Fethiyeli Kadın Şoför 11 Yıldır Yollarda

Fethiye'de yaşayan kadın taksi şoförü Fatma Yaşar, 11 yıldır 'Sarıkız' isimli taksisiyle direksiyon başında taksicilik yapıyor. Yaşar, taksicilik deneyimini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de yaşayan ve 11 yıldır taksi şoförlüğü yapan Fatma Yaşar, eşiyle beraber yıllardır taksicilik yapıyor. ‘Sarıkız’ isimli taksisiyle direksiyon başında olan Fatma Yaşar, işini aşkla yaptığını ifade etti. Araba kullanmasını sevdiği belirten Yaşar, kadın taksi şoförü olmanın verdiği duyguyu FRT TV mikrofonlarına anlattı.
“Müşterilerimiz özellikle bayan şoför isteyebiliyor”
11 yıldır taksi şoförlüğü yapan Fatma Yaşar: “Taksiciliği 11 yıldır yapıyorum. Eşimle birlikte çalışıyoruz. Ben gündüz, o akşam çalışıyor. Araba kullanmasını seviyorum. Gezmeyi çok seviyorum. Buradaki arkadaş ortamını çok seviyorum. Telefonu arayıp özellikle bayan şoför istediklerini belirtebiliyor bazı müşterilerimiz. Trafikte sorunu sadece motor sürücülerinde yaşıyorum. Çünkü biz onlara ne kadar dikkat etsek bile onlar maalesef dikkat etmiyor. Çoğu kazalarda motorluların dikkatsizliğinden dolayı oluyor. Motorlu sürücüyü gördüğümde frene basıyorum. Bizler çok dikkatliyiz ama karşı taraf dikkatsiz olabiliyor. Bu sezon aslında güzel geçti diyebiliriz ama demeyebiliriz de. Trafik yüzünden gittiğimiz yerden durağa gelmemiz saatleri bulabiliyor.”
“İlk işe başladığımda eşim şaşırdı”
Trafik, zam konusu gibi konulardan hiç memnun değiliz. 3 kilometreye gidiyoruz 100 lira. Sanayiye gidiyoruz, 1000 liralık malzeme bugün 5000 lira. Her şey arttı ama bizim bu 3 kilometre konusu bizi tatmin etmiyor. Kendine güvenen bayan şoförler taksicilik yapsın. Kendi ayaklarımızın üzerinde duralım. Anlasınlar, biz bu işi yaparız. Yeter ki yapmak istesinler. Eşime ilk dediğimde bir şaşırdı. Olmaz dedi ama kafaya koyduktan sonra 11 senedir biz karı koca çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN