Ziyaretçi Haberleri

Ziyaretçi Haberleri

Başkan Aras Turizm Haftası’nı kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

EMITT’te “En Etkin Tanıtım” Ödülü Seydikemer’e

Seydikemer Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan 27. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) "En Etkin Tanıtım" ödülünü aldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Seydikemer standında ilçenin doğal, kültürel güzellikleri ile yöresel lezzetleri dünyaya tanıtıldı.

Köyceğiz Çandır Seyir Terası, nefis manzaralar sunuyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Çandır Mahallesi seyir terası ziyaretçilerine nefis manzaralar sunuyor.

Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevi’ne Ziyaretçi Akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin can dostlar için yaptığı ve Türkiye’nin sayılı barınaklarından birisi olan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ni 2023 yılında 5 bin 76 kişi, bugüne kadar da 24 bin 31 kişi ziyaret etti.

Köyceğiz Kaplıcaları Yaz Kış Hizmet Veriyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Sultaniye Kaplıcaları ziyaretçilerine yaz ve kış döneminde hizmet veriyor. Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilen Sultaniye Kaplıcaları kış mevsimi olmasına rağmen ilgi görüyor.

Fethiye’de Ören Yerlerine Rekor Ziyaret

Fethiye’de müzeye bağlı ören yerleri 2023 yılı ziyaretçi sayıları belli oldu. En çok ziyaret edilen ören yeri ise Kayaköy oldu.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

Bilim Parkı ve Kodlama Merkezine 15 bin ziyaretçi

Menteşe’de çocukların bilimin ışığında teknolojiyi yakından takip etmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için kurulan Çocuk Bilim Parkı Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi, 2023 yılı içerisinde 15 Bin 900 ziyaretçiyi ağırladı.

‘Kıyıkışlacık Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’ Onay İçin Kurula Sunuldu

Milas'ın Kıyıkışlacık Mahallesi'nde oluşturulacak Iasos Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte bölge turizmine canlılık gelecek.

Kültür Evleri’ni 50 bin kişi ziyaret etti

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait Osman Hamdi Bey, Bozüyük Kültür Evi ve Belen Kahvesi’ni 2023 yılında 50 bin 783 kişiyi ağırladı.

Aday Adayı Kökten'e Ziyaretçi Akını

AK Parti Fethiye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında ilçe teşkilatında vatandaşlar ve partililer ile buluştu.

Genç Ressamın Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

FTSO Meclis Üyesi Hıra’dan Sergi Hakkında Açıklamalar

Marine Tech Göcek Yat ve Tekne Ekipmanları Sergisi, kapılarını açtı. İçerisinde bütün ihtiyaç ve aksesuarları barındıran fuar, 11 Kasım tarihlerine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Kemal Hıra sergi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Boat Show, Marmaris Marina’da ziyaretçileri ile buluşacak

Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) iş birliğinde, Marmaris Belediyesi destekleriyle düzenlenen “Marmaris Boat Show Setur Netsel Marmaris Marina Etkinlik Alanı’nda 25-28 Ekim tarihlerinde 11:00-19:00 saatleri arasında ziyaretçiyle buluşacak.

Kongre Turizmi Başlıyor

Sinpaş güvencesi ve Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort projesindeki balo ve konferans salonlarından oluşan yaklaşık 950 kişi kapasiteli kongre merkezi ile Marmaris, turizm sezonu dışında da binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak.

Tarihi Narlı Kahvesi’ne Yoğun İlgi 

Menteşe Belediyesi tarafından restore edilen ve Muğla’nın kültür turizmi destinasyonlarından birisi olarak hizmet veren Karabağlar Yaylasındaki Narlı Kahvesi, yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl restore edilerek halkın hizmetine sunulan tarihi Narlı Kahvesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bahçesindeki asırlık çınar ağacı, yeşil dokusu ve piknik alanıyla Menteşe Belediyesi tarafından işletilen Narlı Kahvesi, özellikle yaz döneminde ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. 

Kerimoğlu Türküsü Evi’ne ziyaretçi akını

Menteşe Belediyesi Kerimoğlu Türküsü Evi yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan işletme ilçenin kültür turizmi destinasyonlarından birisini oluşturuyor.

Saklıkent’e ziyaretçi akını

Seydikemer’de bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kıyıkışlacık Yeni Yüzüyle Dünyayı Karşılamaya Hazırlanıyor

Milas Belediyesi tarafından Temmuz ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen Milas Kıyıkışlacık Ziyaretçi Karşılama Merkezi Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Aşıklar Tepesi Manzarasıyla Büyülüyor

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki gençlerin buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, akşam saatlerinde eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Saklıkent Kanyonu’na Ziyaretçi Akını Devam Ediyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlıyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor.

Muğla’nın ‘Mor’ bahçesine ziyaretçi akını

Muğla Büyükşehir Belediyesi Koku Vadisi Lavanta Bahçesi yaklaşık 10 bin misafire ev sahipliği yaptı.

Sıcak hava Amistas Kaya Mezarları ziyaretçisini vurdu

Fethiye'nin simgelerinden biri olan Amintas Kaya Mezarları Temmuz ayı sıcaklarında ziyaretçi sayısında düşüş yaşıyor. 

Turhan Selçuk Karikatürlü Park’a Çirkin Saldırı…

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni kapsamında yenilenen Turhan Selçuk Karikatürlü Park, yenilenen yüzü ve içerisinde bulundurduğu eserlerle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya devam ederken kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin çirkin hedefi haline geldi.

Büyük Samanlık Koyu’nda bayram yoğunluğu

Turizm cenneti Fethiye, 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Bayram tatilinde Muğla'ya ziyaretçi akını

Muğla’ya 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle birlikte ziyaretçi akını başladı. 2 günde 112 bin araç girişi oldu.

Muğla’ya tatilci akını başladı 

Gözde turizm merkezi Muğla’ya, sezonun başlamasıyla turist akını başladı. Okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı ve feribotlara ek seferler eklendi.

Geçici Hayvan Bakımevi 20 bin 633 ziyaretçiyi ağırladı

Doğal yaşam alanları ve teknik özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi can dostların daha iyi bir yaşam sürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane ve müşahede üniteleri yanında kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler, doğal yaşam park alanları bulunuyor.