Kökten, Fethiye'de 12 Ay Turizm İçin Adımını Attı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, göreve seçilmeden hizmetlerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynuyor. Turizmin 12 aya yayılması için projeler hazırlayan Başkan Adayı Kökten, Fethiye Kalesi'nin restorasyonu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye Kalesi’nin turizme kazandırılması yönünde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşme sağladığını kaydeden Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, bu projenin 2024 yılı bütçesine alındığını belirtti. Fethiye Kalesi’nde yıllardır hiçbir çalışma yapılmadığının altını çizen Başkan Adayı Kökten, turizmin 12 aya yayılması ile Fethiye’nin marka değerinin artacağını ifade etti. 
Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten yaptığı açıklamada, “Fethiye’de turizmi 12 aya çıkarmak adına önemli projelerimiz var. Bunlardan birisi de Fethiye Kalesi’nin restorasyonuydu. Fethiye Kalesi şehrin tam içinde ve yıllardan beri çalışma yapılmadı ve turizme kazandırılmadı. Turizm sektörü Fethiye için çok önemli. Fethiye’mizin her bir köşesi tarihten izler taşıyor. Dolayısıyla biz bunları canlandırmak istiyoruz ve turizmi 12 aya çıkarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
Açıklamasını sürdüren Başkan Adayı Kökten, “Fethiye’de kültür turizmini geliştirdiğimiz zaman, biz bunları insanlara tanıttığımız zaman biz 12 ay turizme adım adım gideceğiz. Böylelikle tüm esnaflarımız ve Fethiye halkımız daha iyi gelire sahip olacaklar. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ile görüştük. Kendisine ben bu görmüş olduğunuz kalemizi ve önemini anlattım. Fethiye’mize ne kadar değer kattığı konusunda bilgiler aktardım. Aminthas Kral Mezarları ve etrafındaki kültürel varlıklarımızı anlattım. Bunun üzerine hemen çalışmalara başladılar ve 2024 yılı bütçesine aldılar. Önümüzdeki süreçte buradaki kazılar başlıyor ve burası turizme kazandırılacak” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN