Kökten, 'Sorunları Ortak Akıl ile Çözeceğiz'

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçim çalışmaları kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Fethiye Temsilciliği'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün de yer aldığı ziyarette Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Fethiye Temsilcisi Birol Güner ve üyelerin sorunlarını dinledi. Göreve seçildiği takdirde projelerin hayata geçirilmesi aşamasında ortak akıl ile hareket edeceklerini kaydeden Başkan Adayı Kökten, STK’ların önemine vurgu yaptı. 
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Fethiye Temsilcisi Birol Güner yaptığı açıklamada, “Kamu kaynaklarından yararlanma konusunda bölgemiz hep geri planda kalmış. Sorunlarımız gerektiği gibi iletilememiş ve doğru projeler üretilmemiş. Talepte bulunmadığınız sürece bir şey alma şansınız yok. İnşaat sektörünün içerisinde yer alan meslek odalarından birisiyiz. Ekonomik kalkınma adına alternatif turizm seçeneklerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Bazı çalışmalar belediyenin gücüyle değil, merkezi hükümetin desteği ile yapılabilir. Fethiye doğal olarak çok güzel ama çok iyi bir planlama olmadığı kesin. Bütünsel bir planlamaya ihtiyacımız var. Kaçak inşaat emniyet ya da belediye kontrolüyle önlenecek bir şey değil. Siz düzenli olarak parsel üretip, insanların kullanımına sunarsanız; o zaman diğer alanlara yapılaşmanın önüne geçmiş olursunuz. Yerel yönetimlerle planlama konusunda bu bağı kurmalıyız” dedi. 
Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, “Sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde üretilmeyen projelerde, hataya düşülmesi kaçınılmazdır. Burada her şeyi ben bilirim düşüncesi içerisinde olmamanız lazım. Siyasi görüşe bakmadan, ayırmadan ve ayrıştırmadan Fethiye için doğru olan neyse onu bulmak adına bir masa etrafında toplanmalıyız. Maalesef sığ düşünceler çok fazla. Ortak akla başvurmadan kısa vadede bir şeylerin üstünü kapatarak gitmenin bir kazancı olmaz. Aksine daha da zararı olur. Fethiye’nin tamamını kapsayan bütüncül imar planı projemiz var. 2025 yılında doğalgaz çalışmaları başlayacak. Şu anda Fethiye’nin yaklaşık yüzde 70’i bu hizmetten faydalanamıyor. Görünen tabloda bizim bir 5 yıl daha kaybetme şansımız yok. Fethiye’nin yıllardır bekleyen sorunları ortada” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN