Yetkililer Haberleri

Yetkililer Haberleri

Muğla’da 2 ayda 65 insan kaçakçılığı organizatörü tutuklandı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, Muğla'nın güvenliği ve asayişi hakkında ikinci bilgilendirme toplantısını düzenledi.

Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ege sularında faaliyet gösteren ticari yat firmaları ve Yunanistan'dan gelen iki yat firması yetkilileri, en büyük problem olarak görülen kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilebilmek ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında sektörün ihtiyacı olan her şeyi belirleyip çözüm üretilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Çamköy Kapalı Etkinlik Alanının Temeli Bugün Atılıyor

Fethiye Belediyesi, Çamköy mahallesine hareketlilik getirecek ve pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak “Çamköy Kapalı Etkinlik Alanı” için temel atma töreni gerçekleştiriyor. 15 Mart 2024 Cuma günü, saat: 16.00’da gerçekleştirilecek açılış törenine Fethiye Belediye Başkanı ve CHP’nin yeni dönem Belediye Başkan adayı Alim Karaca ile belediye yetkilileri başta olmak üzere, Belediye Meclis üyeleri, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve Çamköy halkının katılmaları bekleniyor.

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

Milas sağanak yağışa teslim oldu

Milas ve çevresinde dün yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısı, bugün etkisini göstermeye başladı. Sabah saatlerinde normal olarak başlayan yağış akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yağışlar dolayısıyla bazı bölgeler su birikintileri oluşurken meteoroloji yetkilileri olası sel baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Marmaris’te Mahalle Sayısı 30'a Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluk alanının genişlemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sınırları da büyümüş oldu. Bu büyüme ile birlikte sınırların genişlemesi, nüfusun artmasına yönelik hizmet kalitesinin artması amacı doğrultusunda Marmaris’in bazı mahalleleri bölünerek sayıları artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmiş oldu.

Marmaris'te Temizlik Ekipleri Çalışmalarını Sürdürüyor

Marmaris Belediyesi, merkeze uzak mahallelerde temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kültür Turizmi İçin Rota Belirleniyor

MUTSO ev sahipliğinde Muğla’ya gelen TÜRSAB ve COOP TRR yetkilileri, kültür turizmi için rota belirlemek amacıyla ön gezi gerçekleştirdi.

Başkan Akdenizli; 'TOKİ’de Temel Atma Töreni Yapılacak'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Menekşe Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan TOKİ’de incelemelerde bunulup yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akdenizli, önümüzdeki günlerde AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Temel Atma Töreninin yapılacağını söyledi.

Muğla’da kış lastiği uygulaması 1 Aralıkta başlıyor

Muğla’da trafik ekiplerinden otobüs firma yetkililerine bilinçlendirme toplantısı yapıldı.

Göcek’te istilacı yeni balıklar tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği’nin ekosistem restorasyonu çalışmalarından ‘Yeni Balıklar Programı’ çerçevesinde Fethiye Göcek’te denizlerin yenebilir yeni balık türlerine yönelik tadım etkinliği düzenlendi. Tadıma kamu kurumundan yetkililer ve bölge sakinleri katıldı.

Komşusunu bıçaklayıp, arabaları çizdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan bir sitede akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi site sakinlerine zorluk çıkarırken, şahsın son olarak komşusunu bıçaklayıp arabaları çizdiği öğrenildi. Adeta diken üzerinde yaşadıklarını belirten site yöneticisi ve sakinleri yetkililerden yardım istedi.

Üçüncü: "Altının Yükselmesinin Sebebi Savaş"

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların şiddetlenmesiyle beraber gram altın fiyatı da yükselmeye devam ediyor. Dün 1.670 lira seviyelerinde güne başlayan gram altın bugün itibariyle 1.725 lira seviyelerinden işlem görüyor. Basın mensuplarına konuşan kuyumcu yetkilileri, altının artmasının sebebi olarak İsrail ile Hamas arasında savaş olarak değerlendiriyor.

Sağlıkta Dönüşüm: “Hayat Kurtaran’dan Şiddet Kurbanı’na!

Türkiye’de hastane, ASM, hekim ve sağlık çalışanı sayısının halen yetersiz olması, hasta sayısının her geçen gün artış göstermesi ve buna karşılık ısrar edilen yanlış sağlık politikaları sağlık sistemini çıkmaza ve çöküşe sürüklüyor. Sağlık sistemindeki aksaklıkların nedeni olarak sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, sağlıkta şiddeti doğuruyor. Birlik ve Dayanışma Sendikası, “Sağlık’ta Dönüşüm”ün sonuçlarına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırıyor.

Erken sezon uçuşları görüşüldü

İngiliz turizm operatörü yetkilileri Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın konuğu oldu. Ziyarette erken sezon uçuşlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Veteriner Hekimlerden, Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrı

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Depremzede kiracılar sokakta sabahladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlığı neticesinde tahliye kararı çıkan bir apartta kalan kiracılar, "Birçoğumuz deprem bölgesinden geldik. Memleketimizde de gidecek yerimiz yok burada da" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Kaymakam açıkladı: “Ekmek Fiyatlarında Resmi Artış Yok”

Fethiye’de 5 TL’den satılan ekmek, bazı fırınlarda ve marketlerde 7.5 TL’den satılmaya başlandı. Yetkililerden henüz zam kararı almadığı öğrenildi. 

Sezonun başlamasıyla trafik çilesi artıyor

Turizm cenneti Fethiye'de beklenen turizm sezonunun başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. 

yetkililere seslendi: "Organ nakilli sporcular olarak destek bekliyoruz"

Avustralya’da düzenlenen Dünya Transplant Oyunları’nda Türkiye’yi temsil eden tek sporcu olan karaciğer nakilli Teoman Erdoğan (57), üç madalya ile yurda döndü. Yaşadığı onur ve sevincin çok büyük olduğunu belirten Erdoğan, “Gururlu ve sevinçliyim ancak bir o kadar da üzgünüm. Bu oyunlarda ülkemiz çok daha fazla nakilli sporcuyla temsil edilmeli. Bunu gerçekleştirmek için de yetkililerden destek bekliyorum” dedi.

9 İLDE SEÇİM DÖNEMİNDE ALINACAK TEDBİRLER KONUŞULDU

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Ege Bölgesi'nde yer alan 9 ilde alınacak güvenlik tedbirlerini planlamak üzere Seçim Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen toplantıda İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerinin valileri ve güvenlik bürokrasisi yetkilileri hazır bulundu.

HALKI ÇAMURLU VE TOPRAK YOLDA ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Muğla'nın Milas ilçesinde bazı cadde ve sokakların çamur içinde olması ve yolların Milas Belediyesi tarafından yapılmadığını iddia eden vatandaşlar belediye yetkililerine tepki gösterdi.

BODRUM BELEDİYESİ’NİN YARDIM ARACINI DURDURUP MUĞLA VALİLİĞİ AFİŞİ ASTIRDILAR

Muğla Valiliği yetkilileri, Bodrum Belediyesi'nin depremzedelere gönderdiği TIR'ın önüne zorla "Muğla Valiliği" yazılı afiş astı.

KAHRAMANMARAŞ’TA İKİNCİ DEPREM: BÜYÜKLÜĞÜ 7.6!

Öğlen saatlerinde pek çok kentte hissedilen Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha oldu. 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya'da aralarında AKP İl Başkanlığı'nın da olduğu çok sayıda binanın yıkıldığı öğrenildi. Adana'da da bir bina çöktü. Yetkililer hasarlı binalardan uzak durun çağrısı yaptı.

MARMARİS'TE BİR APART KRİZİ DAHA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir apartta kiracı olarak yaşayan 26 aile kış ortasında sokağa bırakıldıklarını ileri sürerek yetkililerden yardım istediler.

FETHİYE’DE 2022 NÜFUS OLAYLARI VERİLERİ ŞÖYLE

Yılsonunun yaklaşması ile birlikte veriler açıklanmaya başlandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre 2021 yılında 1.729 kişi dünyaya gelirken, 128 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 2022 yılında ise 1.582 çocuk dünyaya gözlerini açarken, 133 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

URANTAŞ BETON’DAN YERLİ ÜRETİME DESTEK

Ülkemizde son zamanlarda gelişen yerli üretim furyasına katılan Grp Pump firması, ilk iş makinesini üretti. Yerli üretime destek olan Urantaş firması ise 001 kodlu olan ilk yerli üretim makineyi satın aldı. Makineyi düzenlenen kokteyl ile tanıtan yetkililer yerli üretime desteğin devam edeceğini belirttiler.

AMATÖR KÜME MAÇINDA REZALET GÖRÜNTÜLER

Dalyan Stadı’nda oynanan Dalyanspor ile Karaçulhaspor karşılaşmasında maç içinde yaşanan olaylar silsilesi maçın gerilmesine sebep oldu. Karşılaşma sonrası Karaçulhaspor yetkilileri sosyal medya aracılığıyla ateş püskürdü.

DÜNYACA ÜNLÜ PLAJIN BULUNDUĞU MAHALLEDE YOL SORUNU İÇİN ÇÖZÜM ARANIYOR

Dünyaca ünlü Kızkumu plajının da bulunduğu Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi'nde geçtiğimiz yaz belediye ekipleri tarafından yağmur sularının gitmesi için açılan yolların kapanmaması üzerine mahalle sakinleri yetkililerden yardım isteyerek, yollarının yapılmasını istedi.