Çinar Haberleri

Çinar Haberleri

Büyükşehir Masa Tenisi Sporcularından 8 Madalya

3-4 Şubat 2024 tarihlerinde Menteşe’de gerçekleştirilen “U-19 Gençler Kadın/Erkek Takım/Ferdi İl Birinciliği müsabakasında Büyükşehir Belediyesi Masa tenisi sporcuları 3 takım 9 sporcu ile katıldığı turnuvadan 8 madalya ile döndü. 16 Spor kulübünün 48 sporcu ile katıldığı turnuvada Büyükşehir Belediyesi sporcuları Erkek takım derecelerinde; Metehan Zabir, Yiğit Fikret Zabir ve Ufuk Çiftçi’den oluşan A takımı ile İl Birincisi olarak altın, Can Kızılkaya, Mehmet Erdem Demirtaş ve Rüzgar Alp Yalçınkaya’dan oluşan B Takımı ile İl İkincisi olarak gümüş, Çınar Yüce, Tuna Görmek ve Nihat Emir Bozyer’den oluşan C Takımı ile İl Üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Kırsaldaki Çınarlara Yerinde Hizmet

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kırsaldaki Çınarlar Hizmeti ile kırsalda yaşayan yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor

Muğla’nın geleceği değerlerin izinde şekilleniyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde yürütülen "Değerler Çınarı Projesi" saygı, insan hakları ve sorumluluk temaları altında öğrencilerin ve öğretmenlerin etkinlikleri ile devam ediyor.

Başkan Akdenizli, Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Çınar Ağacını Toprakla Buluşturdu

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel, Seydikemer Millet Bahçesine çınar ağacı dikti.

Başkan Akdenizli’den Cumhuriyetle Yaşıt Vatandaşlara Anlamlı Ziyaret 

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, ilçede ikamet eden 100 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Nazım Yılmaz, eşi Fatma Yılmaz ve 113 yaşındaki Meryem Akpulat’ı evlerinde ziyaret etti. Cumhuriyetle yaşıt çınarlara Türk Bayrağı hediye eden Başkan Akdenizli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Öğrenciler yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenecek

Zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle Muğla’nın değerleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle gelecek nesillere aktarılıyor.

Yaşlı Çınarlar Doyasıya Eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle 100 Yaş Evi sakinleri ile Yaş Alanlar Eğlencesi düzenledi.

Tarihi Narlı Kahvesi’ne Yoğun İlgi 

Menteşe Belediyesi tarafından restore edilen ve Muğla’nın kültür turizmi destinasyonlarından birisi olarak hizmet veren Karabağlar Yaylasındaki Narlı Kahvesi, yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl restore edilerek halkın hizmetine sunulan tarihi Narlı Kahvesine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bahçesindeki asırlık çınar ağacı, yeşil dokusu ve piknik alanıyla Menteşe Belediyesi tarafından işletilen Narlı Kahvesi, özellikle yaz döneminde ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. 

Tek başına kamp yapan vatandaş sahilde ölü bulundu

Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Mahallesi, Çınar Plajı'na yaklaşık 200 metre mesafede kamp yapan Ahmet Yatağan isimli 74 yaşındaki vatandaş sahil bölümünde ölü bulundu.

Çınar Grup Fethiye’de hizmete açıldı

Çınar Grup İnşaat, Emlak, Otomotiv ve Sigortacılık alanında hizmet verecek olan Çınar Grup Fethiye’de hizmete açıldı.

ERMAŞ MUĞLASPOR KENDİ SAHASINDA, YEŞİLÇINARSPOR'U AĞIRLAYACAK

Bölgesel Amatör Lig’de hedefe emin adımlarla ilerleyen Ermaş Muğlaspor, Çarşamba günü saat 14.00’te Atatürk Stadyumu'nda Güreller Lojistik Yeşilçınarspor'u ağırlayacak.

MUĞLA  ÂŞIĞI ALİ ABBAS ÇINAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Muğla ile ilgili kültürel değerlerinin tanıtılması anlamında  değerli eserlere imza atan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ali Abbas Çınar son yolculuğuna uğurlandı

110 YILLIK TESCİLLİ ÇINAR DEVRİLDİ

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yağcılar Hanı girişinde bulunan 110 yıllık tescilli tarihi Çınar ağacı gövdesinin ağırlığına daha fazla dayanamadı ve devrildi.

Köyceğiz’de ulu çınarlara ziyaret, mutlu etti

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Müftülük tarafından yaşlı bireylere ziyaretler düzenlendi.

Muğla’da 842 yaşındaki ağaç koruma altında

Muğla'nın en yaşlı çınar ağaçları arasında gösterilen Menteşe Fadıl Mahallesindeki çınar ağacı, gelecek nesillere aktarılmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Şehrimin Çınarları serisinin yeni bölümü yayında

Hikâyeleri ile Fethiye’nin yakın geçmişine ışık tutan, yaşantılarına tanıklık ettiğimiz Fethiye’nin önemli şahsiyetleri ‘Şehrimin Çınarları’ serisinde bir araya geliyor. Serinin 9. bölümü ise Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın Youtube hesabında yayında.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ, YAŞLI ÇINARLARLA DÜNYA DANS GÜNÜ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikle Nilüfer Caner 100 Yaş Evi'nde üniversite öğrencileri ile 60 yaş üzeri vatandaşlar Dünya Dans Gününde bir araya geldi.

