Başkanlığı Haberleri

Başkanlığı Haberleri

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Kaymakam Yakuta, Rafting Eğitim Kampı’nda Kanocularla Buluştu

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Rafting Temel Eğitim ve Gelişim Kampı’nı ziyaret ederek kamp dâhilinde gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Marmaris-Bodrum etabının startı verildi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) Marmaris-Bodrum etabı başladı.

Yiğit, ‘Ülkemizin Tanıtımı İçin Gerçekten Çok Önemli’

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda açıklamada bulundu.

Erçevik, ‘Önemli bir etkinlik’

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarış direktörü Mutlu Erçevik, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etabı programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Fethiye – Marmaris Etabı Bisiklet Turu Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2024) dördüncü gününde Fethiye-Marmaris etabı başladı.

59.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu için Marmaris’te bazı yollar trafiğe kapatılacak

Muğla Valiliği 23-24-25 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dolayısıyla geçici olarak trafiğe kapanacak yollar ile ilgili duyuru yaptı. Marmaris’te yapılacak etaplar için de Marmaris Kaymakamlığı araçların belirtilen güzergahlar üzerinden alınmasını ilan etti.

Kaymakam Büyüker'den, Başkan Akdenizli’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanlığına yeniden seçilen B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Meclisi Ahmet Aras Başkanlığında İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras başkanlığında ilk defa toplandı ve 21 madde görüşüldü. Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Meclisi 49 CHP, 17 AK Parti, 3 MHP ve 1 İYİ Parti üyeden oluştu.

Köyceğiz Belediyesinde devir teslim töreni gerçekleşti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, Köyceğiz Belediyesinde Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Muğla’da ‘Mobil Göç Araçları’ ile daha hızlı kontrol

 Göç İdaresi Başkanlığı tarafından Muğla’ya tahsis edilen, Fethiye ve Bodrum’da konuşlandırılan iki Mobil Göç Aracı düzensiz göç ile mücadelede işlemlerin daha hızlı yürümesine katkı sunuyor.

Başkan Akdenizli, Belediye Başkanlığı Görevinde Birinci Yılını Doldurdu

Genç ve dinamik Başkan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkanlığı görevinde birinci yılını doldurdu.

İçmeler Hizmet İçi Eğitim Tesisinde çalışmalar devam ediyor

 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Devir, Tasfiye ve paylaştırma Komisyonu kararları kapsamında 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilen, diğer kurumların aynı yerle ilgili talepleri nedeni ile mahkeme süreci uzun süren, hukuki süreç sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin olan Marmaris İçmeler’de Hizmet İçi Eğitim Tesisi yapımı devam ediyor.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Saatcı, “Kararsız Seçmene Yol Gösterdik”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 3’lü Masa programına konuk oldu. 1999-2014 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Saatcı, “Fethiye Belediye başkan adaylığım tamamıyla zorunluluk ve sorumluluk” ifadelerini kullandı.

Bodrumspor Başkanı Karakaya görevine veda etti

Bodrumspor’un 13 yıldır başkanlığını yapan Rıza Karakaya bugün görevinden istifa ettiğini duyurdu. Karakaya, “Bodrumspor benim çocuğum gibi ve bu yüzden bir partide aktif görev alan siyasetçinin başkanlığını yakıştıramıyorum. Yönetimde siyasiler olabilir ama Bodrumspor başkanı bence siyasi olmamalıdır, tarafsız olmalıdır” dedi.

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Mart ayı 2019-2024 döneminin son olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkanlığı'nı Sabri Oğuz Bolelli'nin yaptığı toplantıda, imar konuları başta olmak üzere toplam 9 madde görüşüldü.

Adalet Bakanlığı Uyardı! İcra İlanlarına Dikkat!

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına, icra ilanları hakkında uyarı metini yayınlandı.

Cumhur İttifakı, Akdenizli Başkanlığında Toplandı

Seydikemer’de Cumhur İttifakı Teşkilatı, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Seydikemer Cumhur İttifakı Seçmen İletişim Merkezinde yoğun katılım ile toplantılar düzenliyor.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Saatcı Yaptırdığı Anketlerin Sonuçlarını Açıkladı

Fethiye’de 1999-2019 yılları arasında dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı’nın, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı Şubat ayı başında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Vali Akbıyık; “Turizm Potansiyelimiz Mevcudun Çok Üstünde”

Muğla İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Muğla Valisi İdris Akbıyık Başkanlığında MSKÜ Öğrenci Sarayı VİP salonunda yapıldı. Toplantıya ilgili kamu kurumlarının yanı sıra Kaymakamlar v STK temsilcileri katıldı

Başkan Akdenizli: “Seydikemer’de Rekor Oy Kazanacağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği akşam yemeğinde teşkilat üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Akdenizli: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Seydikemer’den rekor bir oy kazandıracağımızın sözünü verdim. Sizlerin desteği ve gayretiyle bu sözümü tutacağıma inancım tam” dedi.

Seydikemer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temeli Atılıyor

Devlet Yatırım Programı kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atılıyor.

Muğla’da Çedes Projesi Çeşitli Etkinlikler İle Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan Çedes (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi, Muğla’da çeşitli etkinlikler ile gerçekleştiriliyor.

İlçe Başkanı Ayıkol’un Resmi Ataması Gerçekleştirildi

Bir süredir vekaleten AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevini yürütmekte olan Avukat Murat Çağlar Ayıkol’un, genel merkez tarafından resmi ataması yapıldı.

Saatcı “Belediyenin Bir Sahibi Olur”

Fethiye’de dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı, İyi Parti Fethiye Belediye Başkan adaylığını yoğun katılımın olduğu bir toplantıda açıkladı. Başkan Adayı Saatcı, “Korkunun ecele faydası yok, gideceksiniz” dedi.

Muğla’da Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin Dua Edildi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Muğla’da ‘Su Merkezli Tarımsal Üretim Planlama’ Toplantısı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tarımsal üretim planlaması toplantısı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Altuğ Atalay başkanlığında yapıldı. İki oturumda yapılan toplantıda su merkezli uzun vadeli üretim planlaması masaya yatırıldı.

Fethiye’de Umreciler Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın umre organizasyonu ile Fethiye’den kutsal topraklara gidecek olan umreciler, düzenlenen törenle dualarla Mekke’ye uğurlandı.