı 2023 Yılında 1,7 Milyar Dolara Ulaştı

Türkiye’nin su ürünleri ihracatında Muğla’nın başı çektiği su ürünlerinde 2023 yılında gerçekleşen ihracat 1,7 milyar dolar, hayvansal mamuller ihracatı ile birlikte 3,5 milyar dolara ulaştı.

Yamaç Paraşütü Tutkunları 2023 Yılında Da Babadağ’ı Tercih Etti

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

Yolda kalan aracı çekme halatı yerine bir genci kullanarak götürdüler

Muğla’nın Menteşe ilçesinde gece saatlerinde yolda kalan bir araç Türk usulü yardımla gideceği noktaya ulaştırıldı. Olayda yolda kalan aracı götürmek için çekme halatı yerine bir gencin kullanılması görenleri şaşırttı.

Başkan Akdenizli’den Sevindiren Müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi ziyaret için Muğla’ya geldi. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Seydikemer-Söğüt, Seydikemer-Kalkan Yolu, Saklıkent Kavşağı ve Hastane Kavşaığıyla ilgili çalışmaları iletip, sürecin hızlanması adına girişimlerde bulundu.

Bakan Uraloğlu, 'Muğla’ya birçok yatırım yapıldı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Muğla’da ulaşım ve iletişim alanında yapılan yatırımları değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, Muğla’daki AK Parti Belediyeciliğini daha da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir’den Eğitime Büyük Destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi öğrencilere eğitim hayatlarında destek olmak için kırtasiye, sınav ücreti, okul kıyafeti, beslenme yardımları ile bugüne kadar 7 bin 615 öğrenciye ulaştı ve 4 milyon 130 bin TL destek sağladı.

Muğla'dan 912 milyon dolar ihracat performansı

Su ürünleri, çam balı ve börülce üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Muğla, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Ege Bölgesi ihracat rakamlarında Ocak-Ekim arasında 912 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Milas'ta Kuryeler Anlayış Bekliyor

Muğla'nın Milas ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar, kurye hizmetlerini zorlaştırırken, kuryeler yağışlı havalarda verilen siparişlerin ulaştırılması ve teslimatının zor şartlarda yapıldığını dile getirdiler.

Şehir içi trafik yoğunluğu büyük oranda azalacak

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılından bu yana yapımı için uğraştığı Adliye-Menteşe Yeni Otogar yolunda çalışmalar başladı. Projesi uzun süre önce hazırlanan ancak şahıs arazileri olması nedeniyle davaların açıldığı ve kamulaştırma kararı çıkmadığı için çalışmaların başlayamadığı proje hayata geçiyor.

Derelere atılan çöpler, denize ulaştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde derelere atılan çöpler, sağanak yağmur sonrası plajlarda ve Bitez Barajı’nda birikti.

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretini aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

Muhtarlar Masası 9 Yıldır Hizmet Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesinin mahalle muhtarlarıyla daha hızlı sağlıklı bir iletişim kurarak vatandaşlara hızlı hizmet ulaştırmak adına hayata geçirdiği Muhtarlar Masası 9 yıldır hizmet vermeye devam ediyor.

Denizlispor taraftarları Fethiye’ye ulaştı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 7.Hafta müsabakasında Fethiyespor, evinde Denizlispor’u ağırlayacak. Bugün 19.00’da oynanacak mücadele için Denizlispor taraftarları Fethiye’ye ulaştı.

Reklam Çalışmaları 8 Milyon Kişiye Ulaştı

Marmaris’in turizmde kaynak pazarı İngiltere’de yapılan tanıtım ve pazarlama çalışmaları olumlu etkilerini sürdürmeye devam ediyor. 2023 yılında yapılan reklam çalışmaları 8 milyon kişiye ulaşınca İngiltere-Dalaman yönüne hem yeni bir uçuş hattı eklendi hem de 2024 yılı uçuş programı 1 hafta öne çekildi.

Vatandaşlar sahillere akın etti

 Bodrum’da Eylül ayının son haftasında sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı.

İhracat yüzde 12 artarak 690 milyon dolara ulaştı

Ege İhracatçı Birlikleri ile Ekonomi gazetesi işbirliğinde, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde, Ege İhracat Buluşmaları Muğla Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Akbıyık’tan İlköğretim Haftası mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak en temel gücün eğitimli ve nitelikli insan gücü olduğunu açıkladı.

“Tarım Milas Topraklarının Vazgeçilmezi”

Tarım seferberliğinde öncü olarak Milas’ı tarımın başkenti yapmayı hedefleyen Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, tarımsal üretimin artırılması ve ürün çeşitliliğinin sağlanması amacıyla yaptığı desteklemelerle 2023 yılının ilk 7 ayında 1100 üreticiye ulaştı.

Akbelen için direnen İkizköylüler Ankara'ya gitti

Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesimine direnen İkizköylüler Ankara'ya ulaştı. İkizköylüler ve çevreciler, TBMM Genel Kurulu’ndaki Akbelen gündemli olağanüstü toplantıya izleyici olarak katılacak.

7 ayda 102 bin uçuş gerçekleşti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da 2023 yılı ilk 7 ayında gerçekleştirilen uçuş sayısı geçen yıla oranla yüzde 25 artış göstererek 102 bin 53’e ulaştı.

Fethiye Belediyesi Hoş Geldin Bebek Projesine Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün tarafından başlatılan 'Hoş Geldin Bebek' projesi 857. aileye ulaştı. Yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı ürünlerin bulunduğu çanta ailelere teslim ediliyor.

Caretta yuva sayısı 600’e ulaştı

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının en önemli üreme merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan İztuzu sahilinde yuva sayısı 600’e ulaştı.

Yüzen farelerin görüntüsü şaşkınlık yarattı

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Fethiye'de deniz kirliliği tehlikeli boyuta ulaştı.

Dondurma'nın Topu 40 Liraya Ulaştı

Sıcak havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı vatandaşın tercihi dondurma oldu.

Büyükşehir desteği ile 212 dekar arazi Lavanta ile buluştu

Mor rengiyle görenlere görsel şölen sunan, fotoğraf tutkunlarının doğal stüdyosu haline gelen, yağından şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, genel temizlik, sıvı sabun, kolonya yapılan lavanta bitkisi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Koku Vadisi projesi ile 52 üretici, 212 dekar araziye ulaştı.