Yüzen farelerin görüntüsü şaşkınlık yarattı

Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Fethiye'de deniz kirliliği tehlikeli boyuta ulaştı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Geçtiğimiz yıllarda Alg Patlaması ile gündeme gelen Fethiye körfezi için tehlike çanları yeniden çalıyor. Fethiye’de denizin kirliliği ve yaydığı koku günden güne artıyor. Yaz aylarına girerken sahilde ve denizde biriken birikintileri vatandaşları rahatsız ediyor.

Murt deresinin taşıdığı azot ve fosfor tuzları açısından zengin tarımsal deşarj suları ile birlikte doğrudan Fethiye Körfezine bırakılmasıyla Fethiye Körfezinde çevre kirliliğine neden oluyor.

2009 Yılında geldiği Fethiye'de körfezin temizlenmesi için çalışma başlatacağını belirten ve "Biz Haliç'i temizledik. Fethiye körfezini temizlemek çocuk oyuncağı" diyen dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun bu sözlerinin ardından 13 yıl geçti fakat göreve gelen diğer bakanlar da körfez tehlikesini es geçti.  

Balıkların yüzdüğü denizde şimdi fareler kol geziyor

Gözle görülür bir şekilde kirliliği artan adeta pislikle kaplanan deniz ve artan kokular yaz aylarında vatandaşları rahatsız ediyor. Kirlilik her geçen gün artıyor. Sahil boyunca balıkların yüzdüğü denizde şimdi fareler yüzüyor. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan Kuş Cenneti ve Ördek Adası bölgesinde denizde yüzen farelerin görüntüsü şaşkınlık yarattı. Görüntüler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar yetkililerin acil önlem alması gerektiğini belirttiler. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN