Yükseldi Haberleri

Yükseldi Haberleri

Muğlalı küçük kızlar Türkiye finallerine yükseldi

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu'nun gururu olan Küçük Kız Hokey Takımı, 9-13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya Alanya’da düzenlenen Okul Sporları Küçük Kızlar Hokey Türkiye Yarı Finalleri'nde göz kamaştıran bir performans sergiledi.

Muğla hokeyde şampiyonluğa yakın

Hokey okul müsabakalarında Muğla Menteşe Spor Lisesi Kız Hokey takımı finale yükseldi.

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Baklavanın kilosu cep yakıyor! Fethiye’de 600, İstanbul’da 1000TL!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

Seydikemerspor, Play-Off’a Yükseldi

Süper Amatör Lig’de B Grubun son maçında Ortaca Belediyespor ile karşılaşan Seydikemerspor, maçı 1-0’lık skorla kazanarak Play – Off’a yükseldi.

Fırıncı Saraç, Ekmek Zammı Tartışmasına Açıklık Getirdi

Fethiye’de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, halk arasında konuşulan ekmek zammının aslında gram artışından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Fethiye’de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama çıkarken fiyatı da 7.50 liradan 10 liraya yükseldi.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Marmaris’te Mahalle Sayısı 30'a Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluk alanının genişlemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sınırları da büyümüş oldu. Bu büyüme ile birlikte sınırların genişlemesi, nüfusun artmasına yönelik hizmet kalitesinin artması amacı doğrultusunda Marmaris’in bazı mahalleleri bölünerek sayıları artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmiş oldu.

Seydikemer’deki Trafik Kazasında Ölü Sayısı 3'e Yükseldi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışmasıyla 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 3 kişi ağır yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 kişi daha hayatını kaybedince ölü sayısı 3'e yükseldi.

Seydikemer’deki Kazada Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi ağır yaralanmıştı. Ağır yaralı 1 kişi daha hayatını kaybetti.

Menteşe’de kişi başına 7,25 metrekare yeşil alan düşüyor

Menteşe Belediyesi ilçede park ve yeşil alanların miktarını arttırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 870 bin metre kare yeşil alana sahip Menteşe’de 2019 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4,34 metrekare iken, bu rakam 2023 yılında ortalama 7,25 metrekareye yükseldi.

Datça Nurlu Bademi coğrafi işaret alarak tescillendi

Datça Nurlu Bademi coğrafi işaret alarak tescillendi. Tescillenen Datça Nurlu Bademi ile MUTSO’nun coğrafi işaretli ürün sayısı 7’ye, Muğla’nın coğrafi işaretli ürün sayısı 29’a yükseldi. 

Bodrum FK, Menemen FK'yı kupada eledi

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda Bodrum FK, sahasında Menemen FK’yı 2-1 yenerek 5. tura yükseldi.

Korkunç kazada ölü sayısı 5’e yükseldi

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi giriş kavşağında iki aracın karıştığı kazada ağır yaralanan Hacer Demir isimli kadın Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan yoğun müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirerek ölü sayısı 5’e yükseldi.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

İşitme Engelli Kadın Milliler ilk kez finalde!

4. İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden ve kadrosunda Muğlalı sporcuların da yer aldığı Kadın Milli Takımı, Polonya'yı 2-1 yenerek ilk kez finale yükseldi. Ay-yıldızlılar finalde yarın ABD ile karşılaşacak. 

Fethiye’de fahiş ev fiyatları bu kadarına da pes dedirtti

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki kiralık ev fiyatları 10 kat arttı. 80 metrekare evin kirası 16 bin liraya kadar yükseldi.

Muğlaspor Masa Tenisi'nde Süper Lig’de

Sezonu dördüncü sırada tamamlayan Muğlaspor Masa Tenisi Takımı, ilk üçteki takımlardan birinin lige katılmaması üzerine, Süper Lig'e yükseldi.

Tazyikli su metrelerce havaya yükseldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ana isale hattı patladı, tazyikli su metrelerce havaya yükseldi.

Parkomat Ücretlerine Zam

Fethiye'de yol üstü otopark ücretlerine zam geldi. Yeni gelen zamlar ile beraber park ücretleri 15-30 dakikası 15 TL'den 20 TL'ye, 30-60 dakikası 17 TL'den 25 TL'ye, 60-120 dakikası ise 25 TL'den 35 TL'ye yükseldi.

Fasulyenin Kilosu 100 Lira Oldu!

Fethiye’de geçtiğimiz haftalarda kilosu 70 lira olan fasulyenin kilosu 100 liraya yükseldi.

Arda Güler, Golden Boy sıralamasında 16'ncı sıraya yükseldi

Real Madrid'in Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı geçtiğimiz haftalarda da Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yapan Arda Güler, Golden Boy ödülü sıralamasında 62 sıra birden yükselerek, 16. sıraya yerleşti.

Şarampole devrilen otobüsteki yaralı sayısı 19’a yükseldi

Şanlıurfa’dan çalışmak için Denizli’ye gelen işçileri taşıyan servis otobüsünün şarampole devrildiği kazada yaralı sayısı 19’a yükseldi.

15 Temmuz Şehitleri için 81 ilde sela okundu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar 253 şehidimizin anısına Türkiye'deki tüm camilerde yeniden yükseldi.

Fethiye'de meydana gelen 4 araçlı kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçerek 3 araca çarparken, kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi.

AppleTürkiye’den Altıncı Zam

Teknoloji devi Apple, Türkiye’de fiyatlara yılın altıncı zammını yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı 47 bin 999 liradan 48 bin 304 liraya yükseldi.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Fethiye’de damacana suya zam geldi

Muğla’nın turistik ilçelerinden olan Fethiye’de 19 litrelik damacana su fiyatları, yapılan zam ile birlikte 50 TL’ye yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Milletler Ligi'nde çeyrek finalde

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 FIVB Milletler Ligi 3. hafta son maçında karşı karşıya geldiği Hırvatistan'ı setlerde 3-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Milliler, ABD'nin Arlington kentinde yapılacak finallerde mücadele edecek.