Fırıncı Saraç, Ekmek Zammı Tartışmasına Açıklık Getirdi

Fethiye'de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, halk arasında konuşulan ekmek zammının aslında gram artışından olduğunu belirterek konuya açıklık getirdi. Fethiye'de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama çıkarken fiyatı da 7.50 liradan 10 liraya yükseldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye’de 200 gram olan ekmeğin gramı 250 grama, 7.50 lira olan fiyatı da 10 liraya yükseldi. Halk arasında konuşulan ‘ekmeğe zam geldi’ iddiasının aslının fiyatına gelen zamla birlikte gramının da yükseldiği öğrenildi. Fethiye’de 2016 yılından bu yana fırın işletmeciliği yapan Burak Saraç, bu ekmek zammı bilmecesine açıklık getirdi. 

Fırıncı Saraç, yaptığı açıklamada “2016’dan beri fırın işletmeciliği yapmaktayım. 200 gram 7.50 lira olan ekmek, şuan belediyemizin verdiği tarifeyle 250 gram ve 10 lira şeklinde bir fiyat güncellemesi yapıldı. Biz bunu fırıncılar olarak zam şeklinde görmüyoruz. 200 gram 7.50 lira, 250 gram 10 lira şeklinde tarifemiz var. Bu konuda fırıncılar olarak çözüm için bir arayışımız var. Seçimde 360 gram olan un şuan güncel rakamlarla birlikte 700 liranın üstüne çıktı. Hala çıkacağı, seçim sonrası 1000 liraya dayanacağı söyleniyor. Biz de bu durumda mecbur kaldığımız için bazı durumlarda zam yapmak zorunda kalıyoruz. Maliyetler her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Eleman giderleri, ham madde giderleri vs hepsi artmış durumda. Zam yapma taraftarı değiliz ama zorunda kalıyoruz. Fırıncılar, bu durumda olabildiğince elini taşın altına koyuyor. Mecbur kaldığı noktada da zam yapmak zorunda kalıyor. Şuan dediğimiz gibi 250 gram ekmek 10 lira olmuştur. Bu sorunu belediye ile oturup fırıncılar olarak ortak bir noktada buluşturacağız” ifadelerini kullanarak halk arasındaki soru işaretlerini kafalardan sildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN