Yumurta Haberleri

Yumurta Haberleri

Yumurta Üretim Çiftliği hizmete açıldı

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Fethiye Belediyesi’nden Yumurta Çiftliği Açılışı

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

Bir Sosyal Belediyecilik Projesi Daha Hayata Geçiyor

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

CARETTA CARETTA ’TUBA’, 3 YILDA 17 BİN 500 KİLOMETRE YOL KAT ETTİ

2019 yılında Dalyan İztuzu sahiline yumurta bırakmak için gelen, fakat sırtında pervane yarası bulunması üzerine tedaviye alınan Caretta Caretta 'Tuba', 3 yılda 17 bin 500 kilometre yol aldı.

BAŞKAN AY, “CARETTALARA BİLİNÇSİZCE MÜDAHALE ETMEYELİM”

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan yumurtadan çıkan Caretta Carettaların denize ulaşmasını sağlayan vatandaşlar için bir açıklama da Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-der) Başkanı Mete Ay’dan geldi.

Yumurta Fiyatına Yüzde 50 Zam

Temel gıda ürünlerine yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak yumurta fiyatına yüzde 50 zam yapıldığı öğrenildi. Uygulanan zammın ardından bir koli (30 adet) yumurta fiyatı 60 lirayı buldu.

Başkan Aras, Yumurtaş ve Çukurgöl’de halkı dinledi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, mahalle ziyaretlerine devam ederek vatandaşların talep ve şikayetlerini dinliyor.

Üretici Ve Tüketici Fiyatların Düşmesini İstiyor

Kurdaki düşüşten sonra gözler zincir marketlere çevrildi. Üretici de tüketici de dolardaki yüzde 30-40’lık düşüşe paralel, ayçiçek yağı, un, makarna, süt, yumurta, başta olmak üzere fiyatlarda düşüş bekliyor.

Süt ve süt ürünleri alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Milas Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından 2022 yılı süt, süt ürünleri, zeytin, yufka, yumurta ve bardak su alımı gerçekleştirilecek.

Sebze meyve süt yoğurt yumurta ve ekmek alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, MİLAS HAVA MEYDAN KOMUTANLIĞI tarafından Muhtelif Sebze ve Meyve, Süt, Yoğurt, Yumurta ile Ekmek alınacaktır.

Süt süt ürünleri zeytin yufka yumurta ve bardak su alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Milas Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, 2022 Yılı Süt, Süt Ürünleri, Zeytin, Yufka, Yumurta Ve Bardak Su Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Gebe kalmak isteyen obez kadınlarla ilgili bilinen bir doğru, yanlış çıktı

Toplumda kadınların vücut yapısı ile ilgili yaygın bir inanış haline gelen ve gebe kalmak isteyen obez kadınların embriyolarının gelişmediği yönündeki inanış İspanya'da 2 bin 822 kadın üzerinde laboratuvar ortamında yapılan çalışma ile çürütüldü. Toplamda 3 bin 316 yumurta üzerinde yapılan çalışmada obez ve normal kilodaki kadınlarda tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyoların gelişimi arasında fark bulunmadığı belirtildi.

Balık yumurtası ve bottargada hedef 1 milyon kiloyu aşmak

Türkiye'nin en önemli balık yumurtası, mumlu balık yumurtası ve bottarga üretim merkezi haline gelen ve geçtiğimiz yıllarda İtalya'dan bu konuda dünya birinciliği ödülü alan Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi, yıllık 700 bin kilo olan şu anki üretimi 1 milyon kiloya çıkarmayı hedefliyor. Amerikalılar ve İtalyanların yoğun ilgi gösterdiği mumlu balık ve bottargayla ilgili konuşan Dalko Başkanı Arif Yalılı, 'Son zamanlarda bottarga ve mumlu balık yumurtasına inanılmaz derece Ruslar ilgi gösteriyor. Bu gidişle en büyük pazar Rus pazarı olacak diye düşünüyorum' dedi.

Deniz kaplumbağalarının “annesi” için şükran geçişi

Dalyan İztuzu Plajı'nda yumurtalarını bırakan deniz kaplumbağalarının neslinin korunması için verdiği mücadeleyle bilinen 'Kaptan June' lakaplı çevreci June Haimoff için şükran geçişi yapıldı. 15 dernek ve spor kulübü tarafından düzenlenen 'Kaptan June Şükran Geçişi' büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Yengeç saldırısına uğrayan yavru Caretta tedavi edildi

Dalyan İztuzu sahilinden yavru caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurtadan çıkıp denizle buluşması devam ediyor.

Başkan Mete Ay, “Caretta Caretta Fethiye’nin simgesidir”

Geçtiğimiz günlerde gençlerin film çekerken sokak hayvanlarının Caretta Caretta yumurtalarına zarar verdiğini gördükleri halde hiçbir tepki göstermemesi üzerine harekete geçen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ve gönüllüler çalışta bir araya geldi.

Sebze ve meyve fiyatları artarken, balık sabit fiyatta 

Son aylarda market, çarşı ve pazarda sebzeden meyveye, ayçiçek yağından yumurtaya kadar temel gıda ürünlerinde çeşitli nedenler ile fiyat artışları yaşanırken, balık tezgâhlarında ise son 4-5 aydan bu yana artış gözlenmediği ifade edildi. Ayrıca Fethiye’de yaşanan fırtınalı ve yağışlı havanın ardından havaların güzelleşmesiyle tezgahlarda balık çeşitleri de artmaya başladı. Balık fiyatlarına zam gelmediği, 2- 3 aydan bu yana da aynı fiyatlarla satış yapıldığı belirtildi.  

10 yıldır aynı camiye yuva yapıyorlar

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi’ndeki Hamit Kaptan Camii kubbesine aralıksız 10 yıldan bu yana gelen 2 leylek, mahalle sakinlerinin maskotu oldu. Yaklaşık 5 ay boyunca cami kubbesinde yumurtadan çıkan yavrularını koruyan 2 leylek, mahalle sakinlerinin ve yoldan geçenlerin ilgisini çekiyor.