Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Milas ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan okulları Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kur’an kurslarında seminerler de veriliyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Kur’an kurslarında dini bilgilerin yanında seminerler de veriliyor.

Deneyap Öğrencilerine Fark Yaratan Teknik Gezi

Muğla'da 140 DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrencisi bilgi, beceri ve motivasyonlarının artırılması amacıyla 'Teknik ve Sosyal Gezi' etkinliğine katıldı.

KPSS Alan Bilgisi sınavında son oturum başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi sınavında son oturum (işletme, muhasebe ve istatistik) saat 10.15'te başladı.

Miniklere 'Hacivat ve Karagöz' ile trafik eğitimi verildi

Muğla’nın Datça ilçesinde 150 çocuğa 'Hacivat ve Karagöz' figürleri kullanılarak trafik eğitimi verildi.

MSKÜ tercih masaları aday öğrencileri bekliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Üniversiteyi kazanan ve tercih yapmak isteyen öğrenciler için Üniversite Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda tercih standı açtı. Bir hafta açık kalacak aday öğrenciler tercih standında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının tamamı yer aldı.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları hafta sonu yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin eğlence ve eğitim merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği oluşturmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayıt yaptırırken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katıldı.

Belediyeden üniversite adaylarına tercih desteği

 Bodrum Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında üniversite tercihi yapacak adaylara yönelik “Ücretsiz Tercih Danışmanlığı” hizmeti sunuyor.

Üniversite Tercih Dönemi Başladı

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM takvimine göre üniversite tercihleri bugün başladı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Öğrencilerin tercihlerine yönelik danışmanlık sağlanacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere uzman eğitmenlerle destek verecek. 12 ilçede belirlenen merkezlerde öğrencilerin tercihlerine yönelik danışmanlık sağlanacak.

YKS Tercih İşlemleri Yarın Başlıyor

Adaylar, ÖSYM tarafından hesaplanan sınav puanlarına göre YKS tercihlerini 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.

4 Üniversite Arasında Afet ve Acil Durum İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) arasında afet ve acil durum iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar katıldı.

LGS tercih sonuçları açıklandı

LGS tercih yerleştirme sonuçları için beklenen gün. MEB LGS tercih sonuçlarını erişime açtı.

YKS’de dereceye giren öğrenciler belli oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Muğla’da, farklı puan türlerinde ilk yüze ve ilk bine giren öğrenciler belli oldu.

Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Trafik Eğitim Tırı ile 7-11 yaş arası çocuklara hem teorik hem de pratik eğitim verildi.

Marmaris 3. kez kitaplarla buluştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde '3.Marmaris Kitap Günleri', İlber Ortaylı ve Metin Uca’nın da katıldığı bir törenle açıldı. 10 Ağustos’a kadar onlarca yazarı ağırlayacak Kitap Günleri’nin ilk etkinliği ise Metin Uca’nın ‘Bunu mu Demek İstedim?’ isimli gösterisi oldu.

MSKÜ, Uluslararası Düzeyde En İyi 10 Üniversite Arasında

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), “The 10 Best Institutes for Higher Education, 2023” sıralamasında en iyi 10 üniversite arasında yer aldı.

Marmaris'te tatil yaz kursları ile renkleniyor

Yaz döneminde çocuklara sporla ve sanatla dolu bir tatil imkanı sunan Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz yaz kurslarında dersler devam ediyor. Derslerde çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor.

Toplam 964 haber.