Yükseklik Haberleri

Yükseklik Haberleri

Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde köpeği ile birlikte yürüyüşe çıkan 32 yaşındaki B.D yaklaşık 100 metre yükseklikten kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Arkadaşı ile buluşacaktı, kaza yaparak hayatını kaybetti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde arkadaşı ile buluşmak için kente gelen şahıs geçirdiği trafik kazasında 35 metre yükseklikteki uçuruma yuvarlanarak hayatını kaybetti.

Rus uyruklu pilot, UMKE tarafından kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bin 700 metre yükseklikten atlayan ve yamaç paraşütü ağaca dolanan Rus uyruklu pilot, UMKE tarafından kurtarıldı.

Ortaca sokaklarında ‘Sıcak’ etkisi

Son yılların en sıcak yaz aylarını yaşayan Muğla’da nem oranlarındaki yükseklik sonrası sokaklar bomboş kaldı.

Doğalgaz yüklü tanker uçuruma yuvarlandı: 1 yaralı

Muğla'nın Ula ilçesi Sakar Geçidi'nde doğalgaz yüklü tanker, 50 metre yükseklikten uçuruma yuvarlandı. Bölgede gaz sızıntısı ihtimaline karşı önlem alındı.

Saklıkent Kanyonu'nda Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerin akınına uğruyor Yaz sıcaklığından kaçmak isteyen turistler, metrelerce yükseklikteki kaya parçalarının arasından buz gibi suyun aktığı kanyonda serinliyor.

İstinat Duvarından Düşen Aracın Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil 4 metre yükseklikteki istinat duvarından alt yola düştü. Kazada ağır yaralanan sürücü Çağlar Aydın (28), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İŞ MAKİNASI AŞAĞI DÜŞTÜ 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bodrum’da bir iş makinası yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düştü. Olay yerinde 1 kişi hayatını kaybetti.

SELFİE SONU OLDU, METRELERCE YÜKSEKLİKTEN DÜŞEN GENÇ KIZ KURTARILAMADI

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 4 katlı binanın çatısında selfie çekerken metrelerce yükseklikten düşen 15 yaşındaki Melike Gün Kanavuzlar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

SELFİE SONU OLDU, METRELERCE YÜKSEKLİKTEN DÜŞEN GENÇ KIZ KURTARILAMADI

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 4 katlı binanın çatısında selfie çekerken metrelerce yükseklikten düşen 15 yaşındaki Melike Gün Kanavuzlar tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

FETHİYE’DE PARAŞÜT KAZASI: 3 YARALI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1900 metre yükseklikten uçuş gerçekleştiren yamaç paraşütü pilotu ve yolcuları kayalıklara düşerek yaralandı.

METRELERCE YÜKSEKLİKTEN DÜŞEN GENÇ KIZ YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bir apartmanın 4. katından beton zemine düşen genç kız ağır yaralandı. Genç kızın düşme anı güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

BİN 750 METREDEKİ SAKLI CENNET ‘GÖKÇEOVA GÖLETİ’

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da deniz turizmi kadar yayla turizmi de son yıllarda büyük rağbet görüyor. Yaz-kış doğa turizminin yapılabildiği ender bölgelerden birisi Köyceğiz ilçesine 25 kilometre uzaklıkta ve bin 750 metre yükseklikteki Gökçeova Göleti.

ARAÇ, 20 METREDEN AŞŞAĞI DÜŞTÜ

03 SA 600 plakalı araç, sürücünün kontrolü kaybetmesi sonrasında 20 metre yükseklikten aşağı düştü.

Fethiye’de paraşüt kazası: 2 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1700 metre yükseklikten uçuş gerçekleştiren yamaç paraşütü pilotu ve yolcusu kayalık alana sert iniş yaparak yaralandı.

Afara Uğur Arslan 1200 metrede sevenleri ile buluştu

Babadağ teleferik işletmesi tarafından gerçekleştirilen ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinin birinci gününde Cem Adrian, ikinci gününde Hande Yener, üçüncü gününde Murat Dalkılıç ve dördüncü gününde ise Afara Uğur Arslan sahne aldı. Babadağ teleferik tarafından düzenlenen yaz konserleri kapsamında Ölüdeniz’den 1200 metre yükseklikte sevenleri ile buluşan Afara Uğur Arslan unutulmaz sahnesi ile sevenlerini hayran bıraktı.

23 Nisan’da 1200 metre yükseklikte Türk bayrağı açtılar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yamaç paraşütü pilotları uçuş esnasında 1200 metre yükseklikte Türk Bayrağı açtı.

Sandras yaz-kış doğaseverlerin gözdesi

Muğla ve Denizli il sınırında yer alan Denizli'nin Çameli ve Muğla'nın Köyceğiz ilçesini birbirinden ayıran 2 bin 295 metre yükseklikteki Sandras dağı yaz kış doğaseverlerin tırmanış ve yürüyüş yaptığı cazibe merkezi haline geldi.

10 metre yükseklikten aşağı düştü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düşen bir vatandaş ağır şekilde yaralandı.

Kadın dağcıdan anlamlı günde tırmanış

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği tarihte Bursalı kadın dağcı Melek Kıyı Aydın 2 bin 295 metre yükseklikteki Muğla'nın en yüksek dağı Sandras dağına tırmandı.

“Bungee Jumping” heyecanı artık Çalış’ta

Fethiye’de Ovacık ve Saklıkent’ten sonra “Bungee Jumping” heyecanı Çalış Aquopark’ta. Fethiye'de adrenalin sporlarına yönelen tatilciler ayaklarına bağladıkları esnek halatla kendilerini 51 metre yükseklikten boşluğa bırakarak, adrenalin dolu anlar yaşıyor.

Mert Karaman yaşam mücadelesini kaybetti

Fethiye'de atıl durumdaki maden ocağına, yaklaşık 40 metre yükseklikten düşen Mert Karaman (18) 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

İnşaattan düşen işçi yaralandı

Fethiye’de inşaatta çalışan Bayram Büyükkoca (22), bir anlık dikkatsizlik sonucu yaklaşık 3,5 metre yükseklikten aşağıya düşerek yaralandı.

Babadağ teleferik porojesi’nde engel kalmadı

Babadağ Teleferik Projesi’nin daha rantabıl olması ve Ölüdeniz manzarası ile zirveye çıkılması amacıyla kalkış istasyonunda yapılan değişikliğe Ankara’dan onay çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ön izni verilen değişikliğe göre; Ovacık mevkiinden Ölüdeniz’e giden yolda seyir tepesi olarak bilinen ve 226 metre yükseklikteki yer kalkış noktası olacak. Kalkış istasyonuyla ilgili ön izin hakkındaki müjdeli haberin 1 Mart Cuma günü kendilerine ulaştığını açıklayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Teleferik Projemiz şimdi daha da değerli hale geldi. Ön izin sürecinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım ve Orman Bakanımız, Eski Milletvekilerimiz Hasan Özyer, Ali Boğa ve Nihat Öztürk ile Odamızın eski yöneticileri olmak üzere bize inanan ve destek olan herkese teşekkür ederiz. Babadağ Teleferik Projesi’nin önünde artık engel kalmadı. Şimdi tek amacımız Dünya Hava Oyunları ile 2020 yılında yapılacak ön hazırlıklarına teleferik projemizi yetiştirmek ve Babadağ ile Fethiyemizi dünya markası haline getirmek.” dedi.

Paraşüt Kazasında Yaralanan Çinli Turisti Sırtında Taşıdı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, yamaç paraşütüyle Babadağ'dan havalanan Çinli turist 27 yaşındaki Xujia Lin ile paraşüt pilotu 41 yaşındaki Serdar Çözer, 15 metre yükseklikten kayalıklara çakıldı.