Başkan Oktay ulu çınarları unutmadı

Marmaris Belediyesi İkinci Bahar Huzurevi sakinleri baharı kahvaltıyla karşıladı. Belediye başkanı Oktay, 'Sizler bizim ulu çınarlarımızsınız, lütfen kendinize çok iyi bakın' ifadesini kullandı.

Fethiyespor taraftarının yanında

3. lig 3. Grup’ta lider durumda bulunan Fethiyespor  Cumartesi günü Saat 13’de kendi sahasında oynayacağı İçel İdmanyurdu maçının hazırlıklarına devam ediyor. Fethiyespor diğer taraftan da her fırsatta taraftarı ile bir araya gelerek İçel İdmanyurdu maçında destek istiyor.

Engelli Çocukları Sevindirdiler

BY Çınar A.Ş sahibi Meryem ve Hasan Çiçek çifti ve Murat Öner engelliler için sandalye bağışında bulundu. Hayırseverler tarafından bağışlanan sandalyeler Fethiye Zihinsel Engelliler Derneği’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

2000 yıllık anıt çınar ağacı şiddetli rüzgara dayanamadı

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nin simgesi olan ve koruma altında tutulan anıt çınar ağacı, şiddetli rüzgara dayanamadı.

Marmaris ilk ‘bit pazarı’na hazırlanıyor!

Marmaris’in Hisarönü Köyü Mahallesinde yaşamını sürdüren Fransız Cecile Fransuva’nın girişimiyle kurulacak olan Marmaris’in ilk Bit Pazarı 31 Ekim Pazar günü, Hisarönü köyü Mahallesi Çınaraltı Mevkiinde kurulacak.

Yaşlı çınarlar, yanan ormanlar için sahneye çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Kalimerhaba Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonda yaşlılar yanan alanlar için sahneye çıktı. Asırlık çınarlar, seslendirdikleri eserler ve eski oyunlarla izleyenlerden tam not aldı.

Endüstriyel ağaçlandırma uygulama sahalarında arazi hazırlığı işi hizmet alımı yapılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Orman Bölge Müdürlüğü-Muğla Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Yılanlı Orman İşletme Müdürlü Çınar ve Göktepe Şefliği 17, 72 ve 73 nolu bölmelerde Endüstriyel Ağaçlandırma Uygulama Sahalarında Arazi Hazırlığı işi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Başkan Oktay’dan küçük Çınar’a sürpriz

Yangın felaketinde evlerini kaybeden aileleri ziyarette küçük Çınar'a hediye sözü veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay bu sözünü yerine getirdi. 6 yaşındaki Çınar'a akülü araba, 11 yaşındaki ağabeyi Mehmet Turhan'a da bisiklet hediye etti.

Çalışmalarını aralıksız sürdürüyor 

Fethiye’nin ilk profesyonel boksörü olma unvanını taşıyan Sezer Olpak, 6. profesyonel maçına 5 Haziran tarihinde Almanya’da çıkacak. Sezer Olpak, “6. profesyonel maçımı 5 Haziran’da Almanya’da yapacağım. 8 rauntluk bir karşılaşma olacak. Bu maçı kazandığım takdirde, Almanya şampiyonu ile 10 rauntluk kemer maçına çıkacağım” dedi. 

“En fazla mücadeleyi sağlık çalışanlarımız verdi”

Fethiye Belediyesi ve Muğla Tabip Odası, Covid-19 pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına ağaç dikimi gerçekleştirdi. Fethiye Belediyesi Şehit Fethi Bey Parkı’nda belirlenen noktaya dikilen ‘Çınar Ağacı’ hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısını yaşatacak.

Boks Eğitim Programı’na Fethiye ev sahipliği yaptı

Glorious AŞ'nin faaliyet programında yer alan eğitim programı, 27-28 Şubat tarihlerinde Fethiye'de gerçekleştirildi. Hakan Çınaroğlu’nun ev sahipliği yaptığı organizasyonda sporculara katılım belgeleri törenle sunuldu. Organizasyon, Fethiye Doğan Budokan Spor Kulübü Başkanı Süleyman Doğan ve Milli Antrenör İbrahim Yıldız eşliğinde yapıldı.

104’lük dede ve 88’lik eşi aşı oldu

Köyceğiz'de yaşayan 104 yaşındaki asırlık çınar Mustafa Türköz ve 88 yaşındaki eşi Habibe Türköz'e korona virüs aşısı yapıldı.

6 boksör altın madalya kazandı 

Muğla Menteşe Atatürk Stadyumu’nda bulunan boks salonunda gerçekleştirilen il seçmelerine Likya Gençlik ve Spor Kulübü ve Fethiye Boks Okulu; 8 kişi katıldığı turnuvayı 6 altın ve 2 gümüş madalya ile tamamladı. Organizasyonda birinciliği elde eden sporcuların, Türkiye Şampiyonasında yer alacağı belirtildi.