MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

“Nitelikli hekim yetiştirme konusunda çabalarımız devam edecek”
MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, akreditasyonun Fakülte ve Üniversiteye hayırlı olmasını dileyerek, nitelikli hekim yetiştirme konusunda çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Dekan Süleyman Cüneyt Karakuş, “Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD), Tıp eğitimi ilke ve standartlarını belirleyen ve Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu tarafından da kabul gören bir akreditasyon kuruluşudur. Akreditasyonun Fakültemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Nitelikli hekim yetiştirme konusundaki çabalarımız artarak devam edecek. Akreditasyon süreci boyunca bizlere her daim destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Turhan Kaçar Hocamıza ve Üniversitemiz yönetimine, Fakültemizin önceki yöneticilerine, öz değerlendirme kurullarında görev yapan hocalarımıza, koordinatörlerimize, hastanemiz yönetimine, anabilim dalı başkanlarımıza, öğretim üyelerimize, fakülte sekreterimize, idari çalışma arkadaşlarımıza, araştırma görevlilerimize, sevgili öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Rektör Kaçar: “Üniversitemizin saygınlığı kuşkusuz artacak”
Bu başvuruyla Üniversitenin prestijinin artacağını söyleyen MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda akredite olan tıp fakültelerini de kapsadığını belirterek Tıp Fakültesinin tercih edilebilirliğinin ciddi şekilde artacağını ifade etti.
Rektör Kaçar, “Türkçe Tıp Eğitim Programının dünya standartlarında bilgi ve beceri kazandırdığının kabul görmesi üniversitemiz, fakültemiz, paydaşlarımız ve şehrimiz için bir onurdur. Hiç kuşkusuz Üniversitemizin saygınlığı ve nitelikli aday öğrenci çekme potansiyeli artacaktır. Gelişimimiz, değişimimiz, yenilenmemiz için bize fırsatlar oluşturacaktır. Üniversitemizin sağlık yönündeki çalışmaları devam edecek. Akreditasyon sürecinin başlangıcından bugüne emeği geçen tüm akademik ve idari yöneticilere teşekkür ederim” dedi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN