EROĞLU'NDAN İFTAR YEMEĞİ

Geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti Muğla İl Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Erdal Eroğlu Turizm Uygulama Oteli'nde iftar yemeği verdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda partilinin yanı sıra Demokrat Parti Genel Kurul Üyesi Zekai Alper’de katıldı. Yemekte açıklama yapan Zekai Alper “Bugün Fethiye ilçe teşkilatımızın vermiş olduğu iftar yemeği için Muğla’dayız. Sayın genel başkanımız ve Ordu Milletvekilimiz Cemal Enginyurt ile beraber onların selamını getirerek burada iftarımızı yaptık. Kendileri çok yoğun siyasi programlarından dolayı burada değiller.  Bu mübarek iftar sofraları olmazsa olmaz geleneklerimiz. Burada hem partililerimizle, hem Fethiyeliler ile bir hasbıhal etmek , hasret gidermek ve bir iftar sofrasının duasını paylaşmak için geldik. Çok siyaset konuşulan bir ortam değil” dedi. 
İftar yemeğinde misafirleri ile tek tek ilgilenen Erdal Eroğlu ise yaptığı açıklamada “Yıl 1973 genç bir eczacıydım siyaset kanımızda vardı. Rahmetli amcam yıllarca Demokrat Parti İlçe Başkanlığı yaptı. 60 ihtilalında çok zorluk yaşadık. Bir ay kadar süre işkence gördüler. Tek suçları Demokrat Partili olmak, Fethiye’yi sevmekti. İşte o kandan gelen bir abiniz, kardeşiniz olarak siyasete ocaktan yetişmiş, MHP Fethiye İlçe Başkanlığı yapmış biriyim. Bu süreç içerisinde partimin 38 oyunu 12 eylül ihtilalında 4649 a çıkardım. Ve tarihte ilk defa MHP olarak belediye meclis üyesi seçildik. Yine suçumuz bu yöreyi sevmekti. 31 Aralık 1980 yılında millet yılbaşı kutlamaları yaparken İzmir’de siyasi şubede işkence görmüş bir kardeşinizim. 8,5 ay suçsuz olduğumuz halde cezaevinde yattık. Ama bu millete bu devlete, bu ülkeye küsmedik. Ara verdik. Anavatan Partisi kuruldu. O zamanın Cumhurbaşkanı Turgut Özal bizzat Fethiye teşkilatının kurulması için bizden istirham da bulundular. Rahmetli Muzaffer Dont abimiz 84 yılında belediye başkanı adayıyken beni Anavatan Partisi’ne davet etti. Yardımcı olduk, rahmetli Belediye Başkanı seçildi biz yine kenarda durduk. Gel zaman git zaman rahmetli Başbuğumun izniyle 1990 yılında Anavatan Partisi ilçe başkanı olduk. Partinin en kötü dönemiydi. 91 seçimlerinde Muğla’da milletvekili adayı olarak 3. Sırada siyaset sahnesine atıldık.  O seçimde 10700 küsur tercihli oy aldık. 700 küsur daha oy alsaydım 1. Sıradan milletvekili olurdum. Küsmedik devam ettik. Muğla’da bir Erdal Eroğlu efsanesi yarattık.  95 yılında milletvekiliydik. Son dakika da yine birden ikiye attılar ve partinin en kötü döneminde Fethiye’de partiyi birinci çıkardık.  2002 yılından sonra Doğru Yol Partisi’nde , Adalet Partisi’nde en son Demokrat Parti sahalarında yer aldık.  2004 yılında Doğru Yol Partisi’nin son güne kadar az bir oyla 2. Sırada tuttuk.  2007 yılında yine Doğru Yol Partisi’nde milletvekili adayıydım. Demokrat Parti’nin uzun yıllar il başkanlığını yaptım. Sadece bu davaya inanmış bir kardeşiniz olarak varımı yoğumu ortaya koyarak partimin Türkiye genelinde dibe vurduğu bir dönemde Muğla’da % olarak barajı geçmiş en yüksek oyu Doğru Yol Partisi olarak 2012 yılında alarak Milletvekili seçiminde zaferle çıktık. Ama parti barajı geçemediği için ne yazık ki yine seçilemedik. Yine yılmadık yine yolumuza devam ediyoruz. Bizim de elimize çok fırsat geçti ama tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememek için namusumuzla, şerefimizle aslanlar gibi siyaset yaptık. Teşkilat başkanımızın görüşü doğrultusunda bundan 10 gün önce Muğla Demokrat Parti İl Başkanlığı’mı açıkladım. Arkasından Milas, Yatağan, Ortaca, Dalaman, yarın Köyceğiz olmak üzere güzel ilimin 12 ilçesinde Demokrat Parti’min var olduğunu tekrar şahlanacağını göstermek için elimden gelen her şeyi yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim” dedi. 

EROĞLU'NDAN İFTAR YEMEĞİ

EROĞLU'NDAN İFTAR YEMEĞİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN