SADET KANSIZ 'PARALAR NEREDE?'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Sadet Kansız 'Otoyolları, hastaneleri, Havalimanları, köprüleri devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaptığını söyleyen iktidar özelleştirdiği kamu kurumlarını, sattığı fabrikaların paralarını, vatandaşın ödediği vergileri ne yaptı. Hazinesinde para kalmayan devletimizin paralarını ne yaptınız. Paralar nerede?' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız vatandaşın konuştuğu, eleştirdiği konuları gündeme taşımaya devam ediyor. Sık sık vatandaşın dertlerini anlatmak için açıklamalar yapan Sadet Kansız iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Sadet Kansız “Her otoyol açılışında, hastane açılışında, havalimanı açılışında, köprü açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıkıp bu yapılan hizmetler için devletin kasasından bir kuruş para çıkmadı diyerek açıklamalarda bulunuyor.İnsan ister istemez merak ediyor. Yapılan bu hizmetler için devlet para harcamıyorsa satılan fabrikalardan, ödenen vergilerden gelen paralar nerede? “dedi.
“200 LİRACIK İFADESİ VATANDAŞA HAKARETTİR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Köprüsü’nün açılışında köprü geçiş ücretini açıklarken 200 liracık ifadesini kullanmasının vatandaşa hakaret olduğunu ifade eden  Sadet Kansız “Sizin o 200 liracık dediğiniz para için bir asgari ücretli bir buçuk gün çalışmak zorunda. Sizin için 200 lira çerez parası olabilir ama sizlerin ekonomi politikaları yüzünden vatandaşımız o 200 lirayı bulamıyor” dedi.
“VATANDAŞIMIZIN GELECEĞİ YANLIŞ POLİTİKALAR İLE İPOTEK ALTINA ALINMAKTADIR”
Yap işlet devret modeli ile devletin geleceğinin ipotek altına alındığını ifade eden Sadet Kansız “Çanakkale’den vapurla karşı tarafa günde 12 bin araç geçtiği ifade ediliyor. Devletimiz 45 bin araç geçişi için garanti veriyor. Devletin kasasından bir kuruş çıkmadı diye açıklama yapan Cumhurbaşkanı, verdiğimiz garanti araç sayısına ulaşılamazsa aradaki farkın bedeli firmaya ödenecek diyor. Yapılan hastanelerde hasta garantisi verirken yanlış hesap yapan, havalimanlarını yaparken verilen yolcu garantisinde yanlış hesap yapan, otoyol ve köprüleri yaparken garanti araç geçişlerini yanlış hesaplayan iktidar yetkilileri Çanakkale Köprüsü’nün sözleşmesini yaparken de yanlış hesaplamışlar. Bu yapılan yanlışlıkların bedelini vatandaşımız ödüyor ve yıllarca ödemeye devam edecek. Devletin bu hizmetleri yapabilmesi için parası yok diyen Sayın Cumhurbaşkanı bunları yapan firmalara garanti ücretlerini ödeyebilmek için parayı nereden bulacak?  Tabi ki vatandaşımızın sırtına yüklenen vergiler ve temel ihtiyaçlara yapılan zamlarla bulacak. Vatandaşımızın geleceği iktidarın bu yanlış politikaları ile ipotek altına alınmaktadır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN