Alt Yapı Çalışmaları Devam Ediyor

Gökova Körfezi'nin önemli turizm noktalarında biri olan Milas'ın Ören Mahallesi'nde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları devam ediyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi günlük Euro kuruna göre 267 milyon 103 bin TL’ye mal olacak.
58 kilometre kanalizasyon hattı yapılacak
Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon projesinde hayata geçirilecek olan 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon hattının 11 bin 575 metresi tamamlandı. Çalışmalar çerçevesinde 7 bin 852 metre terfi hattı, 13 bin 380 metre parsel hattı, 48 bin 315 metre şebeke ve kolektör hattı ile 4 adet terfi merkezi yapılacak. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Ören Mahallesi modern altyapıya kavuşacak. 58 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı 152 milyon 103 bin TL’ye mal olacak.
Arıtma tesisi 20 bin nüfusa göre planlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ören’de kanalizasyon çalışmasının yanı sıra İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi de yapacak. 115 Milyon TL’ye mal olacak Tesis 4.000 m3/gün olarak hayata geçirilecek ve 20 bin nüfusa hizmet verebilecek. İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi projesinde, mekanik ön arıtma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik arıtım, çamur susuzlaştırma, koku giderimi, SCADA sistemi ile otomasyon kontrolü gibi son teknoloji sistemleri yer alacak.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN