Eğitim

Son dakika Eğitim haberleri, en son Eğitim haberler,, Eğitim haberleri burada, haber oku | Eğitim

Eğitim Haberleri

100. Yıl Ateş Canbaz Kreş ve Gündüz Bakımevi açıldı

Bodrum Belediyesi tarafından Mumcular-Karaova Mahallesi'nde yer alan, yaklaşık bir yıl önce temelleri atılan 100. Yıl Ateş Canbaz Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İlköğretim Haftası Açılış Programı Düzenlendi

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Fethiye Beşkaza Meydanı’nda İlköğretim Haftası açılış programı düzenlendi.

Başkan Gümüş’ten yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

 Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm öğrencilere verimli ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

Mehmet Demir'in Eğitim-Öğretim Yılı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı ve Eski Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlangıcı nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Akdenizli'den Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yeni Eğitim- Öğretim Yılı Güvenlik Tedbirleri Toplantısı

16 Eylül tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilebilmesi amacıyla, alınacak trafik ve güvenlik tedbirleri konulu toplantı, Muğl Valisi İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirildi.

11 Eylül Pazartesi günü ders başı yapılacak

2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak. Muğla genelinde 839 okulda, 162 bin 194 öğrenci ilk ders zilinin çalması ile okullarında ders başı yapacak.

Üniversite Güvenlik ve Barınma Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Üniversite Güvenlik ve Barınma Tedbirleri toplantısı Vali İdris Akbıyık başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Liselerde “Sınıfta Kalma” Geri Döndü

Liselerde sınıf geçme ve sınıf tekrarına ilişkin detayların yer aldığı yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Liselerde alt sınıf dâhil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

Muğla’da Ceza Hukuku değerlendirme çalıştayı

Türk Ceza Reformunun 18’inci yılında Anayasa Mahkemesi’nin Ceza Hukukuna İlişkin Değerlendirilmesi çalıştayı Muğla’nın Fethiye ilçesi Göcek mahallesinde başladı.

Muğla BİLSEM öğrencisi Uluslararası Kongreye davet edildi

İki yıl önce Uluslararası İngilizce Matematik Caribou Sınavında dünya birincisi olan, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Hilalsu Baş, Ankara Üniversitesi tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Eğitim Kongresi'ne davet edildi.

Muğla’da destekleme ve yetiştirme kursları sınavı yapıldı

Muğla’da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) başvuru yapan 8,11, 12. sınıf ve mezun öğrencilerine yönelik DYK Hazırbulunuşluk Sınavı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Çay, uyum programına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için 4 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlayan okula uyum programı çerçevesinde okul ziyaretlerini sürdürüyor. Menteşe İlçesinde Akçaova İlkokulunu ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, okula ilk adımını atan ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu.

Fethiye Belediyesi’nden öğrencilere burs imkanı

Fethiye Belediyesi her sene olduğu gibi bu sene de, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversitede öğrenim gören öğrencilere karşılıksız burs vermeyi planlıyor. Belediye tarafından üniversite öğrencilerine her ay karşılıksız olarak 500.- TL verilecek.

Uyum Haftası ile Okula Başladılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Marmaris’te 2 bin 575 öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluşurken velileri ilk gün toplantısına katıldı.

Muğla'da 30 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı başladı. Muğla’da yaklaşık 30 bin öğrenci uyum haftasında okullarıyla buluştu.

Fethiye’de Bursluluk Sınavı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açtığı Bursluluk Sınavı tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de yapıldı.

Miniklerin Şubeleri Kura ile Belirlendi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu kura ile şube belirleme işlemi bu sene de il genelinde tüm resmi ilkokul 1. sınıf ve ana sınıfları için yapıldı.

Fethiye’de Şube Belirleme Kuraları Çekildi

Fethiye’de okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler için Şube Belirleme Kuraları, ilçe genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak, velilerin huzurunda gerçekleştirildi. 

Toplam 940 haber.