Yöresel Haberleri

Yöresel Haberleri

Fethiye’nin Yöresel Ürünlerini Tanıttılar

Bu yıl 27’cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Fethiye’nin yöresel ürünlerini tanıttılar.

EMITT’te “En Etkin Tanıtım” Ödülü Seydikemer’e

Seydikemer Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 27. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) "En Etkin Tanıtım" ödülünü aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Seydikemer standında ilçenin doğal, kültürel güzellikleri ile yöresel lezzetleri dünyaya tanıtıldı.

Menteşe’den Ardeşen'e Uzanan Gönül Köprüsü

Menteşe İlçesi Yenice İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü, yerli Malı Haftası etkinliklerini Muğla sınırlarının da ötesine taşıdı.

Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi MUTSO’da Gerçekleştirildi

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

Halk geleneklerine sahip çıkıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlar hamur leğenlerinden kendilerine özgü oluşturdukları enstrüman eşliğinde düğün ve festivallerde yöresel kıyafetleriyle oynadıkları oyunlar ile geleneklerini sürdürüyor.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye'nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye’nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, 22-23 Eylül tarihlerinde, saat 17.00 – 22.00 saatleri arasında  Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Ethem Yağcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın yöresel sanatçılarından olan ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İbrahim Ethem Yağcı, son yolculuğuna uğurlandı.

Yöresel Sanatçı İbrahim Ethem Yağcı Vefat Etti

Muğla'nın yöresel sanatçılarından Kültür Bakanlığı Muğla Mahalli Sanatçısı İbrahim Ethem Yağcı, hayatını kaybetti.

Göcek'te Yayla Göçü Renkli Görüntülerle Başladı

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 20. Göcek Gürsu, Pırnaz Yayla Yürüyüşü'nde, yöresel kıyafetler giyen yörükler, davul- zurna eşliğinde yürüdü.

Yörük kıyafeti ile oy kullandı

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy kullanan Oktay Durukan, yöresel yörük kıyafetiyle oy kullandı.

Depremzede çift, gelirini bu işten sağlıyor

Salı pazarında tezgâh kurarak Adıyaman’ın yöresel lezzetlerini Fethiye halkına sunan depremzede çift, yaşamını bu işle sürdürüyor.

“GÖCEK OT YEMEKLERİ FESTİVALİ” BAŞLADI

Fethiye Göcek’te gerçekleştirilen ve bu sene 5.’si düzenlenen “Göcek Ot Yemekleri Festivali” yöresel ot tanıma gezisi ile başladı.

MUĞLA'DA DEPREMZEDE KADINLAR İÇİN MORAL ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde afet bölgesinden gelen depremzede kadınlara moral olması için yöresel mutfak lezzetlerinin tanıtıldığı atölye çalışması düzenlendi. Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticileri ve kursiyerlerinin Hataylı depremzede kadınlarla birlikte Hatay mutfağının coğrafi işaretli lezzeti Hatay Kömbesi yaptı.

SAYLAK: “HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ.”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

YÖRESEL FUARA YOĞUN İLGİ

Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetler, Anadolu Yöresel Ürünler etkinliğinde buluştu. Fuara gösterilen ilgi FRT TV kameralarına yansıdı.

YÖRESEL LEZZETLERİN BİRİ GİDİYOR, BİRİ GELİYOR

Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetler, Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinde buluştu. Anadolu Yöresel ürünler etkinliği kapılarını 30 Aralık’ta kapatıyor. Biten Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinin hemen ardından Karaçulhaspor kulübüne destekte sağlayacak olan Anadolu Yemek Şenliği Yöresel Ürünler Hediyelik eşya fuarı kapılarını Fethiye halkına açacak. 

YENİ YIL PAZARI KURULDU

Fethiye Belediyesi, FETAV VE El Emeği Göz Nuru’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Yıl Pazarı” Beşkaza Meydanı’nda açıldı. Hediyelik eşyadan yöresel lezzetlere kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran stantlar, pazar akşam 18.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

YÖRESEL BODRUM DÜĞÜNÜ SERGİLENECEK

Bodrum Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Yöresel Bodrum Düğünü” 6 Ekim 2022 Perşembe günü sergilenecek.

SEYDİKEMER’E “YÖRESEL SANATLAR ATÖLYESİ” GELİYOR

Seydikemer Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Seydikemer Belediye Başkanlığı’nın proje ortağı olduğu “Yöresel Sanatlar Atölyesi” projesiyle unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürün ve zanaatlar tekrar canlandırılacak.

Yörük Şenliği başlıyor

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği yarın akşam yöresel sanatçıların vereceği konser ile başlıyor. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz'da Özlem Şahin'de konser verecek.

Yöresel lezzetler tanıtıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 'Türk Mutfağı Haftası' renkli görüntülere sahne oldu.

Beşkaza Meydanı’nda Ki Stantlar İlgi Çekiyor

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı haftası Etkinlikleri kapsamında Beşkaza Meydanı’na kurulan yöresel ürün stantları ilgi çekiyor.

Başkan Otgöz, Seydikemer’in Lezzetlerini Tanıttı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Saklıkent Kanyonu’nda ‘Türk Mutfağı Haftası’ kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel lezzetlerden ‘Keşkek’ ve ‘Kar şerbetini’ vatandaşlara ikram etti.

Türk Mutfağı Haftası Kutlamaları Devam Ediyor

Fethiye’de 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde kutlamalar gerçekleştirildi.

Seydikemer’in yöresel lezzetleri tanıtıldı

Seydikemer’de "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerinin açılışında Türk mutfağının yöresel ve sevilen lezzetleri Saķlıkent, Tlos ve Letoon Antik Kentlerinde tanıtıldı.

Datça’nın yöresel lezzetleri 250 yıllık konakta tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Muğla'nın Datça'nın yöresel lezzetleri 250 yıllık tarihi Mehmet Ali Ağa Konağı'nda tanıtıldı.

Köyceğiz Devalı Tatlar Festivali sona erdi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 1. Geleneksel Köyceğiz Doğanın Mirası Devalı Tatlar Festivalinin ikinci gününde yöresel tatlar görücüye çıkarken, festival tatlı sunumlarının ardından sona erdi.

Yöresel dans festivali devam ediyor

Fethiye yöresel dans festivali, Beşkaza meydanında devam ediyor. Festival kapsamında saat 18:30 ve 21:00 arasında dans gösterileri sergilendi.

Yöresel Lezzetler Halkla Buluştu

Fethiye Yöresel Dans Festivali, Beşkaza Meydanı’nda başladı. Festival kapsamında birçok yöresel yemekler yapılarak halka ikram edildi.