Beden Eğitimi Öğretmenleri Bir Araya Geldi

Fethiye'deki okullarda görev yapan Beden Eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla Okul Sporları Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’deki okullarda görev yapan Beden Eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla Okul Sporları Organizasyonu Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

 Fethiye’de eğitim öğretim gören öğrencilerin spora yöneltilmesi ve daha sağlıklı nesillerin nasıl yetiştirilebileceğinin belirlenmesi amacıyla Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda bir eğitim toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya; Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş, Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk ve Beden Eğitimi Öğretmenleri katıldı.

Okul Sporları Toplantısıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş, bu yıl toplantının ikincisini düzenlediklerini söyledi. ‘Okul sporları meselesi Muğla meselesi’ adıyla bir proje başlattıklarını bu projeyle spora yönelen öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Karakuş şöyle konuştu “Artık beden eğitimi öğretmenlerinin çağı başlıyor. Ölçme değerlendirme açısından TEOG, LYS ve özel okullara teşvik belgelerinde okul spor takımlarında yer alan sporcu öğrencilere verilen puanlardan sonra okul spor takımlarında yer almaya devam eden sporcu öğrencilerin akademik başarı anlamında önder olacaklar. Bu yüzden biz şimdiden okul sporları meselesi Muğla meselesi diyerek yollara düştük. Her ilçede beden eğitimi öğretmenleriyle meslek buluşması yapıyoruz. Planlama ve koordinasyon boyutunda onların görüş önerilerini alıyor ve bu görüş ve öneriler doğrultusunda planlama gerçekleştiriyoruz. Sporcu öğrenciler için yapılabilecek uygulamaların peşinde oluyoruz. Ardından bunları sahaya yansıtıyoruz, uygulamamızı icra ediyoruz ve dönütler alıyoruz. Dönütlerle eksikliklerimizi tespit ediyoruz ve bir sonraki seneye daha iyi hazırlanmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Karakuş konuşmasında  “Geçtiğimiz yıl il olarak okul sporlarına katılan öğrenci sayısı bir önceki yılın öğrenci sayısıyla karşılaştırıldığında yüzde 52 oranında bir artış var. Bunda Fethiye olmak üzere tüm ilçelerdeki beden eğitimi öğretmenlerine minnettarız. Bunları il ve ilçe müdürlüğümüzün destekleriyle oldu. Fethiye’de bu işin amiral gemilerinden oldu. Hedefimiz her 100 öğrencinin 50’sine ulaşmak. O yüzden burada meslektaş buluşması yaparak bu işi hızlandırmayı amaçlıyoruz. Yeni nesil öğrenci modelinde sadece akademik başarısı olan değil beraberinde sosyal sportif ve kültürel anlamda yeterlilikleri olan öğrenciler ön planda” dedi.  Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Şentürk’de açıklamasında “Sporun temeli okulladır. Okul sporlarının geliştirilmesi için hepimizin il ve ilçe spor müdürlükleriyle iyi iş birliği içinde çalışmamız ve sporu daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor. Bu görevde okullardaki beden eğitimi öğretmenlerimize düşüyor. Onlarında daha iyi şartlarda daha iyi imkanlarda çalışmasını sağlamak zorundayız. Fethiye’de güzel tesisler hizmete girmeye başladı. Bu bizim için çok önemli. Bizim amacımızda bu tesisleri doldurmak. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak okul sporları adına yapılan her türlü çalışmalara destek veriyoruz ve vermeye hazırız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN