Ata Haberleri

Ata Haberleri

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Avrupa Gençlik Şampiyonasına Büyükşehir sporcuları katılacak

Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Ulusal Egemenlik Kupası yarışmalarında ok atan Muğla Belediye sporcuları büyük başarı elde etti. Büyükşehir okçularından Hazal Burun 21 yaş altı kadınlar Türkiye Şampiyonu oldu.

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

Muğla’da Hac Semineri Düzenlendi

Muğla İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şubesi tarafından Menteşe ve Ula ilçelerinden kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için Hac semineri düzenlendi.

Dalaman’da Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Dalaman Kaymakamlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası mazbatalarını alan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Fethiye Depreminin Yıldönümünde Sergi Programı

1957 yılında Fethiye’de meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Beydağı, ‘Kan bağışı çok önemli’

Kan, sürekli bir ihtiyaç… Sadece 10 dakika süren bir işlemle alınan kan, hastaları hayata bağlıyor. Bağış yapmak isteyenlerin en yakın noktadaki Türk Kızılay kan merkezine gitmesi yeterli.

'Vay Başımıza Gelenler' Oyunu Seyirciden Tam Not Aldı

Fethiye'de yaşayan oyuncular Vay Başımıza Gelenler adlı tiyatro oyununu Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde sahneledi. Bir kez daha kapalı gişe oynayan oyuna Fethiyeli sanatsever vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir evde bakım hizmeti ekipleri reçete yazmaya başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında hizmet verdiği, yatağa bağımlı engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara reçete yazabilecek.

Fethiye’de 23 Nisan Coşkusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Fethiye Kaymakamı Ertaş, makamını çocuklara bıraktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, makamını Atatürk İlkokulu 3-B sınıfı öğrencisi Reyyan Duru Şenal’a bıraktı.

Başkan Akdenizli 23 Nisan Mesajı yayınladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Muğla İŞKUR, Sanal İstihdam Fuarı ile işverenle iş arayan vatandaşı bir araya getiriyor

Muğla İŞKUR tarafından 24 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Sanal İstihdam Fuarı, iş arayanları ve işverenleri çevrim içi ortamda bir araya getirecek.

Yeşilüzümlü Festivali Tıklım Tıklım

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin son gününde, güzel havadan da yararlanmak isteyen vatandaşlar Yeşilüzümlü'ye akın ettiler.

Muhtar Çatal, ‘Festival yöremize değer katıyor’

Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali devam ederken Yeşilüzümlü Mahalle Muhtarı Cengiz Çatal, festivalin yöreye kattığı değeri vurgulayarak, 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muğla'da çocuklar tarihle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde 'Biz Bir Takımız' projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti'nde tarihe yolculuk ettiler.

İnternet Medyası İlan Gelirleriyle Daha Güçlü

Basın İlan Kurumu öncülüğünde basın sektöründe yürütülen dijital dönüşüm çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İnternet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkına kavuşması için gerekli olan yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından internet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı.

ADD Fethiye Şubesi’nden Eğitime Destek Kermesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gelenekselleşen kermes etkinliği bu yılda düzenlendi.

Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi.

Bodrum'da 43 düzensiz göçmen yakalandı: 1 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 18’i çocuk 43 düzensiz göçmen yakalanırken, aralarında Türk vatandaşı olduğu tespit edilen 1 kişi de gözaltına alındı.

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Kaptan Yılmaz, “Çok güzel bir gol attım, taraftarımıza armağan olsun”

Fethiyespor, bugün konuk ettiği Isparta 32 Spor’u 5-0 mağlup etti. Karşılaşmada harika bir röveşata golü atan Murat Yılmaz, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Bodrum’da Ralli Heyecanı Yaklaşıyor

Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, 26-28 Nisan tarihlerinde Bodrum yarımadasında adrenalin dolu bir hafta sonu yaşatacak.

Tatilcilerin araç kuyruğunun sonu görünmüyor

 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için özel araçları ile Muğla’nın Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerine gelen vatandaşlar, tatil sonu dönüşlerinde karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği’nden 10 Nisan Laiklik Günü Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, 10 Nisan Lâiklik Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Karaca Vatandaşlarla İftar Yaptı

31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi'ne ait Çatalarık Sosyal Tesisi’nde vatandaşlarla iftar yaptı.

Başkan Aras, Ramazan Bayramı'nı Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye ekipleri vatandaşların sorunsuz bir Bayram geçirmeleri için hazırlıklarını tamamlarken Başkan Ahmet Aras, Ramazan Bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı.

Marmarisli avukatlar günlerini kutladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıyla ilçede görev yapan avukatlar günlerini kutladı

Başkan Akdenizli, 5 Yıl Görev Yapacağı Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, mazbatasını aldıktan sonra 2024-2029 yılları arasından görev yapacağı yeni meclis üyeleriyle iftar programında bir araya geldi.