Saatcı Yaptırdığı Anketlerin Sonuçlarını Açıkladı

Fethiye'de 1999-2019 yılları arasında dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı'nın, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı Şubat ayı başında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından Fethiye Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik bir araştırma yapıldı. 1-7 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete katılanlara yöneltilen “Behçet Saatcı İyi Parti’den aday olursa oy verme tercihiniz ne olur?” şeklindeki soruya yanıt verenlerin yüzde 52.4’ü eski belediye başkanı Behçet Saatcı’dan yana tercihte bulundu. Saatcı’yı yüzde 33 ile Alim Karaca takip ederken, Cumhur İttifakı adayı Muhammet Kökten’i tercih edenlerin oranı ise yüzde 12.4 oldu. Anket çalışmasına katılan kişilerin yüzde 47,4’ü kendisini Atatürkçü olarak nitelerken, yüzde 23.7’si Milliyetçi, yüzde 10.9’u Ülkücü, yüzde 8.5’i Muhafazakar, yüzde 7.5’i Sosyal Demokrat ve yüzde 1.2’si de Sosyalist olarak sınıflandırdı.
Öte yandan AREA tarafından tamamlanan aynı anket çalışmasında yöneltilen “Bugün milletvekili seçimleri olsa tercihinizi hangi partiden yana kullanırsınız” şeklindeki soruya katılanların yüzde 39,6’sı CHP şeklinde yanıt verdi. Bunu yüzde 30.8 ile Ak Parti, yüzde 10.6 ile İyi Parti ve yüzde 6.3 ile de MHP takip etti.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN