Fethiyeli Genç Karateci Milli Takım'da

Türkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Minikler - Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Antalya'nın ev sahipliğinde sona erdi.

Türkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan Minikler - Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Antalya'nın ev sahipliğinde sona erdi.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Kiriş Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı Daima Resort Otel'de düzenlenen Türkiye Minikler Yıldızlar Karate Şampiyonası'na 2 bin 260 sporcu katıldı. Kata, kumite ve takım kumite branşlarında oynanan şampiyonada 2003-2009 yaş aralığındaki sporcular dereceye girebilmek için mücadele ettiler.

Türkiye Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Şan, şampiyonanın federasyonun bu yılki faaliyet programı içerisinde yer aldığını söyledi. Şampiyonaya 2 bin 260 sporcunun katıldığını belirten Şan, şampiyonanın Karadeniz ve Hazar ülkeleri karate şampiyonası ile Balkan karate şampiyonalarına hazırlık niteliği taşıdığını kaydetti. Müsabakalar sonucunda ilk 4'e giren sporculardan milli takım aday kadrosunu oluşturmaya başlayacaklarını anlatan Şan, "Karate, Türkiye'de 56 ilde faal olarak yapılıyor. Türkiye karatede bu yıla kadar dünya birincisiydi. Şu anda ise dördüncü durumdayız. Ama yine yukarılara doğru tırmanmaya devam edeceğiz. İki hafta sonra Kocaeli'de Avrupa Şampiyonası var. Orada alınan derecelerle dünyada sıralamalarında yukarıya çıkacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

2 bin 260 sporcunun katıldığı Türkiye Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda Habeş Gençlik ve Spor Kulübü sporcularımızdan 2007 doğumlu Hikmet Efe TINAS 30kg kumite kategorisinde Türkiye 3.sü olmuş ve Milli Takıma seçilmiştir.

2017 yılında, Mayıs ayında yapılacak olan Balkan Karate Şampiyonası'na milli sporcu olarak katılacaktır. Aynı zamanda 2007 doğumlu 10 yaş 30 kg erkek kumite kategorisinde ilk defa Fethiye'den bir sporcu bu dereceyi elde ederek milli takıma seçilmiştir.

Kendisi de eski Avrupa Şampiyonu olan antrenörü Ömer Habeş, Kulübün ilk defa katıldığı bu turnuvada alınan bu başarının başlangıç olduğunu, önümüzdeki yıllardan Kulüpten çok daha fazla sayıda sporcunun Milli Takım'a kazandırılacağından emin olduğunu belirtti.

(Haber: Özgül Özdemir)

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR