Yöresel Ürünler Haberleri

Yöresel Ürünler Haberleri

Fethiye’nin Yöresel Ürünlerini Tanıttılar

Bu yıl 27’cisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi üyeleri, Fethiye’nin yöresel ürünlerini tanıttılar.

Menteşe’den Ardeşen'e Uzanan Gönül Köprüsü

Menteşe İlçesi Yenice İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü, yerli Malı Haftası etkinliklerini Muğla sınırlarının da ötesine taşıdı.

Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Muğla Zirvesi MUTSO’da Gerçekleştirildi

Muğla Odaları / Borsa ve YÜCİTA ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tüm gün süren beş oturumda, coğrafi işaretin küreselde ve ulusalda değerlendirilmesi yapılırken, Oda bahçesinde açılan stantlar ile Muğla’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin de tanıtımı yapıldı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye'nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı.

1.Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali Başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda  Fethiye’nin yöresel ürünlerini, dünya çapında tanıtma yolunda ilk adımın atılacağı, Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, 22-23 Eylül tarihlerinde, saat 17.00 – 22.00 saatleri arasında  Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

SAYLAK: “HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ.”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgeye ait coğrafi işaret tescili bekleyen yöresel ürünlerinden Dalaman Kaya İncirinin yaygınlaştırılması için başlattığı proje kapsamında bin 470 adet incir fidanını toprakla buluşturdu. Türkiye’de yaşanan deprem felaketi nedeniyle bugün üretime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla üreticisinin deprem bölgeleri için yaptığı katkıların çok değerli olduğunu söyledi.

YÖRESEL FUARA YOĞUN İLGİ

Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetler, Anadolu Yöresel Ürünler etkinliğinde buluştu. Fuara gösterilen ilgi FRT TV kameralarına yansıdı.

YÖRESEL LEZZETLERİN BİRİ GİDİYOR, BİRİ GELİYOR

Türkiye'nin dört bir yanındaki lezzetler, Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinde buluştu. Anadolu Yöresel ürünler etkinliği kapılarını 30 Aralık’ta kapatıyor. Biten Anadolu Yöresel ürünler etkinliğinin hemen ardından Karaçulhaspor kulübüne destekte sağlayacak olan Anadolu Yemek Şenliği Yöresel Ürünler Hediyelik eşya fuarı kapılarını Fethiye halkına açacak. 

Milas, modern satış mağazasına kavuşuyor

Muğla'nın Milas ilçesinde TARİŞ Milas 153 No'lu Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi tarafından zeytin ve zeytin ürünleri başta olmak üzere yöresel ürünlerin sergileneceği modern bir satış mağazası açılacak.

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri online satışa çıkıyor

Fethiye ve Seydikemer’in coğrafi işaretli ürünleri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinde yerini alacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye ile Seydikemer’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtıldığı, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya’da devam ediyor. Fuardaki stantta ürünlerini tanıtma fırsatı bulan kooperatif ve firma yetkilileri, Türkiye’nin en büyük e-ticaret siteleri ile anlaşmalar yaparak ürünlerini, online satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Muğla'nın coğrafi işaretli ürünleri YÖREX'te

Türkiye'nin her ilinden yöresel ürünleri bir araya getirerek tüketici ile buluşturmayı hedefleyen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, bu yıl 11'inci kez kapılarını açtı.

MİTSO YÖREX Fuarında Milas ürünlerini tanıtıyor

Yok, olmaya başlayan yöresel ürünlerin üretimini sürdürülmesini teşvik etmek ve tanıtımını yapmak, coğrafi işaretli ürünlerin bilinirliğini arttırmak, yerel üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla düzenlenmekte olan YÖREX fuarı bu kez 20 / 24 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenleniyor. Fuarda Milas Ticaret ve Sanayi Odası da Milas'ın coğrafi işaretli ürünleri olan Milas zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Milas tepsi böreği ve Milas el halısıyla birlikte Milas ballarının da tanıtımını yapıyor.

Fethiye ve Seydikemer’in de yer aldığı Antalya Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapılarını açtı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Fethiye ve Seydikemer’e özgü yöresel ürünleri tanıttığı, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya’da 11'inci kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkılarıyla, Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen fuarda, 76 ilden ve KKTC'den, 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın kooperatifi olmak üzere 150 kooperatif ile birlikte 650 katılımcı yer aldı. Antalya’ya gelerek fuarın açılışını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye ve Seydikemer standını ziyaret etti.

Seydikemer Kilimi Yörex’de

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, ‘Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla bu yıl Antalya’da 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) coğrafi işaret tescil çalışmalarını yürüttüğü ürünlerle katıldı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Fuar Merkezinde 27 Ekim tarihine kadar devam edecek Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) 7 bölgeden 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 18 kalkınma ajansı, 150 oda ve borsa ile 647 katılımcı firma, yöresel ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Fethiye Standına Yoğun İlgi

Fethiye bu yıl 21'inci kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te yerini aldı. Fethiye’nin turizm güzelliklerinin taşındığı İstanbul EMITT Turizm Fuarı’nda farklı yöresel ürünler görücüye çıkarken, standa gelen misafirlere turunç reçelleri dağıtıldı.