Cemre Haberleri

Cemre Haberleri

Son Cemre toprağa düştü

Baharın müjdesi olarak bilinen, 20 Şubat’ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat’ta suya düşen Cemre’nin sonuncusu bugün toprağa düştü. 2024 yılında Şubat ayında başlayan ve Mart ayının ilk haftası tamamlanan hava olayının üç evresi de tamamlanmış oldu.

İlk Cemre Havaya Düştü

Kış aylarının sonu bahar aylarının müjdecisi olarak bilinen ilk Cemre havaya bugün düştü.

CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ

Halk arasında baharın müjdecisi olarak bilinen Cemre’nin sonuncusu toprağa düştü.

BAHARIN SİMGESİ CEMRE SUYA DÜŞTÜ

İlkbahar başlangıcında yedişer gün arayla; önce havaya sonra su ve toprağa düşen cemrelerin düşme tarihleri vatandaşların gündemine. Geçtiğimiz hafta 19 Şubat tarihinde ilki düşmüştü.

İLK CEMRE DÜŞTÜ!

Şubat ayının son günlerini yaşarken ilk cemre havaya düştü. İkinci cemre 26-27 Şubat’ta suya, son cemre ise 5- 6 Mart’ta toprağa düşecek. 

İlk Cemre Havaya Düştü

Her yıl gerçekleşen doğa olayının ilk evresi bu yıl da cemrenin havaya düşmesi ile gerçekleşti. 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşen cemre sonrası Fethiye’de havalar hissedilecek düzeyde ısındı.

Ürünler Bollaştı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Baharın müjdecisi ilk cemre havaya düştü

Bahar ayının müjdecisi olan ilk cemre havaya düştü. Tablo gibi görüntüler oluşan Bodrum'da ise kırlarda papatyalar açtı, çocuklar çiçek topladı.