KARAMAN, 'İSTİKLAL MARŞI, TÜRK MİLLETİNİN DİRİLİŞ DESTANIDIR'

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

İstiklal Marşımızın, Türk milletinin diriliş destanı olduğunu belirten Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman; bağımsızlığımızın en önemli simgesi olduğunun da altını çizdi. İstiklal Marşımızın, 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığımızı kaydeden Kaymakam Karaman; bu destansı eserin milletimizin duygularına tercüman olduğunu vurguladı. 

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman mesajında, “Milletimizin tarih boyunca ortaya koyduğu emsalsiz mücadelesinin, yeniden dirilişinin şanlı destanı, Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. TBMM’de milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür” şeklinde ifadeler kullandı. 

Kaymakam Karaman açıklamasını şöyle sürdürdü; 
Şanlı Bayrağımızla birlikte, bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. İstiklal Marşı’nın yazılmasına neden olan süreci ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ temennisini benliğimizde sürekli canlı tutmalıyız. Kadim ve köklü medeniyetimizi, şan ve şeref dolu tarihimizi tanıyan, özümseyen, devletimizin bekâsını ilelebet payidar kılacak, ata mirasına sahip çıkacak şuurda ve bilinçte nesiller yetiştirmek kahraman ecdadımıza olan borcumuzun gereğidir. Bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN