Yasak, Haberleri

Yasak, Haberleri

Marmaris Belediyesi'nden 'kül' uyarısı

Marmaris Belediyesi vatandaşlara çöp konteynerlerine sıcak kül atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Muğla’da müzik yasağı sona erdi

Muğla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla saat 00.00’a kadar olan müzik yasağı kararı sona erdirildi.

KÖYCEĞİZ’DE YASAK BÖLGEDE AV YAPAN ŞAHIS YAKALANDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yasak bölgede av yapan bir şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Muğla ve Antalya’da 2 Yıl Boyunca Avlanmak Yasak

Türkiye’nin günlerdir mücadele ettiği orman yangınlarına ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Tüm ülkenin teyakkuza geçtiğini belirten Bakan Pakdemirli, Antalya ve Muğla’da 2 yıl av yasağı uygulanacağını duyurdu.

Ergun meclise soru önergesi sundu

İyi Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla ve yöresini yakından ilgilendiren dökme zeytinyağı ihracatına getirilen yasak ile ilgili olarak Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi sundu. 

Yasak, Vatandaşları Pazara Döktü

Bu hafta sonu uygulanacak olan Sokağa Çıkma Yasağı nedeniyle vatandaşlar, marketlere ve Cuma Pazarı’na akın etti. Akşam saatlerine kadar tezgahlarda sebze ve meyve kalmazken Koronavirüs nedeniyle vatandaşlar sıkışık alışveriş yapmasın diye Salı Pazarı Meydanı’na da Pazar kuruldu, kapalı Pazar yeri alanı ise boşaltıldı. Zabıta ve bekçiler, Pazar giriş ve çıkışlarında sosyal mesafeye uyulması konusunda vatandaşları sık sık uyararak maske kontrolü de yaptı.