Bağımsız Haberleri

Bağımsız Haberleri

Muğla Heyeti Erasmus Projesi İçin İspanya'ya Gitti

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti.

Başkan karaca’dan istiklal marşı’nın kabulünün 103. Yıldönümü mesajı

“Bugün milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en güçlü ifadesi olan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 103. yılını büyük bir gururla kutluyoruz.

Başkan Akdenizli: “İstiklâl Marşı’mız, Milli Mücadele Ruhumuzu Canlandırmıştır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, milli mücadelemizin zaferini ve milletimizin bağımsızlığını anlatan İstiklâl Marşı’mızın kabul edilişinin 103’üncü yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesut Yar, Datça İçin Bağımsızlığını İlan Etti

Ünlü Televizyoncu ve Arkeolog Mesut Yar, Datça’dan Belediye Başkan adaylığını “Bağımsız” olarak yürütme kararı aldı.

Behçet Saatcı Adaylığını Yarın Açıklıyor

Fethiye eski Belediye Başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Behçet Saatcı, Fethiye Belediye Başkan Adaylığını 8 Şubat Perşembe günü saat 15.00’da İyi Parti İlçe Binasında açıklayacak.

Muhammet Tokat’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Her biri kendi alanında uzman, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışını benimseyen gazetecilerimiz, demokrasinin temel taşlarından biridir. Güçlü bir demokrasi için özgür ve bağımsız bir medyanın varlığı elzemdir. Bu noktada özgür gazetecilerimiz, toplumu aydınlatma ve bilgilendirme görevini titizlikle yerine getirmektedir.

Bağımsız Emekliler Sendikası Üyeleri Bir Araya Geldi

Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla Şubesi, Fethiye Çilek Fırını’nda üyeleri için kaynaşma kahvaltısı düzenledi. Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla İl Başkanı Fahri Eryılmaz, günümüzdeki emeklilerin sorunu ile Bağımsız Emekliler Sendikası’nın amaçları hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaca, “Kahramanlık destanının 101. Yıldönümüdür”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İzmir’in kurtuluş yıldönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında, “Anadolu’nun incisi İzmir’in kurtuluşu, yıllarca değişik cephelerde özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren insanlarımıza can suyu olmuştur.

Başkan Gümüş’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yılında yazılı bir mesaj yayımlayarak, 30 Ağustos Zaferiyle Türk Milletinin tüm Dünyaya bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini kanıtladığını kaydetti. 

“Artık Bir Takım Dinsel ve Töresel Söylemlerle Aldatılmak İstemiyoruz”

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri Fethiye’de bir araya gelerek emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptılar.

Ukraynalılar bağımsızlık günlerini kutladı

Ukrayna Bağımsızlık Günü, Marmaris Amfi Tiyatro’da kutlandı.

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında derece alan öğrencilere ödülleri dağıtıldı

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı” etkinlikleri kapsamında “Samsun’da Yakılan Bağımsızlık Meşalesi” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

Tavlı'dan 19 Mayıs Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da aziz milletimizin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104. yıldönümünü, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” coşkusu içinde, hep birlikte kutluyoruz.

Bağımsız Seçim Gözlemcisi, Açıklamada Bulundu

Bağımsız Seçim Gözlemcisi ve aynı zamanda Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) yönetim kurulu üyesi Nilüfer Yılmaz, bugün yapılan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

23 Nisan Seydikemer’de kutlandı

Millî Mücadelemiz ve bağımsızlığımızın sembolü “Türkiye Büyük Millet Meclisi”mizin 103. yaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Seydikemer’de coşku ve gururla kutlandı.

BAŞKAN OTGÖZ İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 102. YILINI KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının nişanesi İstiklal Marşı'nın Kabulünün 102. Yılını kutlayarak, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u andı.

BAŞKAN OTGÖZ: “30 AĞUSTOS CUMHURİYETİMİZİN MİHENK TAŞIDIR”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, vatan topraklarımızın kurtuluşu ve bağımsızlığımızı müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

BODRUM'DAKİ UKRAYNALILARDAN RUSYA PROTESTOSU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren Ukraynalılar, Bağımsızlık Günü'nde Rusya'nın ülkelerine yönelik işgal girişimini protesto etti.

BAĞIMSIZLIĞIN 31. YILINI KUTLADILAR

Ukrayna’nın 31. bağımsızlık yıl dönümünde Fethiye’de yaşayan Ukraynalılar Zentera Beach’de bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

Bodrum’a 3 yeni okul müjdesi

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi'ne eğitim yatırımları müjdesi verildi. Bir ilkokul, bir ortaokul ve bir bağımsız anaokulu binasından oluşacak 3 yeni okul yatırımının 2023 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Emekliler Bir Araya Geldiler

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri, İskele Halk Evi’nde bir araya geldi. Sohbet eşliğinde geçen toplantıda emeklilerin sorunları hakkında fikir alış verişi yapıldı.

Uçak; “23 Nisan 1920 milattır”

TBMM'nin açılışının 102'nci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tam bağımsızlık ilkesi ile kurulan Cumhuriyet'in temellerinin atıldığını açıkladı.

SADET KANSIZ “ÇANAKKALE SAVAŞI TÜRK MİLLETİ’NİN VATAN SEVGİSİNİ TÜM DÜNYA’YA GÖSTERMİŞTİR”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında “Bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 107. Yıldönümü kutlu olsun. Bu zafer kazanılırken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hiç düşünmeden canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

KAYMAKAM BALCIOĞLU’NDAN 18 MART MESAJI

Fethiye Kaymakamı Hayrettin BALCIOĞLU 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü nedeni ile mesaj yayınladı. Balcıoğlu mesajında “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, içinde azmi, iradesi, cesareti, bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu milletin, yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir” dedi.

İstiklal Marşı'nın kabulü 101. kez kutlandı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı, milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıldönümü, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla kutlandı.

Başkan Otgöz İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yılını Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yılını kutlayarak, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Behçet Saatcı İlçe Gezilerine Başladı

Önceki dönemlerde; Muğla’nın Fethiye ilçesinin aralıksız 4 dönem Belediye Başkanlığını yapan ve 2019 Yerel Seçimlerine Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak giren Behçet Saatcı; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kendi rozetini takmasıyla İYİ Parti’ye geri dönmüş, Muğla kamuoyunda yeniden gündem olmuştu.

“Ata’mızın İlke ve Devrimleri Yolumuzu Aydınlatma Devam Ediyor”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde yayınladığı mesajında, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İlke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum.” dedi.

Aydem Yenilenebilir Enerji, Çevresel-Sosyal-Yönetişim Skoruyla Yine Türkiye Lideri

Aydem Yenilenebilir Enerji, bağımsız derecelendirme kuruluşu Moody’s/ Vigeo Eiris tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans sıralamasında, bu yıl da elektrik sektöründe Türkiye lideri oldu ve “Gelişmekte Olan Pazarlar” dünya sıralamasında da birinciliği elde etti.

Beyaz Baston Dünya Farkındalık Günü, farkındalık yarattı

Dünyanın pek çok ülkesinde görme engelli kişiler için bağımsızlık ve güvenlik sembolü olarak bilinen ‘Beyaz Baston’ günü Fethiye’de de etkinlikle kutlandı. Görme engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlatabilmek için düzenlenen etkinlikte beyaz baston dünya farkındalık günü, farkındalık yarattı.