GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye'de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye'de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun  geleneksel  yıl  sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi  ve Akşam Sanat Okulunda  açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler  büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı  kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia  tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık  birer konuşma yaptılar.  Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan  Kargı Halk Oyunları ekibi  güzel bir gösteri sundu.

Sergi açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, değişik branşlarda açtıkları birçok kursla insanlara faydalı olmayı amaçladıklarını ifade etti. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 330 kurs açıldığını, 8 bin 500 vatandaşın bu kurslardan faydalandığını belirten Cazağ, yaz tatilinde açacakları kurslarla da 10 bin vatandaşın kurslardan faydalanacağını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’da konuşmasında  “Örgün eğitimin olmadığı her yerde var olan bir eğitim sistemimiz var. Hayat boyu öğrenmeye bağlı halk eğitim merkezi bünyesinde yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerimiz var. Amacımız örgün eğitime tabi olmayan, 18 yaş üstü, 21 yaş üstü ve emekli olmuş, şu anda her hangi bir işle meşgul olmayan vatandaşlarımızın boş vakitlerini değerlendirilmesi, güzel şeylerle uğraşması ve bunları kazanca dönüştürmesi yönünde ciddi çalışmalarımız oldu. Hobi ve maddi gelir kazancının ötesinde bu kurslarda örf adetlerimizi gelecek kuşaklara aktarma şansımız oluyor. Bu anlamda kurslarda görev alan öğreticilerimize ve kurslara gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da konuşmasında  “Halk eğitim merkezinde güzel çalışmalar yapıldı. Halk eğitim ve gençlik spor müdürlüğü sonucu kolay görülen, kısa sürede sonuç alınan ve gözle görülür somut olarak ortaya konulan sonuçlar alınan eğitim kurumları. Beşikten mezara kadar insanoğlu eğitime muhtaç. Eğitim anne karnında başlıyor. Türk insanı hiç şüphesiz zeki. Fakat bu zekayı kullanmakta, üretime ve faydaya dönüştürmekte sıkıntımız var. Bunu yapabilsek dünyada elimize su dökecek ülke, millet olmaz. Muasır medeniyete ulaşmamızın en önemli yolu üretime yönelmek. Halk eğitim faaliyetleri ara elaman yetiştirmekten hobiye varıncaya kadar çok çeşitli faaliyetler içeriyor ” diye konuştu. Konuşmaların ardından yılsonu sergisinin açılış kurdelesini Kaymakam Ekrem Çalık, eşi Zeynep Çalık, Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya birlikte kesti. Kaymakam Çalık ve eşi Zeynep Çalık, hünerlerini sergileyen kursiyerlerin eserlerini dikkatle inceleyip kursiyerlerden bilgi aldı.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN