Ebru Haberleri

Ebru Haberleri

Fethiye Giyim Pazarı’nda Son Durum Ne? Fiyatlar Ne Durumda? Esnaf Kâr Edebiliyor Mu?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her hafta Salı günleri kurulan Giyim Pazarı adeta enflasyona meydan okuyor. Fethiye Giyim Pazarı’nda esnaf Ebru Korkmaz, fiyatların geçen seneki fiyatlara endeksli olduğunu belirterek fiyatlara çok zam gelmediğini belirtti. Peki Fethiye Giyim Pazarı’nda son durum ne? Fiyatlar ne durumda? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Geleneksel Sanatlar Ukraynalı Çocuklara Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Kötekli Gençlik Merkezi'ne bağlı Genç Ofis'te Ukrayna'dan Türkiye’ye gelen 40 çocuğa geleneksel Ebru Sanatının tanıtımı gerçekleşti.

Denizden çıktı, evlilik teklifi yaptı

Muğla’nın Datça ilçesinde bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Datça Açık Deniz Yüzme Maratonu’na katılan yüzücülerden Kan Peyami Orhan, kız arkadaşına Ebru Yıldız’a evlenme teklifi yaptı.

Fethiye’nin Melekleri Üyeleri Bir Araya Geldi

Fethiye’de binlerce kişinin sosyal mecrada buluşma yeri olan Fethiye’nin Melekleri sayfasının üyeleri, Fethiye Sakatlar Derneği’nde buluşarak doyasıya eğlendiler. Fethiye’nin Melekleri sayfasının kurucusu Ebru Korkmaz Kocaman, mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Ebru Sergisine Kaymakam Ertaş’tan

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Üzümlü Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen ebru sergisine katıldı.

Yabancı öğrenciler ‘Ebru’ sanatını öğreniyor

Erasmus+ projesi çerçevesinde yurtdışından Menteşe’ye gelen 5 öğrenci Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ilk kez ebru yaptı.

YAKINLARINI KAYBEDENLERE “YAS DANIŞMANLIĞI” YAPILMALI

Psikolog Ebru Özer Özkul, yakınların kaybeden depremzedelerin yaslarını sağlıklı bir şekilde yaşamaları için kendilerine “Yas Danışmanlığı” desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Özkul, özellikle çocuklarını kaybetmiş, yas sürecinde destekten yoksun olan çiftlerin ortak anıları yok olmuş gibi hissedebilecekleri için evlik dinamiğinin olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu.

MUĞLA YEŞİLAY BAŞKANI UYAN: “YEŞİLAY HAFTASI İÇİN HAZIRLANAN TÜM İMKANLAR, DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK”

Yeşilay Muğla Şube Başkanı Ebru Uyan, 1-7 Mart Yeşilay Haftası için hazırlanan tüm imkanların depremden etkilenen vatandaşlar için kullanılacağını ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Psikososyal Destek Hattında depremzedeler için psikolojik ilk yardım sağlandığını söyledi.

KARACA DEPREM BÖLGESİNDE! KARACA, “30 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ÇIKARIYORUZ”

Fethiye Belediyesi, Fethiye Likya Kadın Kooperatifi, şefler Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ ile birlikte Hatay’ın İskender’un ilçesinde her gün sıcak yemeklerin çıktığı aşevi kurdu. 

EBRU OĞUZHAN YETER GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneğinin 2’inci olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Çalış Yörük Çadırı tesislerinde gerçekleşen olağan genel kurulun divan başkanlığını ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve bölge başkanı Haydar Murat Topçu, yardımcılıklarını da Elmas Narin ve Leyla İlden yaptı.

TECAVÜZE UĞRAYAN KIZ ÇOCUĞU İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter tarafından babası tarafından kendisinden yaşça büyük olan evlilik adı altında tecavüz etmesine göz yumulan 6 yaşında küçük bir kız çocuğu için basın açıklaması yapıldı.

EBRU SANATÇISI TAŞATAN'DAN 'TEŞRİN' SERGİSİ

Türk Ebru Sanatının genç ustalarından Uğur Taşatan kişisel sergisi 'Teşrin' ile Menteşeli sanatseverlerin huzuruna çıktı. 7. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri çerçevesinde İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde açılan sergi ebru severlerin büyük beğenisini topladı.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

Emniyet’in ‘uçan göz’ünü kadın pilot uçurdu

Kurban Bayramı tatilini Muğla'nın Fethiye, Marmaris, Datça, Dalaman, Ortaca ve Ula ilçelerinde geçiren tatilciler, 9 günlük tatilin son gününde dönüş yolculuğuna geçti. Komiser Ebru Pilot'un kullandığı helikopterle havadan yapılan trafik denetiminde kavşaklarda yoğunluk oluştuğu görüldü.

Köyceğiz’de Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ebru Destan görevine başladı

Muğla'nın Köyceğiz Devlet Hastanesi'ne atanan Aile Hekimi Uzman Dr. Ebru Destan görevine başladı.

Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireyler gönüllerince eğlendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasıda Milas, Marmaris ve Fethiye Kısa Mola Merkezlerinde engelli bireylere yönelik saksı boyama, çerçeve boyama, el baskısı, ebru ve mozaik atölyesi ile çiçek dikme gibi birçok etkinlik düzenledi.

YAŞLILAR FİDAN DİKTİ

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve yönetimi Fethiye Huzurevi’ne ziyarette bulundu. Ziyaret sonrası Yeter ve yönetimi, yaşlılar ile fidan dikerek keyifli dakikalar yaşadı.

İncirköy’de 23 nisan coşkusu

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği katkılarıyla İncirköy İlköğretim Okulu’nda 23 Nisan kutlamaları yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Fethiyespor yönetimi, teknik heyet ve futbolcularda katıldı.

Yerel Tohumlar Derneği coşkuyla açıldı

Fethiye Yerel Tohum Derneği büyük bir coşkuyla İncirköy’de açıldı. Açılış Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter, Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve İl Tarım Müdürü Barış Saylak’ın konuşmaları ile başladı. Ardından Fethiye Kaymakam Vekili Alper Balcı ve Dernek Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter ve İl Tarım, hayvancılık ve Orman Müdürü Barış Saylak alkışlarla kurdele kesti. Birçok vatandaşın katıldığı açılışta keyifli dakikalar yaşanırken Fethiyeli yazarlar tarafından imza günü de düzenlendi.

Almanya’da yangında ölen anne ve 3 çocuğu gözyaşlarıyla toprağa verildi

Almanya'da çıkan yangında yaşamını yitiren anne ve 3 çocuğu, Muğla'nın Bodrum ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde Ebru Turan Sollwedel'in annesi ve yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı.

Zeytinliklerin Madenciliğe Açılması Protesto Edildi

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ve sivil toplum kuruluşları tarafından 1 Mart tarihinde yayınlanan zeytinliklerin madenciliğe açılması kararı yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde yapılan basın açıklaması Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter tarafından okundu.

Kiana Art Akademi’den FTSO Üyelerine İndirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Kiana Art Akademi arasında, FTSO üyelerine yönelik indirim protokolü imzalandı. Protokole uyarınca, Kiana Art Akademi’nin eğitim, seramik, heykel, yağlı boya, kara kalem, ebru, puch workshop ve atölye çalışmalarında FTSO üyelerine indirim uygulanacak.

Devrim ve Demokrasi Şehitleri Haftası kutlandı

Fethiye Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Bahriye Üçok Park’ında Demokrasi Şehitleri için anma programı düzenlendi. ADD Başkanı Nursel Türetken’in konuşmasıyla başlayan etkinlik şarkılar ve şiirler söylenerek devam etti.

Öğrencilerden SED Medya’ya ziyaret

Şehit Yüzbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencileri Orman Koruyucuları Projesi kapsamında televizyonculuk ve gazetecilik konularında bilgi almak üzere SED MEDYA’yı ziyaret ettiler.

Ebru Şallı gözyaşları içerisinde babasını uğurladı

Ünlü manken, sunucu Ebru Şallı, babasının cenazesinde gözyaşlarına boğuldu. Kanser tedavisi gören Şükrü Şallı, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik Sudi Özkan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Yaz esintisi Barbunn’da yaşandı

Fethiye'nin en gözde mekanlarından BarBunn kafe Bistro'da bu yaz yıldızlar geçidi vardı. Müziğin sevilen isimleri Sakiler, Merve Özbey, Hande Ünsal, Derya Bedavacı, Murat Dalkılıç, Berkay Şahin ve Ebru Yaşar BarBunn kafe Bistro'da sevenleri ile buluştu. Fethiye bölgesinde böyle organizasyonların olabileceğine değinen BarBunn kafe Bistro işletme sahibi Nacit Çatal, “Çoğu sanatçımızı bölgemizde ilk defa ağırladık ve Fethiye’mizde de böyle organizasyonların olabileceğini göstererek bölgemize hizmet etmenin mutluluğunu yaşadık” dedi.

ABD’li turistler Ebru sanatına merak sardı

Turistik seyahat için Muğla'ya gelen ABD'li kafile, Menteşe Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezini ziyaret ederek, ebru sanatçısı Yavuz Merih Ulubay'dan ebru sanatı hakkında detaylı bilgi aldılar.