BAŞKAN ERDOĞAN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün dev yatırımların yapıldığı Muğla'ya geldi. Başkan Erdoğan, Muğla'da 15 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen 152 projenin açılışını yaptı. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye Yüzyılı destanını Muğla'yla, Muğlalılarla birlikte yazacağız. Çünkü biliyoruz ki Muğla Türkiye Yüzyılı'na hazır' ifadelerine yer verdi. Toplu açılış töreni için Muğla'da bulunan Başkan Erdoğan halka hitap etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Başkan Erdoğan Muğla'da tamamlanan yatırımların açılışını yaptı. Bugün Menteşe ilçesi Atatürk Bulvarı Adliye Sarayı yanında gerçekleştirilen açılış töreninde sağlık, eğitim, ulaşım gibi tamamlanan yatırımların toplu açılışı yaptı.
İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Marmaris ziyaretlerimiz dışında epeydir Muğla'yla hasret giderememiştik. Sizleri özlemiştik. Sizlerle özlem gidermeye ve eser ve hizmetlerin açılışını gerçekleştirmek için geldik. Bugün Muğla bir başka. Eser ve hizmet siyasetimizin en güzel örneklerini Muğla'da görmek mümkündür.
MUĞLA TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIR!
Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından, "Türkiye Yüzyılı destanını Muğla'yla, Muğlalılarla birlikte yazacağız. Çünkü biliyoruz ki Muğla Türkiye Yüzyılı'na hazır! "
MUĞLA'YA 15 MİLYAR TL'LİK YATIRIM
Muğla'ya son iki yılda tarımdan turizme, sağlıktan eğitime, ulaştırmadan enerjiye kadar birçok alanda yatırım yapıldı. Başkan Erdoğan, Muğla'da 15 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilen 152 projenin açılışını yapacak.
HER ALANDA DEV PROJE
Muğla'ya son iki yılda enerji alanında 2 buçuk milyar TL'lik yatırım yapıldı. Tarımda ise 3 milyar TL, ulaştırmada 2 buçuk milyar TL, diğer kamu hizmetlerinde ise 4 milyar TL'ye varan yatırım yapıldı. Eğitim alanında toplam 2 milyar TL ve sağlıkta ise 1 milyar TL'ye varan yatırımla birçok proje hayata geçirilerek Muğlalıların hizmetine sunuldu.
OTEL KONFORUNDA YURTLAR
Üniversiteli gençlere Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından Muğla'da, 2024 kapasiteli iki yurdu öğrencilerin hizmetine sunuldu. Otel konforunda Turgutreis Erkek Öğrenci Yurdu ve yılsonuna doğru 2. Etap Kız Yurdu öğrencilere kapılarını açtı. Muğla ve ilçelerinde Gençlik Merkezleri ve spor salonları hizmete sunuldu. Muğla'da devlet yatırımıyla tamamlanan toplam 128 derslikli 18 okul kazandırıldı. 43 okul programa alındı. Okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için 50 okul güçlendirme programına alındı, 43 okul tamamlandı.
Ulaşım alanında yapılan yatırımlarla, mesafeler yarı yarıya kısaldı. 2 milyarlık yatırımla yeni yapılan Denizli-Muğla karayolu sayesinde yaklaşık 3 saat süren ulaşım yarı yarıya indirildi.
BODRUM TURİZMİ İÇİN ALTYAPI DESTEĞİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Bodrum İçmeler, Kızılağaç, Çiftlik Yalı, Torba Mahalleleri Kanalizasyon Hatları ve Bağlantılı Alt Yapı Tesisleri Yapım İşi" projesi hayata geçirildi.
DEVLET HASTANELERİ
Özel hastane konsepti taşıyan 150 yataklı Seydikemer Devlet Hastanesi, Mart ayında hasta kabulüne başlayacak. Bodrum'a ise yine aynı standartlarda 150 yataklı Devlet Hastanesi açıldı.
YANAN ALANLAR JET HIZIYLA YEŞİLLENDİRİLDİ
Üst üste gelen yangın felaketleriyle sarsılan Muğla'da, yeşillendirme çalışmaları hemen başladı. Muğla ve ilçelerinden yanan sahalar temizlenerek, tekrar yeşermesi için fidanlar toprakla buluşturuldu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN