Kaçar 'Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz'

alı kurulanFethiye'de her S Salı Pazarı'nda esnaflar, mazota gelen zamlardan dert yanıyor. Yıllardır meyvecilik ile uğraşan Orhan Kaçar, FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’de kurulan Salı Pazarı’nda meyvecilik ile uğraşan esnaf Orhan Kaçar, yüksek maliyetlerden dolayı üretimin zorlaştığını ve ekonomik olarak çok zorlandıklarını belirtti. Kar marjına dikkat çeken Kaçar, FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.
“Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz”
Salı Pazarı esnafı Orhan Kaçar: “Fethiye’nin esnaflarındanım. Fethiye’nin ve Muğla’nın tüm semt pazarlarına çıkıyoruz. İşimiz sadece meyve ile. Genel olarak bir sıkıntı var. Herkes de bunun farkında. Mazot fiyatlarının böyle olmasından dolayı kimse ekonomi iyi diyemez. Üretmek gerekiyor. Üretemeyen bir ülkenin kazanamayacağını biliyoruz. Okullar açıldı ve masraflar arttı. Şuan yabancılardan dolayı pazarda hareketlilik olsa da eminim bir ay sonra bu kalabalığı göremeyeceğiz. Yılların verdiği tecrübeye dayanarak çok bir yoğunluk göremeyeceğimizi biliyorum” ifadelerini kullandı.
“Sattığımız ürünlerin kazancının hepsi cebimize girmiyor”
Esnaf Kaçar: “Satışlarda ciroyu sağlayabilirsin ama kar marjı çok düşük kalıyor. 38 liraya mazot alıp bu işi yürütmek çok zor. Biz uzun yolda çalıştığımız için zorlanıyoruz. Biz burada yıllardan beridir esnaflık yapıyoruz. Sattığımız ürünlerin kazancının hepsi kesinlikle cebimize girmiyor. Ortalama yüzde 20’lik bir kar marjına çalışıyoruz. Bunu herkes bilmiyor ama işin içinde olan biliyor. Bu durumdan şikâyetçi olan insanlar kendisi üretse bu fiyata satmazlar emin olsunlar. Yaşım 35, gece gündüz çalışan bir insanım. Günlük 4 saat uykuyla bu işi yapabilecek insan varsa bu tezgâhı ona hibe ederim ben” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN