Başkan Karaca'dan 6 Şubat Deprem Felaketi İçin Anma Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karaca '6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu büyük felakette hayatını kaybeden 50 bini aşkın yurttaş, 100 binden fazla yaralı ve evsiz barksız kalan ailenin yaşadığı acıların hala çok taze olduğunu' belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Başkan Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen, 50 binden fazla yurttaşımızın hayatını kaybetmesine, 100 binden fazla yurttaşımızın yaralanmasına ya da evini barkını kaybetmesine neden olan deprem felaketi, ülkemizin yaşadığı en acı anılardan biri olarak tarihteki yerini aldı. Bu felaket; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu. 
Geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin, yaşadığımız acı asla dinmeyecek. Tabii ki giden canları, sönen hayatları geri getirmek mümkün olmayacak. 
Bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; Fethiye’nin konumlandığı bölgemiz de dahil olmak üzere, Türkiye’nin büyük bir kısmının deprem kuşağında yer alması nedeniyle her zaman depreme karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hem devletimize, hem belediyelere, hem de yurttaşlarımıza düşen görevler var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi; tüm binaların yasa, tüzük ve yönetmeliklerin, yani bilimin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.
Göreve geldikten sonra Fethiye Belediyesi Mahalle Afet Gönülleri oluşumunu kurup kendilerine malzeme ve yer temin etmiştik. 6 Şubat’taki büyük yıkımı ilk duyduğumuz andan itibaren belediyemizin öz kaynaklarıyla, başta MAG Acil Müdahale Derneği ve AKUT olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle ve en önemlisi halkımızın büyük katkılarıyla, hiçbir ayrım gözetmeksizin, deprem bölgesindeki acıları bir nebze olsun dindirmeye çalıştık. 
Bu çerçevede; ilçemizdeki 5 ana noktada yardım topladık. Toplanan temel gıda, giyim kuşam başta olmak üzere ihtiyaç maddelerini 70 TIR ile farklı bölgedeki farklı il ve ilçelere gönderdik. İskenderun’da açtığımız ve binlerce kişiye faydası dokunan sahra mutfağına bile 10 kamyona yakın gıda maddesi sevk ettik. Toplam 12 adet yaşam konteyneri ile 40 adet çadır gönderdik. İlgili ekip arkadaşlarımla birlikte Hatay, İskenderun ve Adana’ya bizzat ziyaretler gerçekleştirerek, afet sonrası yaşanan travmayı yerinde gözlemledik. Belediyemizde görevli uzmanlardan oluşturduğumuz bir ekibi K.Maraş’ta görevlendirdik. İlçemize yerleşen depremzede yurttaşlarımıza hem gıda, hem eşya, hem de psikolojik destek hizmeti verdik. Gerçekleştirdiğimiz tüm bu faaliyetlerimizin tek amacı; depremzede kardeşlerimizin yaralarını bir an önce sarmaktı.
Büyük felaketin yıldönümü vesilesiyle bizim için esas olanın insan hayatı olduğunu bir kez daha vurgularken, o acılı süreçte depremzede yurttaşlarımızın yaralarını saran, onlardan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarımıza ve yardımsever Fethiye halkına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde hayatını yitiren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Böyle acıların ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN