Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Eski-Yeni Şenliği Bodrum’a renk kattı

Ünlü sanatçı Zeynep Casalini ve Özgehan Şahin tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesinin farklı yönlerini, insanlarını, güzelliklerini farklı etkinliklerle tanıtmak amacıyla ortaya çıkartılan 'Başka Bir Bodrum' organizasyonu gerçekleştirildi.

Bodrum’da iki anlamlı etkinlik

Ünlü tiyatrocu Nazan Kesal, Muğla'nın Bodrum ilçesinde oynadığı 'Yaralarım Aşktandır' isimli tek kişilik oyundaki performansıyla beğeni topladı.

Ülkü Ocakları’ndan Ali Kınık konseri

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından ünlü sanatçı Ali Kınık konseri yapılacak.Konser 11 Aralık Saat 20’de Fethiye İlçe Stadyumu karşısında ki eski kapalı spor salonunda yapılacak.

Türkiye’nin Lezzetleri Fethiye’de

Türkiye’nin değişik illerinden gelen lezzetler Çalıca Pazar Yeri’nde Fethiyeliler ile buluştu.Etkinlikte ayrıca akşam saatlerinde sirk gösterileri ve konserlerde yer alacak.

Menteşe Belediye Tiyatrosu Perdelerini Yatağanlı Çocuklar İçin Açtı

Menteşe Belediye Tiyatrosu hafta sonunda Yatağanlı çocukları ağırladı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk ara tatilinde Menteşe’ye gelen Yatağanlı çocuklar Menteşe Belediyesi Tiyatrosu oyuncularının sahneye taşıdıkları Tüylü ve Havhav’ın Maceraları adlı müzikal çocuk oyunu ile keyifli bir hafta sonu geçirdiler.

Oyuncaklarını Sergiledi

Emekli öğretmen Erol Hıra geçmişte dedesinin ,babasının oynadığı oyuncakları araştırarak aynısını yapıyor.Erol Hıra yaptığı oyuncakları Çarşı caddesi’nde bulunan FETAV Binası’nda sergiledi.

Bodrum’da Avusturya Günleri sona erdi

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından 17-18 Kasım tarihlerinde düzenlenen 'Bodrum'da Avusturya Günleri' besteci, şarkıcı ve kemancı Phoebe Violet ve grubunun verdiği konser ile başladı.

2 Asırlık Kültür ‘Dont Testisi’ Mahalle Çeşmesini Renklendirdi

Seydikemer Belediyesi, Yayla Dont Mahallesine, zamanla yıpranan çeşme yerine modern ve kültürel izleri de taşıyan bir çeşme yaptı. Yöreye özgü ‘Dont Testisi’ kültürünü yansıtan çeşme vatandaşların hizmetine sunuldu.

Oyuncakları Geçmişten Geleceğe Taşıyor

Emekli öğretmen Erol Hıra çocukları televizyon ,tablet ve televizyondan uzaklaştırmak amacı ile çocukluğunda kendisinin ,hatta babasının oynadığı oyuncakları yaşatmak ve geleceğe taşımak amacı ile ahşaptan,metalden oyuncaklar yapıyor.Erol Hıra yaptığı oyuncakları tanıtmak amacı ile 20 Kasım Cumartesi günü FETAV Binası’nda sergi düzenliyor.

Cam üfleme sanatında 50 yıl

Cam üfleme sanatçısı Coşkun Keskin yarım asırdan bu yana cam üfleme sanatını yaşatmaya çalışıyor. Fethiye’de 20 yıldır sanatını yaşatarak geniş kitlelere ulaşan sanatçı Keskin “Fethiye’nin Çiçeği” olarak tanınıyor.

ÇYDD’den 25. yıl etkinlikleri

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi’nin açılışının 25. yıl dönümü çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Muğla 10 ayda 1 milyon 73 bin turist ağırladı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'ya 2021 yılının 10 aylık döneminde 1 milyon 73 bin yabancı turist geldi. Geçen yıl aynı dönem 692 bin yabancı turist ağırlandı.

Tahtaya can veriyor

Çalış Mahallesi’nde bulunan Bedesten Çarşısı’nda küçük bir dükkanda faaliyet gösteren Gökhan Öksüz çeşitli ağaçlardan elde ettiği tahta parçalarından harika eserler yaratıyor.

Antik dönemin en geniş caddesi ayağa kaldırılıyor

Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret akınına uğrayan Yatağan ilçesindeki Stratonikeia antik kentinde yaz-kış kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları aralıksız sürüyor. Kentin köy meydanından sonra giriş yapılan ve değişik kurumlar ile işbirliği içinde çalışmaların sürdüğü Batı Caddesi üzerindeki sütunlar yavaş yavaş ayağa kaldırılıyor.

Güreşlerin geliri kimsesiz çocuklara

Muğla'nın geleneksel kültür etkinlikleri arasında yer alan boğa güreşleri devam ediyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılmayan boğa güreşleri bu yıl Aralık ayı ortasına kadar devam edecek.

“Kocasını Pişiren Kadın” oyununun galası yapıldı

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Kocasını Pişiren Kadın' adlı oyunun gala gösterimi yapıldı.

Bodrum’da Karadeniz rüzgarı esti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türk Halk Müziği Korosu tarafından Karadeniz Kültür Gecesi gerçekleştirildi.

Sinan Meydan’dan Atatürk Söyleşisi

Tarihçi, yazar Sinan Meydan 10 Kasım Atatürk söyleşisiyle sevenleriyle buluştu.

Türküleri Atatürk için Söylediler

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Konseri düzenlendi.

Toplam 907 haber.