MÜFTÜLÜKTEN 2022 YILI DEĞERLENDİRMESİ

Fethiye Müftülüğü tarafından yeni yıl öncesi 2022 yılının verileri paylaşıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Müftülüğü 2022 yılını dolu dolu geçirdi. Yeni yıl öncesi ise 2022 yılının verilerini ise sizler için derledik.

2022 YILI İHTİDA VERİLERİ
Müftülüğe başvurarak Müslüman olmak isteyen biri çift, toplam 5 kişi düzenlenen ihtida programlarında Kelime-i Şehadet getirerek müslüman oldu. Müftülük tarafından kendilerine başkanlığın çeşitli kitapları hediye edildi.

2022 YILI HAFIZLIK DİPLOMA PROGRAMI VERİLERİ
Okullu Hafızlık Projesi kapsamında Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursu ve Çamköy Hz. Fatıma Kız Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamlayan öğrenciler için 3000 kişilik Fethiye Beşkaza Kapalı Spor Salonu’nda belge töreni düzenlendi. Halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilen programda hafızlara belgeleri takdim edildi ve çeşitli hediyeler verildi.

2022 YILI YAYLA ŞENLİĞİ VERİLERİ
Hafızlığa devam eden öğrenciler moral motivasyonunu arttırmak amacı ile Yayla Karaçulha Güreş Sahasında, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı Hocanın da katılımıyla Hafızlar Şenliği düzenlendi. Hafızların doyasıya eğlendiği program Mevlidi Şerif okunarak, dualar edilerek sona erdi.

2022 YILI 4-6 YAŞ KADİM OYUNLAR ŞENLİĞİ VERİLERİ
Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren tüm 4-6 yaş Kur’an Kursları katılımıyla “Kadim Oyunlar Şenliği” düzenlendi. Programda minikler çuval yarışı, halat çekme yarışı, yumurta yarışı gibi oyunlarla doyasıya eğlendi. Programa İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Kur’an Kursu Öğreticileri ve veliler katıldı.
4-6 Yaş Kur’an Kurslarımız Kadim Oyunlar Şenliği ile 2021-2022 eğitim öğretim yılını tamamladılar.

2022 YILI ÇAMKÖY KUR’AN KURSU AÇILIŞI VERİLERİ
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı hocaları ve hayırsever vatandaşlarıın katılımıyla 2022 yılı Nisan ayında eğitime başlanan Çamköy Hz. Fatıma Kız Kur’an Kursu dualar eşliğinde açıldı.

2022 YILI NİKAH İŞLEMLERİ VERİLERİ 
Müftülümüzde 72 adet çiftimizin Resmi Nikah işlemleri yapılmıştır. 

2022 YILI SABAH NAMAZI BULUŞMALARI VERİLERİ
Sabah namazı Buluşmaları her hafta farklı bir camide halkımızın yoğun teveccühü ile devam etmektedir.

2022 YILI VAKIF HİZMETLERİ VERİLERİ
 Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi olarak; Fethiyeli vefakar vatandaşlar yardımları ile Afrika’nın Zimbabwe bölgesinde yapılan 75 metre derinliğe ve 5000 litre su deposuna sahip vakıf çeşmesine ‘Fethiye Karaçulha’ ismi verildi. İlçemizde ikamet eden yetim ve yardıma muhtaç 25 öğrencimize eğitim dönemi boyunca burs imkanı sağlanmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN