'Cemal Okan Yüksel' İddiasını Fethiye'de De Yineledi

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilimiz Cemal Okan Yüksel referandum çalışmaları kapsamında CHP Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilimiz Cemal Okan Yüksel referandum çalışmaları kapsamında CHP Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte gerçekleşen ziyarette; Yüksel ve Aldan açıklamalarda bulundular.  Yüksel ve Aldan TBMM Adalet Komisyonunda birlikte görev yapmaktalar. Eskişehir CHP milletvekili açıklamasında 16 Nisan’da oylanacak olan yeni anayasanın Suriye anayasası ile büyük bir benzerlik içersinde olduğunu iddia etti...

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu hoş geldiniz konuşmasında “Bu gün aramızda Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilimiz Cemal Okan Yüksel bulunmakta. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilimiz Ömer Süha Aldan ile ilçe başkanlığımıza bir ziyaret gerçekleştirdiler. 16 Nisanda gerçekleşecek olan referandum çalışmalarında bizleri yalnız bırakmamaktalar. Öncelikle Sayın milletvekilimiz Cemal Okan Yüksel’e hoş geldiniz diyorum. Kendisi açıklamalarda bulunacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekilimiz Cemal Okan Yüksel konuşmasında “Türkiye’de halkımıza hiçbir şey kazandırmayacak sadece; bir tane seçilmiş kişiyi tek adam yetkileri verilecek olan anayasaya karşıyız. Bu 18 maddeden oluşan anayasa taslağı ilk önüme geldiğinde; kendimizi Titanic gemisine binmiş ve 18 tane buz dağından oluşan bir tehlikeye karşı gittiğimizi hissettim. Biz kaptana diyoruz ki; aman kaptan bak bu gemi batar. Oda bize diyor ki bir şey olmaz, bu gemi batmaz. Bizde Anadolu’da şehir şehir gezerek buz dağlarının görünmeyen kısımlarını halkımıza anlatmaya çalışıyoruz” dedi.  Konuşmasına devam eden Yüksel  “anayasa taslağını inceleme çalışmalarımızda; komisyon grup başkanımız Ömer beyin talimatı ile yabancı dil bildiğim için Suriye anayasasını Türkçeye çevirdim. Suriye anayasasının 93. Maddesinde  diyor ki; Cumhurbaşkanı Halk adına yürütme yetkisi kullanır. AKP’nin getirmiş olduğu yeni  anayasada ise Yürütme yetkisi ve görevi Cumhurbaşkanı tarafından kullanılır, demekte. Yine Suriye anayasasının 95. Maddesinde; Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve bakanları atar; görevlerinden uzaklaştırır. AKP’nin getirdiği yeni anayasa taslağında ise Cumhurbaşkanı; yardımcıları ile bakanları atar ve görevlerine son verir” dedi…

Benzerlik gösterdiği maddeleri okuyan Yüksel konuşmasına devam ederek “senelerdir bize zalim, diktatör ve katil Esad dedikleri  Suriye’de; Esad’ın  bu anayasadan almış olduğu yetkilerle 250 binden fazla insanın ölümünden sorumlu olduğunu hatırlatmak isterim. 2011 seçimlerden zaferle çıkan AKP başkanına; Suriye devlet başkanı Esad tebrik etmek için aradı. Erdoğan Esad’a ülkende reformları yap, dedi. Esad’ta Erdoğan’a ben anayasamı değiştirdim, dedi. Erdoğan’da Esad’a ben bu anayasayı okudum ve daha demokratik bir anayasa yap şeklinde konuştu” dedi.  Yüksel’in konuşmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan bir konuşma yaptı. Aldan konuşmasında referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

(Haber : Durkadın Işık)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN