Fethiye'de Cep Yakan Sakatat Fiyatları!

Ramazan zam ayı oldu. Ramazan ayının gelmesi ve enflasyonun artmasıyla birlikte kırmızı ete gelen fahiş zamlar vatandaşın belini burktu. Kırmızı etten sonra bir zamda sakatat fiyatlarına geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de kırmızı et fiyatları Ramazan ayıyla birlikte zamlı olarak tezgahlardaki yerini alırken, sakatat fiyatlarına da zam geldi. 
Kırmızı ete nazaran sakatat fiyatları her zaman daha uygun oluyorken, artık durum tam tersine döndü. Sakatat fiyatları adeta kırmızı et fiyatlarını geçti. 
Büyük market ve kasaplar arasında büyük fiyat farklılıklarının yaşandığı sakatat ürünleri vatandaşın alım gücünü zorlar hale geldi. 
Fethiye’de kasaplık yapan Ahmet Bey, Fethiye’de yaz sezonuna girer girmez et ve sakatat fiyatlarında artış olacağını dile getirdi. Süt veren hayvanların kesilmesinden dolayı ve çiftçinin artık etlik hayvan beslemediğinin altını çizen kasap, “Fethiyede yıllardan beri esnaflık yapıyorum. Şimdi sucuk bayiliğimiz var, onu yapıyoruz. Fakat bu et fiyatları çok fazla yükseldi, bu nasıl olacak, nereye gidecek hiç belli değil. Kesim olmadıktan sonra sakatat tabi ki de yükselecek, kesilecek hayvan yok dışardan ithal mi olacak ne olacak bu iş de belli değil tabi ki olmayan mal yükselecektir yani. Yem fiyatları, maliyetler derken, ne oluyor süt hayvanlarını kesmek zorunda kalıyorlar” dedi. 
Yaz aylarında kesilmeyen hayvan sorunlarından dolayı fiyatlara daha fazla zam geleceğinin altını çizen kasap Ahmet, “Yazın gelmesi ile artış da gelecektir. Üretim yok, devamlı tüketilecek bir şey kalmadı. Dışardan yine ithal bir şey yaparlarsa bir ay daha idare eder çünkü önümüz sezon, çok sıkıntı olacak.  Hem sakatattan hem etten fiyatlar zaten bu şekilde kalma şansı yok” diye konuştu. 
Fethiye’de Cep Yakan Sakatat Fiyatları!
Sakatat fiyatlarına yurt genelinde zam yapılırken Fethiye’de ise durum biraz daha farklı bir hal alıyor. Fethiye büyük şehirlere göre fiyatlarda biraz daha ucuz olması gerekirken İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerin tam aksine 2 kat daha fazla fiyatlar vatandaşa sunuluyor. Denetimin olmasından dolayı şikayetçi olan vatandaşlar ise sakatat yemeye artık neredeyse yanaşamıyor. Fethiye’de sakatat fiyatları, kırmızı ete kafa tutarcasına fahiş fiyatlardan halka sunuluyor. Dana ciğerin kilosu, 500 lira ile 600 lira arasında tezgahlarda yerini alıyor. İstanbul’da adeti 85 liradan satılan dana beyin ise Fethiye’de 150 liradan satılıyor. Kuzu yüreğin kilosu 436 lira, dana kuyruk 390 lira, kuzu ciğer780 lira, kuzu kellenin adeti 200, 250 lira ve işkembenin kilosu 250 liradan satılıyor. Aynı zamanda Türk sokak lezzetinin vazgeçilmezi olan kokorecin 200 gramı 130 liradan vatandaşlara sunuluyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN