Boyama Haberleri

Boyama Haberleri

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için üretiyorlar

Cumhuriyeti’nin kuruluşunu farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde çocukların yaptığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı temalı yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takılar gibi çalışmalar 1 Kasım’da düzenlenecek Cumhuriyet’in 100’üncü yıl sergisinde vatandaşlarla buluşacak.

Kadınlarımız Hem Öğrenecek Hem Sosyalleşecek

Milas Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılacak El Sanatları ve Dikiş Kursu’na kayıtlar başladı. Amigurumi, çanta yapımı ve ahşap boyama gibi el sanatları alanlarında yapılacak çalışmaların katılımcılara geniş bir yaratıcılık yelpazesi sunması hedefleniyor.

Başkan Akdenizli; “Gençlerle Büyük Önem Veriyoruz”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda gençlerle birlikte bisiklet sürdü. Seydikemer’in Cumhuriyet ve Menekşe Mahallelerinde yer alan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nun 2’nci etap çalışmaları başladı. Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları kapsamında beton dökülüp, boyamalar yapıldı. Ulaşım ve çevre düzenlemesi ise devam ediyor.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Bodrum sokakları mavi ve beyaza bürünüyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinin simgesi haline gelen mavi ve beyaz, Bodrum Belediyesi tarafından kent mimarisine uygun olarak yaygın hale getiriliyor. Tüm mahallelerde iş programına göre yapılması planlanan boyamalarda son olarak Bitez’de evler beyaza, kapı ve pencere söveleri mavi renge büründü.

SOKAK HAYVANLARI ADINA SERGİ

Fethiye'nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel'in 'Mandala ve Taş Boyama' sergisi, Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açıldı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİ AÇIYOR

Fethiye’nin tanınmış yerel sanatçılarından Serap Şenel’in “Mandala ve Taş Boyama” sergisi 3 Aralık Cumartesi günü Aziz Çetinkaya özel sanat galerisinde törenle açılacak.

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE 'TRAFİK GÜVENLİĞİ' SEMİNERİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince öğrencilere trafik güvenliği seminerleri veriliyor. Seminer sonunda boyama kitapları hediye ediliyor.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

Yelkencilerden anı duvarı boyama etkinliği

2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası öncesinde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü'nde anı duvarı boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireyler gönüllerince eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasıda Milas, Marmaris ve Fethiye Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireylere yönelik saksı boyama, çerçeve boyama, el baskısı, ebru ve mozaik atölyesi ile çiçek dikme gibi birçok etkinlik düzenledi.

Marmaris’te Kaymakam Aksoy’un katılımı ile ’bayramınız kemerli olsun’ denetimleri yapıldı

Muğla'nın Marmaris ilçe merkezinde 'bayramınız kemerli olsun' projesi çerçevesinde 4 farklı noktada denetimler yapıldı. Denetimlere katılan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy sürücülerin bayramını kutlarken; emniyet kemerlerini taktıkları için teşekkür edip, araçların içinde bulunan çocuklara boyama kitabı, şapka ve 'hayata sıkı tutun' yazılı tişörtler hediye etti.

ÇALIŞMALAR KIRSALDA DEVAM EDİYOR

Menteşe Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler tarafından Kafaca Mahallesinde yapılan çalışmalar kapsamında; bölgede bulunan ve uzun süredir kullanılan çok amaçlı sosyal alanda yenileme çalışmaları, Kafaca 100. Yıl İlkokulu’nda bahçe düzenleme ve boyama çalışmaları ve Kafaca’dan Dağdibi Mahallesine ulaşım sağlayan yol güzergâhında beton kaplama çalışmaları yapılıyor.

Çalışmalar kırsalda devam ediyor

Menteşe Belediyesi ekiplerinin Kafaca Mahallesinde yapılan çalışmalarında; bölgede bulunan ve uzun süredir kullanılan çok amaçlı sosyal alanda yenileme çalışmaları, Kafaca 100. Yıl İlkokulu'nda bahçe düzenleme ve boyama çalışmaları ve Kafaca'dan Dağdibi Mahallesine ulaşım sağlayan yol güzerghında beton kaplama çalışmaları yapılıyor.

Pandemi Çocukların Göz Sağlığını Bozdu!

İki yıldan bu yana hayatımızın bir parçası olan pandemi, göz sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, uzaktan eğitimle bilgisayara bağlı yaşayaşan çocuklarda göz sağlığının bozulduğuna dikkat çekiyor. Evden eğitimle çocuklarda miyopluk oranının artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar, göz sağlığı için mavi ışığa maruz kalma süresinin azaltılması, çocukların kitap okuma, çizim yapma ve boyama gibi ekran gerektirmeyen aktivitelere katılmaya teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

İmmünohistokimya boyama-in situ hıbridizasyon kiti ve sıvı bazlı jinekolojik non-jinekolojik sitoloji kiti alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla Eğitim Ve Araştırma Hastanesi tarafından, 24 Aylık 2 Kısım İmmünohistokimya Boyama - In Situ Hıbridizasyon Kiti Ve Sıvı Bazlı Jinekolojik Non-Jinekolojik Sitoloji Kiti Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Gönüllülerin projeleri Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Gruptaki gönüllüler şimdi de, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamak amacıyla ellerine fırçaları alıp onlar için yaptıkları kulübeleri boyuyorlar. Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan “Fethiye’nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Projemizin sponsorluğunu karşılayan Murat Öner’e minnettarız” dedi.

Bisiklet yolunda boyama çalışması başladı

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fethiye Kordon boyundan ve Şehit Fethibey Parkı’na kadar olan bisiklet yolu alanında boyama çalışmasına başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alandaki bisiklet yolu maviye boyanarak sezona hazırlanıyor.

Fethiye’de kırmızı çizgi uygulamasına başlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Fethiye’de de 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı. Yayalara öncelik tanınmasına dikkat çekilen uygulama kapsamında, belediye ekipleri yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazılarını kırmızı renge boyamaya başladı. İlk kırmızı çizgi boyama işlemini Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Öztürk gerçekleştirdi. 

CHP’Lİ DEMİR, GENÇLERLE CAMİ BOYADI

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, gençlik kolları üyeleriyle birlikte İncirköy Hacı Nuri Dirlik Cami’nin ardından Arpacık Nif Mahallesi Cami’yi de onarıp boyadılar. Fethiyeli hayırseverlerin destekleriyle camilerin onarım ve boya işlerini gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir “Arpacık Köyü (Nif) Mahalle Camisinin de tamir ve tadilatını yaparak, boyamasını tamamlamış bulunduk. Türkiye’de örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu. Fethiye Arpacık (Nif) mahallesi sakinleri de CHP’li Demir ve gençlere teşekkür etti.

HAYED Eğitimleri Başladı

Fethiye’de Hayvan Destek ve Eğitim Derneği (HAYED) tarafından öğrencilere yönelik eğitimler bu yılda verilmeye başlandı. HAYED Doğa Eğitim parkındaki eğitimlerde öğrencilere HAYED’in görevlerinin yanı sıra hayvan sevgisi anlatılıyor. Gazi Anaokulu minik öğrencileri sokak hayvanlarının yer aldığı boyama kitaplarını boyayıp patili dostların özelliklerini öğrendiler.

SEYDİKEMER'DE ZEYTİNDALI SOKAĞI ÇOCUKLARIN

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, başkan yardımcıları ve Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş, çocukların boyama yaptığı İlçe merkezinde bulunan Belen Mahallesi 2036 Zeytindalı Sanat Sokağı'nda onları yalnız bırakmadı.

ÖZEL ÇOCUKLAR 23 NİSAN’I COŞKU İLE KUTLADI

Fethiye Beşkaza Meydanında birçok okul, kurum ve kuruluşun olduğu gibi Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları da 23 Nisan etkinlikleri için yerini aldı. TBMM’ nin açılışının 98. yılını Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları, Özgecan Anıtından başlayan yürüyüş ile Beşkaza Meydanında kutladı. Bu sene Beşkaza Meydanında 11. si düzenlenen Çocuk Şenliğinde, Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları renkli görüntülerle ortaya çıktı. Kurulan stantlarda çocuklara balonlar dağıttılar. Renkli el baskısı, yüz boyama, kum boyama, top atma ile oynama imkânı veren Nursel Özdemir çocuklara birde balık tutma yarışması yaptırttı. 23 Nisan anı panosunda çocuklarla fotoğraf çekinen aileler çok memnun kaldıklarını, Nursel Özdemir Özel Eğitimin başarılarını her yerde duyduklarını belirterek kurum broşürleriyle alandan ayrıldılar.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

Kargı’da İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Sergisi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan kursiyerlerin eserleri sergilendi. Kargı Mahallesi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu tarafından açılan ahşap boyama ve takı tasarım kursunun yıl sonu sergisi Kargı Düğün Salonunda düzenlendi. Ahşap boyama ve takı tasarım kursunu tamamlayan 14 kursiyerin yaklaşık 2 ayda ürettiği bir birinden güzel el işi göz nuru eserler göz kamaştırdı.