Üreme Haberleri

Üreme Haberleri

Kara Avcılığı Sezonu Kapandı

26 Ağustos tarihinde başlayan kara avcılığı 2023-2024 av dönemi merkez av komisyonu kararları doğrultusunda ülke genelinde 3 Mart 2024 tarihinde sona erdi. Bu tarihten itibaren 2024-2025 av dönemi açılışına kadar kara avcılığı faaliyetleri tüm ülke genelinde yasaklandı.

Milas’ta Dolu Yağışı Yolları Kapattı

Muğla’nın Milas ilçesinde gece saatlerinde sağanak yağış ile birlikte başlayan dolu yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Dolu yağışı nedeniyle bazı kırsal mahalle yollarının ulaşıma kapanırken Belediye ekipleri dolu küreme mesaisine çıktı.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

Boncuk Koyu önemli kum köpek balığı üreme alanı oldu

Muğla'da dünyaca ünlü mavi yolculuğun önemli rotası Gökova Körfezi'nde Akdeniz Koruma Derneği tarafından 2012 yılından bu yana sürdürülen sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunması çalışmaları sonrası Boncuk Koyu kum köpek balıklarının önemli üreme alanı olarak belirlendi.

"Çocuğa Yönelik İstismara Karşı Yeniden Yapılanmalı"

Çocuklara yönelik istismarın ortaya çıkması için, hem sağlık hem de yargı sisteminde iş birliğinin hayata geçmesi gerekiyor. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları (CİSÜ) Platformu, çocuk istismarı alanında yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, hukuk ve sağlık kurumlarının istismar yaşayan çocuklara özel olarak yeniden yapılanması gerektiğine dikkat çekti.

Caretta yuva sayısı 600’e ulaştı

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının en önemli üreme merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan İztuzu sahilinde yuva sayısı 600’e ulaştı.

Muhtarın gözü leyleklerde

Yıllardır üremek için binlerce kilometreden Ula'nın Akçapınar Mahallesine gelen leyleklerin son dönemde ayaklarına dolanan saman balyası ipi ve sicimler nedeniyle yaralanmaları sonrası Mahallenin 5'inci dönem muhtarı Şükrü Arslan, leyleklerin bulundukları direkleri 24 saat kontrol ediyor.

Piyasaya süremeden polis yakaladı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde polisin düzenlendiği operasyonda 31 bin 400 kaçak makaron ele geçirildi.

Menteşe’nin Yüksek Kesimlerinde Kar Mesaisi

Menteşe’nin yüksek kesimdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri 3 greyder 6 kepçe ve personeliyle kar küreme ve yol açma çalışması yaparak yoğun bir mesai harcadılar.

Fethiye Ve Seydikemer Taşıma Kooperatiflerinin Sorunları Ftso’da Ele Alındı

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası’nın talebiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Fethiye ve Seydikemer taşıma kooperatiflerinin sorunları ele alındı. Taşımacılık sektörü temsilcileri, sürekli artan akaryakıt ve bakım maliyetlerine karşın, taşıma tarifelerindeki zamların yetersiz kaldığı belirterek teker döndüremez hale geldiklerinden yakındı. Toplantıya katılan Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ise Fethiye’de devam eden altyapı ve yol yapım çalışmalarında gelinen son noktaya dair bilgileri ve bitirmeyi planladıkları tarihleri katılımcılarla paylaştı.

Fethiye Narkotik Polisi Uyuşturucu Satıcılarına Göz Açtırmıyor

Fethiye Narkotik Polisi uyuşturucu madde ticareti yaptığını tespit ettiği 5 şahsı yaptığı operasyonda çok farklı çeşit uyuşturucuyu ile birlikte piyasaya süremeden suçüstü yakaladı.

Belediye ekipleri gece de mesaiye devam etti

Menteşe Belediye ekipleri kentte etkili olan kar yağışı ve sonrasında oluşan buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor. Kar mücadele çalışmalarına gece de devam eden ekipler sabahın ilk ışıkları ile birlikte yarın kurulacak Perşembe pazarında önlem amaçlı tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı. 

