Tosun, 'Bodrum'un Bir Seçimi Daha Kaybetmeye Zamanı Yok!'

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları Bodrum'da görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Regia Mare Hotel Bodrum'da İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde, İYİ Parti Muğla Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Metin Ergun ile Muğla Milletvekili Adayları Behçet Saatcı, Mehmet Tosun ve Ayfer İlhan Öçer hazır bulundu. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde 10 yıl belediye başkanlığı yapan İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, “Bir Bodrumlu olarak, ilçemizin sorunlarını ve çözümlerini çok iyi biliyorum. Büyükşehir Yasası ile birlikte yetkileri ortadan kalkan tüm muhtarlarımıza sesleniyorum. Muhtarlarımız, en küçük mahalli idari birimin yöneticileri, seçilmiş kişiler olarak devletle millet arasında köprü olma özelliğini yitirdi. Sorunlar birikti, çözüm yok. Şu an geldiğimiz noktada kasada para da kalmadı. Turizmde, tarımda kan kaybediyoruz. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde dibe vurmuş durumdayız. Bodrum gibi dünyanın en güzel ilçelerinden birinde, hastaneden randevu bile alamıyor vatandaşlarımız. Bu sistem, bir seçim daha devam edemez.” Diye konuştu.  

Millet İttifakı olarak güçlerini birleştiren siyasi partilerin, 3 bin maddeye yakın ortak politikalar mutabakat metninde anlaştığını ve 14 Mayıs seçimlerine hazırlandığını anlatan Tosun, “Biz bir araya geldik. Baraj yüzde 51! Bunu aşamazsak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçtiremeyiz. Parlamentoda yeterli çoğunluğu almadığımız zaman da vadettiğimiz güçlendirilmiş iyileştirilmiş parlamenter sistemi değiştiremeyiz. Bu süreç devam edip gidecek eğer başaramazsak biz de Bodrum olarak kan kaybetmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“BODRUM MUHTARLARI İYİ BİLİR Kİ SEÇİLİRSEM, KAPIM HERKESE AÇIK OLACAK”
İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Bodrum’un kararnamelerle, yönetmeliklerle ranta kurban edildiğini ve her gün doğasının, çevresinin katledildiğini söyledi. Mahalle muhtarlarının ne karar ne de söz sahibi olduğunu belirten Tosun, şöyle devam etti:

“Artık Bodrum'un sorunları, belediyelerin ve siz değerli muhtarlarımızın çabalarıyla çözülemez hale geldi. Bizim Bodrum olarak bir başka sorunumuz daha var. En son 32 yıl önce Musa Gökbel'i seçtik, daha sonra bu işi gündemimize almamışız. Bodrum'un marka değeri bugüne kadar bize katkı sağlamıştı ama artık böyle değil. Eğer sizin Ankara'da bir sözcünüz olmazsa, TBMM'ye Bodrum'dan birini gönderemezsek problemler devam edecek. Yarın, bu yörede turizm bile yapamaz duruma geleceğiz. İyi Parti'nin Muğla Milletvekili Adayları olarak karşınızdayız. Bu işe el atarsak ben Meclis'teyim. Sonuna kadar hepinize kapım açık ve her konuda yanınızdayım. Parti ayrımı gözetmeksizin, görev yaptığım dönemden hepiniz bunu çok iyi bilirsiniz. Hiçbir zaman parti ayrımcılığı yapmadım. Bu seçimde, parti gözetmeksizin hepinizden ve tüm mahalle sakinlerinizden oy istiyorum arkadaşlar. Hem oy istiyorum hem de şahsım adına bu seçimde sizlerden oy istemenizi rica ediyorum. Bu kez çok ciddi çünkü. Bu yeterli değil. Aynı zamanda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçtirmemiz şart. 

Aramızda Muğla Milletvekilimiz Metin Ergun var. Dört yıldır, soru önergesi vermekten yoruldu. Bir gün uyanıyoruz, şurası imara açılmış! Bizden biri mi talep etmiş? Hayır! Kim istiyor bunu? Muhtarlarımızın bilgisi var mı? Yok. Bodrum'a para, rant gözüyle bakan bir iktidarla karşı karşıyayız. Buna artık son vermemiz lazım. Onun için Kılıçdaroğlu'na kazandırmamız lazım, bizim de İYİ Parti olarak TBMM'de yeterli çoğunluğa sahip olmamız lazım.” 

Seçim çalışmaları kapsamında dolaştığı mahallelerde sorunların dağ gibi biriktiğini söyleyen Tosun, İYİ Parti iktidarında Muhtarlık Yasası çıkaracaklarını, muhtarların da belediyeler gibi merkezi bütçeden pay alacağını anlattı. Tosun, “Muhtarlarımızdan beklenti çok, yetki yok, para yok! Bu değişecek, bundan sonra ilçe ve büyükşehir belediye meclislerinde muhtarlarımız da söz ve oy hakkına kavuşacak.” dedi.

 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN