Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Menteşe, Mahşer-i Cümbüş İle Güldü

Mahşer-i Cümbüş doğaçlama tiyatro topluluğu 6. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Cumhuriyet Meydanında sahne aldı. Modern doğaçlama tiyatronun öncülerinden olan Mahşeri Cümbüş topluluğu, Cumhuriyet Meydanında gösteriye katılan tiyatro severlere kahkahalarla dolu bir gece yaşattı.

Haluk Levent ve Kızılordu Korosu, Fethiye'de Cumhuriyet marşlarını seslendirdi

Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ve ünlü sanatçı Haluk Levent, Muğla’nın Fethiye ilçesinde sevenleriyle buluştu. Levent, koro eşliğinde Cumhuriyet Marşlarını seslendirdi.

Bodrum’da “Sadece Kadın” oyunu sahnelendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Sadece Kadın' isimli tiyatro oyunu iki gösterim olarak sahnelendi.

Ünlü Yazarlar Fethiye’de Söyleşide Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri, Ceyda Karan, Fatih Yaşlı, Berkant Gültekin’in Başkanlık Sistemi ve Yönetim Krizi söyleşisi ile devam etti.

Likya Kültür Sanat Günleri Yazar Kadınlarla Okuyucuları Buluşturdu

Likya Kültür Sanat Etkinlikleri’nde, yazar kadınlar Fethiyelilerle bir araya geldi. İnci Aral, Pelin Batu ve Mehtap Meral’in gerçekleştirdiği ‘Edebiyatta Kadın’ söyleşisi yoğun ilgiyle karşılandı. Söyleşi esnasında İnci Aral, kasım ayında çıkacak olan yeni kitabından söz etti.

Nasuh Mahruki ve Murat Ağırel Likya Etkinlikleri’nde buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Milli Sporcu, Profesyonel Dağcı, Yazar Nasuh Mahruki ve Gazeteci-Yazar Murat Ağırel ‘Yolsuzluklar Sarmalı’ başlıklı söyleşide buluştu. Söyleşi öncesi Fethiye Belediyesi Sanatçıları Osman Batur Keser ve Aysun Karasaçlı sahne alarak dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattılar.

2. Craft İstanbul El Sanatları Fuarı'na Üzümlü Dastarı defilesi damga vurdu

Dünya ülkelerinin geleneksel ve çağdaş el sanatları tanıtımının yapıldığı, üreticilere yeni pazar kanalları kazandıran tüketicilere ise doğru ve kaliteli hediyelik eşya sunmayı amaçlayan Uluslararası Craftİstanbul 2. El Sanatları Fuarı İstanbul Yeni Kapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi işbirliğinde fuarda yerini aldı.

Muğla’da 60 metre uzunluğunda tonozlu tünel bulundu

Kazı çalışmaları bir yıl önce başlayan Ula'nın Akyaka Mahallesindeki Ortaçağ kalesinde kale ve sur duvarlarının konservasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Kazı ve konservasyon çalışmaları esnasında kalenin kuşatma esnasında askerlerin temiz su ihtiyacını karşımaları için Kadın Azmak deresine bakan bölümde 60 metre uzunluğunda ve 2 metre genişliğinde merdivenli tonoz tünel bulundu.

Demet Akalın Bodrum’da çifte konser verecek

Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği Kale Konserleri'nin ardından 8-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Sarı Yaz Konserleri kapsamında birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş Fethiye’de Söyleşide Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş’un katılımıyla ‘100 Yıllık Cumhuriyet’ başlıklı söyleşiyle devam etti. Sermet Erkin’in çocuklarla buluştuğu illüzyon gösterisine ilgi yoğun oldu.

Kaybolan Bodrum değerlerini eserlerine yansıttı

Ressam Mine Burak'ın Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaybolan değerleri ve ilçede yavaş yavaş azalan sabırlık ağacını konu aldığı sergisi, beğeni topladı.

Likya Kültür Sanat Etkinlikleri “100 yıllık cumhuriyet” söyleşisi ile devam ediyor

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinliklerinin beşinci gününde Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş’un katılımıyla ‘100 Yıllık Cumhuriyet’ başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek.

Özlem Balcı’ya Fethiye ve Seydikemer’den destek yağıyor

Fethiyeli sinema ve dizi oyuncusu Özlem Balcı, en iyi kadın komedi oyuncusu kategorisinde Pantene Altın Kelebek ödüllerine aday gösterildi.

Menteşe Belediyesi Kitap Fuarı açıldı

Menteşe Belediyesi'nin bu yıl 6.'sını düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında açılan Kitap Fuarı, Sınırsızlık Meydanında kitapseverleri bekliyor.

Barış İnce ve Latife Tekin, yazmanın serüveni söyleşisinde Fethiye’de buluştu

Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri, Edebiyat Atölyesi, ‘yazmanın serüveni’ söyleşisiyle devam etti. Barış İnce’nin moderatörlüğünde Latife Tekin’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye ilgi yoğun oldu.

350 Dansçı Hünerlerini Sergiledi

Fethiye'de bu yıl ikincisi düzenlenen '2. Uluslararası Fethiye Spor Festivali” kapsamında 5 ülkeden 350 dansçı sahnede hünerlerini sergilediler. İzleyiciler tarafından dans gruplarının hünerleri ilgiyle izlenirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Festivali önümüzdeki günlerde daha geniş ve daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Şair Ataol Behramoğlu İle Şarkıcı Mehtap Meral Sevenleriyle Buluştu

Fethiye Likya Günleri Etkinlikleri kapsamında Şair Ataol Behramoğlu ile Mehtap Meral sevenleri ile buluştu. Şiir ve insan temalı “Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” söyleşisine ilgi yoğun oldu.

Halikarnas Balıkçısı Kabaağaçlı, 48. ölüm yıl dönümünde anılacak

'Bir gün gelecek herkes Bodrum'u tanıyacak...' diyerek kentin bir dünya markası olmasında önemli yere sahip 'Akdeniz'in Ebedi Genci' Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 48. yıl dönümünde anılacak.

Marmaris’te ilginç sergi; Surata benzeyen taşlar sergilendi

Konya'da çobanlık yaparken doğada bulduğu taşların insan yüzüne benzediğini fark eden ve 20 yıl boyunca taş toplayan Ahmet Aslan'ın 'İnsansı Taşlar Sergisi' Selimiye'de de açıldı. Daha önce Marmaris merkez ve Bozburun'da sergilenen taşlar bu defa Selimiye Sahili'n'de sergilenmeye başladı.

Toplam 931 haber.