Başkan Gümüş, karla mücadele çalışmalarını denetledi

Menteşe Belediye ekipleri gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve buzlanmaya karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Menteşe Belediye ekipleri 3 adet greyder, 10 adet kazıcı – yükleyici kepçe, 2 adet ekskavatör ve 5 tuzlama ekibi ile ilçe genelinde yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmaları ile karla etkin bir şekilde mücadeleye devam ediyor. 

Dalaman Belediyesi kar küreme çalışmalarına başladı

Kar yağışı şehrin yüksek kesimleri başta olmak üzere birçok mahallede etkili oldu. Belediye ekipleri vatandaşların mağdur olmaması için sabah saatlerinden itibaren kar küreme çalışmalarına başladı.

Muğla’nın yüksek kesimlerinde kar mücadelesi

Muğla'nın Kavaklıdere, Menteşe, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde lüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre kirliliği ve şekerli içeceklerin üremeyi de olumsuz etkilediği belirlendi

Dünya'nın en büyük sorunları arasında gösterilen çevre kirliliği ve yeni nesil gençlerin çokça tükettiği şekerli içeceklerin üremeyi de olumsuz etkilediği belirlendi. Üreme sağlığı üzerine ilginç araştırmaları ile tanınan Embriyolog Turgay Barut, Harvard Üniversitesi'nde yapılan ve üreme tıbbı alanında dünyaca prestijli olan Human Reproduction Dergisi'nde Eylül 2021'de yayınlanan önemli bir çalışmanın sonuçlarına göre; doğal ya da yapay tatlandırıcı ile üretilen içeceklerin erkeklerde sperm sayısını düşürdüğünün ortaya çıktığını belirtti.

Menteşe’de Kar Mesaisi

Menteşe’de hafta sonu başlayan ve yüksek kesimdeki mahallelerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte Menteşe Belediye ekipleri hafta sonu boyunca 10 iş makinası, 1 tır, 4 kamyon ve 30 personel ile kar küreme ve yol açma çalışması yaparak yoğun bir mesai harcadılar.

Uzmanlardan genç erkeklere uyarı: Kafein sperm hücrelerinin hareketlerini bozuyor

Günlük hayatta keyifle tüketilen başta kahve olmak üzere çeşitli içeceklerde bol miktarda bulunan kafeinin sperm hücrelerinin hareketlerini bozarak üremeyi olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Dünyadaki pek çok araştırmayı yakından takip eden ve başarılı çalışmaları ile tanınan Embriyolog Turgay Barut, bu defa erkekleri ilgilendiren bir hususu dile getirdi. Erkeklerin severek tükettiği ve bir çok kişide bağımlılık derecesine ulaşan başta kahve olmak üzere kafeinli içeceklerin sperm hücrelerini olumsuz etkilediği belirtildi.

SMA hastalığını önleyebilmek için Avustralya Hükümeti 95,9 milyon dolarlık fon ayırarak ‘Genetik Tarama Test Desteği'ni onayladı

Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan üreme sağlığında genetik geçişli hastalıkların çözümü için bazı ülkeler çeşitli desteklere başladı.

Hava araçlarının yüzlerce sortisine karşılık rüzgarın yön değiştirmesi alevleri artırdı

Muğla'nın Milas ilçesi Fesleğen Mahallesi'nde başlayan ve Bayır Mahallesi'ne doğru ilerleyen yangında helikopterler, gün boyu 300 sorti yaparak yangına müdahale etse de rüzgarın yön değiştirmesi ile alevleri söndüremedi.

Menteşe’de kar mesaisi

Menteşe’de etkili olan kar yağışıyla birlikte kentin çeşitli noktalarında kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı.

Alban: “Turizmci Batıyor, Bakan Zenginleşiyor”

Turizm sektöründe bir bir iflaslar yaşanmaya başlarken, turizm emekçisi evine ekmek götüremezken, Turizm Bakanı bu ortamda otel satın aldı, servetine servet kattı.