Depo Haberleri

Depo Haberleri

FTSO Akademi’nin ‘Depo Ve Stok Yönetimi Eğitimi’ne 31 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Akademi tarafından düzenlenen ‘Depo ve Stok Yönetimi Eğitimi’nde işletmelerin yoğun rekabet koşulları içerisinde, depo ve stok faaliyetlerini yönetebilmesi için yapması gerekenler anlatıldı.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Muğla’da 101 Futbol Sahası Büyüklüğündeki Vahşi Alan Doğaya Kazandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 250 bin 857 metrekare vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmaları yaparak kenti yeşillendirmeye devam ediyor.

Menteşe’de Çıkan Yangın Korkuttu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen depo yangınında 1 motosiklet zarar gördü.

Akgedik Barajından Bodrum’a su akışı başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yaptığı içme suyu hattı ve deposu ile birlikte Akgedik Barajından Bodrum’a su verilmesini sağladı.

Bodrum Mandalin Haftası Başladı

Bodrum’un Bitez Mahallesinde Bodrum Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen “Bodrum Mandalin Haftası” Yeşilden Turuncuya Yolculuk Sergisi ile başladı.

Cilt Siğillerinin Düşmanı ‘Dağ Çileği’

Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi. Zincir marketlerin yanında vatandaşlar tarafından toplanarak küçük plastik kaseler içinde pazarda satılan Dağ Çileği’nin tazesi de kurusu da şifa deposu.

Marmaris’te İçmeler-Turunç yolu bir ay trafiğe kapalı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadasında başlatılan çalışmalar dahilinde Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. Yaklaşık 262 milyon 980 bin TL tutarındaki proje için başlatılan çalışmalar sebebi ile 4 Aralık’ta İçmeler-Turunç yolu 30 günlüğüne trafiğe kapatıldı.

Mandalina 10 liradan satılıyor

Kışın vazgeçilmezi mandalina, pazarlarda yerini aldı ve vatandaşlar bu vitamin deposu meyveye yoğun ilgi gösteriyor. 

2 Bin 300 Haneye Su Verildi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla ihtiyaç sahibi hanelere su desteğinin yansıra su deposu dağıtımına da başlandı

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretini aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

Eşini çalıştığı iş yerinin deposunda bıçaklayarak katletti

Bir şahıs, boşanma aşamasında olduğu 5 yıllık eşini çalıştığı zincir markette bıçaklayarak öldürdü. Talihsiz kadının tartışma sonrası kaçıp marketin deposuna saklandığı ancak kocasının kapıyı kırdığı öğrenilirken, kayınvalidenin gelinine yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Fethiyespor Bolu’da güç depoluyor

Muğla'nın TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Fethiyespor, yeni sezon hazırlıkları için Bolu'da kampa girdi. Teknik direktör Erhan Altın yönetimindeki Lacivert-beyazlı ekibin hedefi Trendyol 1.Lig olacak.

Büyükşehir yoğun mesai harcadı

Muğla’nın birçok farklı noktasında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle özellikle yeraltı su kaynaklarıyla içme suyu sağlanan bölgelerde suyun depolara aktarılmasında elektrikli pompalar kullanıldığı için su sağlanması olumsuz etkilendi.

Lojistik Firmasına Ait Depodaki Yangın Söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki lojistik firmasına ait depoda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Kaymakam Karaman “Bu Yaz, Yangınsız Geçecek”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman beraberindeki Heyetle birlikte Fethiye Değirmenbaşı Orman ürünleri deposunda konuşlanan yangın müdahale ekibini ziyaret etti. 

Üreticiyi Rahatlatan Açıklama Geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Milas’ta hububat alımlarına Kurban Bayramından sonra da devam edecek. Milas’ta buğday üretimi yapan çiftçilerin ürünlerini haftanın dört günü ilçede belirlenen alım noktasında, üç günü de randevulu olarak Çine’de teslim alan TMO’nun yeni bir depo arayışı içinde olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, üreticilerin müsterih olmasını söyleyerek “Kimsenin buğdayı yerde kalmayacak. Açıklanan hububat alım fiyatı üzerinden tüm çiftçimizin ürünü devlet tarafından alınacak. Üreticimiz panik yapmasın” dedi.

Depo olarak kullanılan ev yandı

Akarca Mahallesi’nde depo olarak kullanılan bir evde yangın çıktı.

Patlayan tüp, korku dolu anlar yaşattı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şantiyenin deposunda çıkan yangında üst üste patlamalar yaşandı. Yangın maddi hasarla atlatıldı.

563 kilo kaçak et yakalandı

Muğla’da menşei belli olmayan 563 kilo ete el konulurken, yakalanan etler geçici olarak Büyükşehir Belediyesi soğuk hava deposuna imha edilmek üzere teslim edildi.

Yangında eşyalar kül oldu

 Muğla’nın Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi’ndeki bir evin deposunda çıkan yangında depoda bulunan eşyalar yandı.

KİRALIK ARAÇLA HIRSIZLIK YAPTILAR, TUTUKLANDILAR

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesindeki bir depodan kiraladıkları araçla hırsızlık yaptıkları tespit edilen ve toplam 40 suç kaydı bulunan iki kişi jandarma JASAT ekiplerince yakalandı.

FETHİYE’DE BETON DEPOSUNUN ANA SANTRALİNDE YANGIN ÇIKTI

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bir beton deposunun ana santralinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

MUTSO ÜYELERİNE GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ VE DEPOLAMA HİZMETLERİNDE İNDİRİM 

Irmak Grup ile MUTSO arasında imzalanan indirim protokolü kapsamında, Oda üyelerine gümrük müşavirliği ile Kemalpaşa ve Aliağa Gümrük Müdürlüklerine bağlı depolarda indirimli hizmet sunulacak.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”  

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

SEYDİKEMER MENEKŞE HANIM ORMAN DEPO ŞEFİ TUTUKLANDI

Seydikemer Menekşe Hanım Orman Depo Şefi 'haksız maddi menfaat' suçundan tutuklandı.

İSKENDERUN LİMANI 3. GÜNDÜR YANMAYA DEVAM EDİYOR

Hatay'da, İskenderun Limanı'nda konteyner deposunda depremden sonra çıkan yangına Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Beriev yangın söndürme uçağı, T79 yangın söndürme helikopteri ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

EMNİYETİN DEPOSUNDAN 232 BİN MERMİ ÇALINMASINA YÖNELİK DAVADA 6 KİŞİ HAKKINDA KARAR VERİLDİ

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü deposundan 232 bin mermi çalınmasına yönelik 4'ü tutuklu, 2'si tutuksuz 6 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması, Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada sanıklar hakkında karar çıktı.

FUTBOLCULAR AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Fethiyesporlu futbolcular, hafta sonu oynanacak olan Adıyamanspor FK maçı öncesi Grida Restraurant’da düzenlenen yemekte moral depoladı.