14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi hakkında konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta olduğu gibi  Fethiye’de de  törenle kutlandı.   Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde  düzenlenen tören; Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Günün anlam ve önemi hakkında  konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Sırasıyla sağlık kurum ve kuruluşlarının sunduğu çelenklerin ardından Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.  Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doruk, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Betül Uysal, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Okulu, Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Birimleri Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Özdemir, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Selda Cerim’in de katıldığı törende mesleğe yeni başlamış olan Doktor Hazal Uymaz Hipokrat  yemini etti.

İlk Tıp Bayramını, 14 Mart 1919’da, İşgal Altındaki İstanbul’da, İşgale Tepki Olarak Kutlanmıştır

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doyuk gerçekleştirdi. Dr. Ruhsar Doyuk konuşmasında  “14 Mart Tıp Bayramı, olağanüstü şartlarda, insanüstü gayretlerle, bulunduğu her yerde; din, dil, ırk, renk ve düşünce farkı gözetmeksizin, sağlık hizmeti sunanların bayramıdır.  Ülkemizde modern anlamda ilk Tıp Fakültesi 14 Mart 1827’de kurulmuştur. İlk Tıp Bayramını, 14 Mart 1919’da, işgal altındaki İstanbul’da, işgale tepki olarak kutlanmıştır. Bu sebeplerdir ki, bu bayram bağımsızlık ruhunun sembolleştiği bir bayramdır. Yine bu bayram; Sarıkamış’ta donarak ölen 165 Türk hekiminin, Vatanı tehlikede görüp Çanakkale’de cepheye koşan tıp öğrencilerinin ve 15 Temmuzda kahramanca kendini tanklara siper etmeye hazır hekimlerimizin bayramıdır. İlçemize sağlık alanında yapılan yatırımlar, sağlık hizmetini insanımıza nitelikli, erişilebilir ve layıkıyla sunmamızı sağlamıştır. Ancak bu, işimizi tamamladığımız anlamına gelmemektedir. Halkımızın sağlığı ve esenliği için hedefimiz, daima daha iyisi ve en iyisidir. İlçemizde sağlık hizmetinin niteliğini yükseltmek için yürüttüğümüz tüm çalışmaların kilit taşı değerli sağlık çalışanlarımızdır.  “Sağlıkta Dönüşüm Projesi” kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda; Ülkemizde sağlık alanında, sağlık hizmetlerinde dünya halkları tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Fiziksel mekan, Tıbbi donanım ile ilgili yapılan iyileştirmelerin yanında, kısıtlı insan kaynağı ile özverili çalışmalar sergileyen sağlık personeli, bu dönüşümün getirdiği başarının en önemli dayanak noktasıdır. Sağlık Çalışanı, İnsan sağlığı için karşılık beklemeksizin, çileli bir hayatı tercih etmenin adıdır. Tıp mesleği, insanı yaşatmayı ve daha nitelikli bir yaşamı insanlığa sunmayı amaç edinmiş kutsal ve aynı zamanda büyük özveri gerektiren bir meslektir. İnsanımızın en kırılgan, kendini en çaresiz hissettiği anında, muhatap olduğu hekimlerimiz şefkat ve dikkatle görevlerini yerine getirmekte ve şifa dağıtan kimlikleri ile toplumda daima saygın bir konumu temsil etmektedir” dedi. Tören sonunda Atatürk anıtı önünde toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN