Düşük Haberleri

Düşük Haberleri

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Büyükşehir Personeline Yüzde 17,56 Ek Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 108 personelini ilgilendiren maaş zammı ek protokolle arttırıldı. Buna göre en düşük maaş 25 bin 997 TL’den 29 bin 002 TL’ye yükseldi. En düşük maaşı alan grup sadece 146 kişiyle sınırlıyken, diğer tüm personel 30 bin 312 TL ve üzerinde maaş alacak.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Orhan, “Emekli Maaşı En Az Asgari Ücret Seviyesinde Olmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Muğla Büyükşehirde En Düşük Maaş Ortalama 27 Bin 47 Tl Oldu

Türkiye’de yaşanan ekonomik problemler, yapılan zamlar sonrası alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına zam yapmaya devam ediyor. DİSK Genel-İş Muğla 2’nolu şube ile yapılan anlaşma doğrultusunda 17 bin TL olan en düşük maaş bu yıl 25 bin 997 TL’ye yükseldi. Bu miktarı 146 kişi alırken diğer 4 bin 108 kişi 26 bin 784-36 bin 222 TL arasında ücret alacaklar.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

“Evi olmayanlar için kredi imkanı çok iyi olur”

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında hiç evi olmayan vatandaşlar için düşük faizli kredi kampanyası hayata geçiriliyor. Fethiye Cuma Pazarı Esnafı Ahmet Talha, evi olmayanlar için bu kredi fırsatının çok iyi olduğunu dile getirdi.

Esnaftan ev kredisine yorum

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara 1.20 faizli konut kredisi imkanı sağlanacak. 15 yıl vadeli ödeme planı ile ilk kez ev alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi fırsatı sunulacak. Fethiye esnafı, bu konuyla ilgili düşüncelerini mikrofonlarımıza aktardı.

Emekliler ikramiyeden mutsuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Motosiklete Talep Her Geçen Gün Artıyor

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması ve yakıt fiyatlarındaki artış vatandaşı motosiklet almaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne talep her geçen gün artıyor.

Emekliler düşük maaştan dolayı isyan etti

Ülkede sayıları 13 milyonu geçen emekliler, enflasyon altında eziliyor. Hayat pahalılığı ve düşük maaşlar çok sayıda emekliyi çalışmak zorunda bırakıyor. FRT TV’ye konuşan emekliler ise düşük maaştan dolayı isyan etti.

Yılmaz'dan emekli maaşı ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Enflasyonda bir süre sonra geçici yükseliş yönünü düşüşe bırakacaktır" dedi. Emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeyle ilgili konuşan Yılmaz, "Emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici bir yaklaşımımız olacak." ifadelerini kullandı.

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

En Düşük İşçi Maaşı 17 Bin 439 TL Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında işçileri kapsayan maaş ek protokol imza töreni düzenlendi.

Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra; “Satışta Azalma Var.”

Fethiye’de salı günleri kurulan semt pazarında hayat pahalılığı son gelen zamlar ile birlikte pazarcı esnafını da etkiliyor. Fethiye ilçesinde salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşansa da pazarcı esnafı satışların düşük olmasından dert yandı.

Belediye Ekipleri Yangın Teyakkuzunda

Muğla’nın Bodrum ilçesi ve çevresi için sıcak hava, düşük nem ve rüzgar sebebiyle yangın riski uyarıları yapılırken Bodrum ve çevresinde çıkan farklı yangınlarda Bodrum Belediyesi ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir İtfaiye ekiplerine destek oldu. Ayrıca yangın riski olan bölgelerde Bodrum Belediyesi ekipleri devriye ve nöbet görevi gerçekleştiriyor.

AppleTürkiye’den Altıncı Zam

Teknoloji devi Apple, Türkiye’de fiyatlara yılın altıncı zammını yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı 47 bin 999 liradan 48 bin 304 liraya yükseldi.

Gram Altından Rekor Üstüne Rekor

Altın, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksinin Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin etkisi ile Asya'da hafif yükseldi. Türk Lirası'nın döviz karşısındaki hızlı değer kaybı ile yükseliş ivmesini artıran altının gram fiyatı ise 1.626 lira ile yeni tarihi zirvesini gördü. 

Kanun teklifi komisyondan geçti!

Dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi kabul edildi. İşte milyonların beklediği kanun teklifinin tüm detayları.

Memur maaşları belli oldu

En düşük memur maaşı Aralık 2022’de 9 bin 105 TL olan Ocak 2023 11 bin 848 TL’ye artış oranıyla birlikte Temmuz ayında 22 bin 17 TL'ye çıkacak.

Emekli ve memur maaşlarında flaş gelişme! Kademeli zam mı geliyor?

Asgari ücrete yapılacak zammın belli olmasıyla gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın en düşük maaşı iyileştirme yoluyla mı yoksa dengeyi gözetmek adına kademeli mi yapılacağı hakkında formüller konuşulmaya başlandı.

Yapılandırmada son gün ne zaman?

Borç yapılandırması için son günler. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 2.000 TL’nin altında borcu olan 7.6 milyon kişinin borçları silinecek. Diğer borçlular ise düşük faiz oranları ile 48 ay vadede borcunu ödeyebilecek. Avantajlı düzenlemelerden yararlanmak isteyenlerin 3 Temmuz Pazartesi günü sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. 31 Temmuz’a kadar ise yapılandırmanın hem birinci hem de ikinci taksitlerinin birlikte ödenmesi gerekiyor.

Herkes aynı soruyu soruyor! Katılım oranı düşük mü? 

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için sandık başına giden vatandaşlar katılım oranının az olduğuna dikkat çekiyor.

AppleTürkiye, ürünlere yüzde 10 zam yaptı

Teknoloji devi Apple, Türkiye'deki ürünlerine yüzde 10'luk bir zam yaptı. Buna göre en düşük iPhone 14 fiyatı, 35.999 TL; en yüksek iPhone 14 Pro Max fiyatı ise 63.999 TL oldu.

En Düşük Memur Maaşı 22.000 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22.000 TL seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrolün varil fiyatlarının son 6 ayın en düşük seviyesini görmesi sonrası bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorine indirim yapıldı. Benzin ve motorin fiyatlarında geçtiğimiz günlerde de büyük indirim olmuştu.

Meteoroloji’den Muğla’ya orman yangını uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Ve Uyarı Merkezi Muğla'da 31 Temmuz tarihine kadar yüksek sıcaklık ve düşük nem uyarısı yaparak orman yangınlarına dikkat çekti.

Muğla Jandarması orman yangını teyakkuzunda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından fırtına ve düşük nem nedeniyle Muğla'ya yangın uyarısı yapılmasının ardından jandarma ekipleri ormanlık alanlarda devriye görevine çıktı.

Marmaris’te tekne satış ve kiralamaları geçen yıllara göre düşük seyrediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde faaliyet gösteren tekne satış ve kiralama firmaları satışların, geçtiğimiz sezonlara göre daha düşük seyrettiğini ve Temmuz ayında hareketlenme beklediklerini belirtti.

Toplu taşımada maske kuralı yakında kalkıyor

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.