Durumu Haberleri

Durumu Haberleri

Bugün Fethiye’de Hava Nasıl Olacak, Deniz Suyu Sıcaklığı Kaç Derece?

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Fethiye’ye tatil yapmak için gelen yerli ve yabancı misafirler hava durumunu merak ediyor. “Fethiye’de hava nasıl olacak?” sorusunu haberimizde derledik.

Saydam, ‘Gelir İle Öğrencilere Burs Vereceğiz’

Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermek için keşkek, börek ve çorba kermesi düzenledi.

Marmaris sahilinde ölü yavru caretta bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışların ardından, Uzunyalı sahiline vurmuş ölü bir Caretta Caretta deniz kaplumbağa yavrusu bulundu. Kaplumbağayı bulan Marmaris Doğa Koruma Derneği üyeleri DEKAMER’e durumu bildirdi.

Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde başlayan ve yer yer şiddetini arttıran gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Akdenizli: “Girmeler Kaplıcasını İşletmek İçin Üzerime Düşen Ne Varsa Yapacağım”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler  kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Muğla’nın kıyı kesimlerine yağış uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Muğla’nın kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Bodrum Güvercinlik 3 Yılda Yeşerdi

Muğla tarihinin büyük orman yangınlarının yaşandığı 2021 yılında Bodrum Güvercinlik Mahallesinde yanan 80 hektar alan tekrar yeşile büründü. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yanan sahanın yandıktan sonra Eylül 2021 yılındaki durumunu ve 2024 yılı Şubat ayındaki son halini paylaştı.

Menteşe’de Kaza, Biri Ağır İki Yaralı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki aracı karıştığı kazada iki kişi yaralanırken, yaralılardan birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kaymakam Aktaş, öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş Güzelyurt Şehit Asteğmen Tayyar Milat İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymakam Aktaş ziyaret esnasında okulun ve öğrencilerin durumu hakkında okul müdüründen de bilgiler aldı.

Âşıklar Tepesi’nin Durumu Ne Olacak?

Fethiye'nin eşsiz bucaksız manzarasını izleme fırsatı veren Âşıklar Tepesi’ni izlemek için sağlam bank ve masa kalmadı. Bu durum, Âşıklar Tepesi’nden Fethiye manzarasını izlemek isteyenleri üzüyor.

Yılın son ikinci el pazarına yoğun ilgi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geleneksel olarak her ayın son Pazar Günü ikinci el pazarı kuruluyor. Yılbaşı nedeniyle bir hafta öne alınan ikinci el pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muğlaspor adım adım şampiyonluğa

Yıllarca 2. ve 3. Ligde mücadele eden Muğlaspor, Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta oynadığı 9 maçta 7 galibiyet ve iki beraberlik ile grubunda 23 puanla hem lider durumunda, hem de grubunun namağlup tek takımı. Türk futboluna Sercan Görgülü ve Rıdvan Dilmen gibi ünlü futbolcuları kazandıran Muğlaspor, 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lige düştü. BAL liginde 3 yıl mücadele eden Yeşil-Beyazlılar, sezon öncesi hedeflerini 3. Lig olarak belirledi.

Çiftçi Aykut Özal: “Ürünlerimizi yok pahasına satıyoruz”

Fethiye’de, Cuma günleri kurulan Üretici Pazarında üreticiler, artan maliyetlerden ve piyasanın durumundan dert yandı. 

Çam balı rekoltesinde beklentiler gerçekleşmedi

Dünyanın çam balı üretim merkezi durumundaki Muğla’da küresel iklim değişikliği, orman yangınları ve hava şartları nedeniyle çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanıyor.

Kıyanç 3 haftayı değerlendirdi

Muğlaspor Başkanı Menaf Kıyanç tarafından 3 haftalık ligin durumu hakkında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

“Dünyada İklim Değişikliğinin Durumu Hiç İyi Değil”

Fethiye’de Ekim ayına girilmesine rağmen hava sıcaklıkları yaz günlerini aratmıyor. Bunu fırsat bilen turistler de Fethiye’den ayrılmamayı, tatilini sürdürmeyi tercih ediyor. Mikrofonlarımıza konuşan Sakıp Bey, iklim değişikliğine de vurgu yaptı.

“65 Yaş Üzeri 4 Gün Toplu Taşıma Durumu Şuan Geçerli Değil”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların ayın sadece ilk 4 gününde ücretsiz yolcu taşınacağı belirtildi.

Önder,“Bu sıkıntılı günler inşallah en kısa zamanda düzelecek”

Küresel piyasalarda savaş endişesi Küresel piyasalarda savaş etkisi hissediliyor. Petrol fiyatı bir anda yüzde 4 yükseldi, dünyada altın ve dolar da değerlendi. Bu arada İsrail, para birimindeki düşüşü önlemek için 30 milyar dolarlık döviz satış programı açıkladı. Türkiye ve Uluslararası piyasalarda yatırımcı ve ekonomist Yunus Önder, yaşanan bu durumu FRT TV aracılığıyla değerlendirdi.

Ünlü DJ Mahmut Orhan, Savaşa Yakalandı

Fethiye’de son yaz sezonlarında sürekli sahne alan, Türkiye ve dünya çapında da bilinen ve sevilen DJ Mahmut Orhan, konser vermek amacıyla gittiği İsrail’de savaşa yakalandı. DJ Orhan, son durumu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Başkan Tugay, “Alagada olan teknelerin durumunu biliyoruz”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, alagada olan tekneler hakkında açıklamada bulundu.

Düzensiz Göçmenler Kaçamadan Yakalandı

Fethiye yarımada mevkiinde bir grup düzensiz göçmen ormanlık alana dağıldı. Mültecileri gören vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine durumu bildirdi.

Fethiye’de Sıcaklıklar Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Fethiye’de hava, hafta içi ortalama 28 derecelere gerileyecek.

“Bu güneş Fethiye için bir nimet”

Eylül ayının sonlarına yaklaşırken Fethiye’de sıcak havanın etkisi sürüyor. Mevcut hava durumunun ve güneşin Fethiye için bir nimet olduğunu söyleyen Mehmet Çomut, FRT TV’ye konuştu.

Cep Telefonları Duruş Bozukluklarına Neden Oluyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, hayatımızın bir parçası haline gelen akıllı telefonlar başta olmak üzere tüm teknolojik araçların uzun süre aynı pozisyonda kullanılmaları durumunda duruş bozukluğuna bağlı kamburluğa neden olduğunu belirterek alınması gereken önlemleri açıkladı.

Bakan Koca’dan Sabancı Çiftinin Durumu ile İlgili Açıklama Geldi

Ünlü iş adamı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı Yunanistan'da sürat botu ile kaza geçirdi. İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi. Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, çiftin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten deprem açıklaması

Merkez üssü Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Mahallesinde saat 18.45’de meydna gelen 4.1 büyüklüğünde deprem sonrası Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz bir durumun yaşanmadığı, saha tarama çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yangının son durumu havadan görüntülendi

Muğla'nın Yatağan ilçesi Bencik Mahallesinde yerleşim yerlerinin yakınında orman yangınının son hali havadan görüntülendi.

Yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir'in kuzeyi, Çanakkale'nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Eyyam-ı bahur gidiyor yağışlar geliyor! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı son hava durumu raporu yayımlandı. Ülke genelinde etkili olan sıcak havalar yerini sağanak yağışa bırakıyor.