Yeme Içme Sektörü Haberleri

Yeme Içme Sektörü Haberleri

Menteşe’de ‘Gençler İşte’ Projesi Eğitimlerine Başladı

Muğla’da yeme içme sektöründe yaşanan kalifiye personel eksikliği ve genç işsizliği problemlerine çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen “Menteşe’de Gençler İşte Projesi” (Youth at Work in Menteşe) çerçevesinde eğitimler başladı.

FTSO’DAN ÖĞRENCİLERE RUSÇA DİL EĞİTİMİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), yeme içme sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak amacıyla, Şefika Pekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 35 kız öğrenciye Rusça dil eğitimi veriyor. Kursu ziyaret eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yoğun ders programlarının arasında Rusça öğrenmek isteyen öğrencileri tebrik ederek “Biz sizler için elimizden gelen katkıyı yapmaya çalıştık. Sizlerden de Rusçayı öğretmek için gayret göstermenizi istiyoruz. Bu gayretinizin karşılığını ilerleyen yıllarda alacağınızdan emin olun.” dedi.

Marmaris’te yeme içme sektöründe ihtiyaçlar devam ediyor

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, yeme-içme sektörü temsilcisi üyelerine yaptıkları araştırma sonucunda ortaya çıkan ekonomik verilerin karamsar olduğunu, toparlanmanın hızlanması için ilave ekonomik önlem paketine ihtiyaç olduğunu belirtti.