Cho, Başkan Saatcı'yı Ziyaret Etti

Genç nesillere Güney Kore-Türkiye arasındaki tarihi ilişkileriyle ilgili sempozyum düzenlemek amacıyla Fethiye'ye gelen Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti. Fethiye turizmi hakkında Başkan Saatcı'dan bilgiler alan Büyükelçi Cho, Fethiye'ye daha çok Güney Kore vatandaşlarının gelmesini sağlayacağını söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Genç nesillere Güney Kore-Türkiye arasındaki tarihi ilişkileriyle ilgili sempozyum düzenlemek amacıyla Fethiye’ye gelen Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Fethiye turizmi hakkında Başkan Saatcı’dan bilgiler alan Büyükelçi Cho, Fethiye’ye daha çok Güney Kore vatandaşlarının gelmesini sağlayacağını söyledi.

Başkan Saatcı, “İlişkilerimizi arttıracağız”

Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Öncelikle başımız sağ olsun. Kardeş ülkemizin büyükelçisini Fethiye’mizde, Belediyemizde ağırlamaktan keyif alıyorum. Güney Kore, Kuzey Kore savaşının ardından bu kardeşlik daha da pekişti. Dünya futbol şampiyonasında Güney Kore halkının bize göstermiş olduğu sıcaklığı hiçbir zaman unutmayacağız. Bizim komşuluk ilişkilerimiz bile aynı. Son zamanlarda Güney Korelilerin Fethiye’mize gelmesinden büyük keyif alıyoruz. Güney Kore halkı, kültürel turizm alanlarını daha çok seviyorlar, dağ yürüyüşlerinden keyif alıyorlar. Bunların Likya yoluyla, Babadağ yamaç paraşütüyle, 5 bin yıl önceki tarihi eserleriyle Fethiye’mizde mevcut. Çünkü Güney Kore vatandaşları deniz, kum, güneş üçlüsünün haricindeki turizmi daha çok tercih ediyorlar. Sayın Büyükelçimin de destekleriyle Güney Kore’den bir şehirle Fethiye arasında kardeş şehir projesini gerçekleştirebiliriz. Ülkeler arasındaki sıcaklığı bu şekilde daha da arttırabiliriz. Bu ilişkilerimizi daha da sağlamlaştırmak, Fethiye’ye daha çok Koreli kardeşimizin gelmesini sağlamak için bir bağlantı kurduk. Bunu devam ettireceğiz” diye konuştu.

Cho, “Fethiye’nin ne kadar güzel olduğunu vatandaşlarımıza aktaracağım”

 

Güney Kore Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho ise, “Koreli gençler arasında Fethiye çok popüler.  Kore gençlerinin neden burayı çok tercih ettiklerini Kore büyükelçisi olarak bizzat görmek istedim. Fethiye Belediye Başkanımızla yaptığımız sohbette, bu bölgenin tarihi güzellikleri, turizm çeşitliliğinin fazla olduğunu öğrendim. Sayın Başkandan aldığım bilgilerle buraya daha çok turistin gelmesini sağlayacağım. Fethiye’nin ne kadar güzel olduğunun bilgisini vatandaşlarımıza aktaracağım” dedi. Başkan Saatcı, Büyükelçi Cho’ya Fethiye yöresine ait olan Üzümlü dastarı ile Seydiler kilimi hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN