Belge Haberleri

Belge Haberleri

Budama Eğitimlerinin Sertifikaları Törenle Verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında üreticilere “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitimi verildi. Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Mart ayı içerisinde verilen eğitimi tamamlayarak sertifikaya hak kazanan 20 çiftçi, belgelerini bugün düzenlenen törenle İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’tan aldı.

7. Fethiye Belgesel Günleri (FBG) başlıyor

2016 yılında Ortaklar Öğretmen Okullu mezunları tarafından düzenlenmeye başlanan Fethiye Belgesel Günlerinin 7’ncisi 19 Nisan 202 Cuma ve 20 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Saatcı: Vatandaşa Ve Personele Baskı Ters Teper

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, mevcut belediye yönetimininkendisine destek veren vatandaşlara baskı uyguladığını açıklayarak, "Elimizde whatsapp gruplarında nasıl baskı yaptığınız belgeler var." dedi.

Karaca “Belgelerle Seçimi Kazanacağımı Bilsem Yine Kirli Siyaset Yapmam”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, afiş ve posterlerine yapılan saldırıları kirli siyaset olarak yorumlayarak, “31 Mart’ da Beşkaza Meydan’ında bir teşekkür konuşması yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Büyükşehir Muğla’nın Suyunu Kontrol Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri İl genelinde vatandaşlara temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda atık su ve içme suyunun kontrolü için Bodrum ve Marmaris ilçelerinde bulunan Çevre Analiz Laboratuvarlarında analiz çalışmaları rutin olarak sürüyor.

Uğur Mumcu Bodrum’da Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31’inci yıl dönümünde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen belgesel gösterimi ile anıldı.

MUTSO'da Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Turizm Amaçlı Kiralanacak Konutların Belgelendirmesine  ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavları tamamlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik’ sınavlarına 9 sektör temsilcisi ve personel katıldı.

Büyükşehir ve Tarımsal Güçbirliği’ne GEKA’DAN eğitim desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Tarımsal Güçbirliği’nin “Kooperatifçilik” ve “Kooperatiflerde belge düzeni ve muhasebe eğitimi” konularındaki başvuruları GEKA tarafından kabul edildi.

Büyükşehir ve Tarımsal Güçbirliğine eğitim desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Tarımsal Güçbirliği İşletme Kooperatifi Muğla, Aydın ve Denizli illerine hizmet veren kalkınma ajansına ‘Kooperatifçilik’ ve ‘Kooperatiflerde belge düzeni ve muhasebe eğitimi’ konularında başvuruda bulundu.

Seydikemer’de imam ve müezzinlere yönelik kurs tamamlandı

Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an kursu hizmetlerini yürüten personelin bilgi, beceri ve formasyonlarını geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla imam hatip ve müezzin kayyımlara yönelik düzenlenen "Talim ve Tashih-i Huruf Kursu" tamamlandı.

Roman vatandaşlar istihdama kazandırılıyor

'Roman Vatandaşlarına Yönelik Strateji Belgesi 1. Aşama Eylem Planı’ çerçevesinde Roman vatandaşlar, mesleki beceri kazandırılarak sosyal hayata kazandırılıyor.

Fethiye'de 'Kemal' Belgeseli İlgiyle İzlendi

Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi'nde, Cumhuriyetin 100. Yılına özel sanatçı Pınar Karakoç Ayhan'ın sunumuyla Bir Müzikal Belgesel 'Kemal' belgeseli Fethiye'deki vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Trafik ekipleri denetimlere hız kesmeden devam ediyor

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ilçe merkezinde ve ara sokaklarda denetimlere devam ediyor.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Turizm İşletmeciliği konaklamada Muğla birinci sırada

Muğla’da 2 bin 169 basit konaklama belgesi tesisi bulunurken, 549 Turizm işletmesi belgeli konaklama yerleri bulunuyor. Muğla ili konaklama tesisleri bakımından Türkiye’de birinci sırada yer alıyor.

Psikoteknik Belgesinde İndirim

Ticari araç sürücüleri için Tansu Ekin Ekin Psikoteknik ile indirim protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sürücü adayları psikoteknik belgesi için yalnızca 500 TL ödeyecek.

K Belgesi İşlemleri FTSO’da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılıyor.

Yaz Spor Kursları Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi’nin spor branşındaki geleneksel yaz kursları, Ali Fuat Özge Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe aileleriyle katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgeleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve eğitmenleri tarafından verildi.

Seydikemer'de Stajyer Öğrenciler Belgelerini Aldı

Cumhurbaşkanlığınca hayata geçirilen "Kariyer Kapısı Staj Seferberliği Projesi" kapsamında Muğla Seydikemer İlçe Müftülüğü bünyesinde stajyer olarak görev alan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Deprem Bölgesinde Görev Alan Personele Başarı Belgesi

Seydikemer İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan 27 personele, deprem bölgesindeki özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesi takdim edildi.

'Karakulak’ Avusturya Doğa Filmleri Festivali'nde finale kaldı

Yönetmenliğini Ece Soydam’ın, danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Avusturya’da düzenlenen Innsbruck Doğa Filmleri Festivali’nde finale kaldı. Belgesel, Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde ‘Resmi Seçimler’ arasına girmişti.

"100 Yılın Yangını" Belgeselinin Galası Yapıldı

Gazeteci Kenan Gürbüz’ün yönetmenliğini yaptığı 100 Yılın Yangını Belgeselinin Galası yapıldı.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

25 yıllık personeller unutulmadı

Menteşe Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen gecede 25 yılını dolduran personellere teşekkür belgesi verildi.

Jeep Safarilerine Sıkı Denetime Alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kırsal mahallelerde jeep safarilerin denetimlerine ara vermeden devam ediliyor. Marmaris Bölge Trafik istasyonu ekipleri ile ilçe jandarma trafik ekipleri yaptıkları şok uygulamalarda emniyet kemeri, belge kontrolü yapıp şoförlere alkol testinden geçiriyor. yapılan denetimlerde 1 jeep şoförünün alkollü vaziyette direksiyon başına geçtiği belirlendi. Ekipler tarafından şoförun ehliyetine el konulup idari para cezası yazıldı.

Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Başvuru Toplantısı Gerçekleştirildi

MUTSO Sağlık Hizmetleri Komitesi, sağlık kuruluşlarına ve acentelere yönelik Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Başvuru Süreci ve Teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Şampiyon özel sporculara başarı belgesi

Ortaca Belediyesinin girişimleri ile yapılan yarı olimpik yüzme havuzunda Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarında eğitim alan özel sporcuların başarısı ödüllendirildi.